Warna Robah Garnet, ti Tanzania

Warna Robah Garnet

Info Project

Project Katerangan

Warna Robah Garnet, ti Tanzania

video

A campuran spessartite na pyrope Garnet. Garnet Ieu presents a robah warna tina brownish di terangan ka pink acuk di lampu Pijer. Parobahan warna téh rada sengit na dramatis, surpassing yén sahiji alexandrite leuwih mahal.

Warna Robah Garnet

Hiji anggota langka tur berharga tina grup Garnet of gemstones. Hal ieu kacida butuhna keur pangabisa nu béda -na pikeun ngarobah warna gumantung kana jenis tina sumber lampu jeung nu eta geus ditempo. Kamampuh robah warna téh mindeng erroneously salah kaprah pikeun pleochroism, nu kamampuhan pikeun némbongkeun kelir béda gumantung kana sudut nempoan, sedengkeun nu fenomena perubahan warna henteu gumantung sudut nempoan. robah warna Garnet ilaharna hibrida-campuran spessartite na pyrope Garnet sarta dina sababaraha kasus, oge bisa ngandung ngambah grossularite atanapi almandine Garnet.

Warna-robah

Inténsitas warna-robah tiasa rada dramatis, mindeng surpassing yén sahiji alexandrite finest. Paling jalma garnet bakal némbongkeun hiji warna brownish-héjo atawa perunggu lamun ditempo dina terangan alam, tapi lamun ditempo dina lampu Pijer, bakal muncul acuk ka pink dina warna. Aya rupa-rupa robah warna séjén kombinasi mungkin. Dina raraga sabenerna ngahargaan rentang pinuh ku robah warna Garnet, spésimén kedah dititénan dina rupa-rupa kondisi pencahyaan, kaasup terangan mimiti isuk, terangan soré telat, lampu fluoresensi jeung lampu Pijer atawa lilin.

anggapanana

Kawas paling gemstones Garnet, robah warna Garnet henteu dipikawanoh bisa diolah atawa ditingkatkeun sagala cara.

Formula kimiawi: [Mg3 + Mn3] AL2 (SIO4) - mangan silikat aluminium
Struktur kristal: kubik - rhombic, tetrahedron
Teu karasa: 7 mun 7.5
Index réfraktif: 1.73 - 1.81
Kapadetan: 3.65 mun 4.20
Meulah: Euweuh
Transparansi: transparan, tembus, opaque
Luster: vitreous

Warna Robah Garnet, ti Tanzania

mésér alam Warna Robah Garnet di warung urang

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!