Chondrodite, ti Myanmar

Chondrodite Myanmar

Info Project

Project Katerangan

Chondrodite, ti Myanmar

video

Chondrodite mangrupakeun mineral nesosilicate kalawan rumus (Mg, Fe) 5 (SiO4) 2 (F, OH, O) 2. Sanajan eta mangrupakeun mineral cukup langka, nya éta anggota pangseringna encountered sahiji group humite mineral. Eta kabentuk dina deposit hydrothermal ti dolomit metamorphosed lokal. Hal ieu ogé kapanggih pakait sareng skarn na serpentinite. Ieu kapanggih di 1817 on Gunung Somma, bagian tina kompléks Vesuvius di Itali, sarta ngaranna ti Yunani pikeun "granule", nu watek umum pikeun mineral ieu.

rumus

Mg5 (SiO4) 2F2 nyaéta rumus anggota tungtung sakumaha nu dirumuskeun ku Mineralogical publikasi International Association, molar massa 351.6 g. Aya biasana sababaraha OH dina loka F, kitu jeung Fe na Ti bisa ngagantikeun pikeun Mg, jadi rumus keur mineral kajadian sacara alami anu hadé ditulis (Mg, Fe, Ti) 5 (SiO4) 2 (F, OH, O ) 2.

warna

Chondrodite kalawan magnetite, milik Tilly Foster, Brewster, New York, AS
Chondrodite nyaéta konéng, oranyeu, beureum atawa coklat, atawa jarang warnaan, tapi zoning tina inténsitas warna béda téh biasa, tur lempeng intergrown of chondrodite, humite, clinohumite, forsterite na monticellite geus dilaporkeun.

sipat optik

Chondrodite nyaeta biaxial (+), kalawan indéks réfraktif rupa dilaporkeun salaku nα = 1.592 - 1.643, nβ = 1.602 - 1.655, nγ = 1.619 - 1.675, birefringence = 0.025 - 0.037, sarta 2V diukur sakumaha 64 ː mun 90 °, diitung: 76 ː mun 78 °. indéks réfraktif condong ngaronjat tina norbergite mun clinohumite di group humite. Éta ogé ningkatkeun sareng Fe2 + na Ti4 + na kalawan (OH) - ngaganti pikeun F-. Dispersi: r> v.

lingkungan

Chondrodite geus kapanggih sakitu legana di zona kontak malihan antara batuan karbonat jeung intrusions asam atawa alkali mana fluorine geus diwanohkeun ku prosés metasomatic. Eta kabentuk ku hidrasi olivine, (Mg, Fe2 +) 2SiO4, sarta stabil ngandung leuwih sauntuyan hawa jeung tekenan nu kaasup jelema aya dina bagian tina mantel uppermost.

Chondrodite, ti Myanmar

mésér gemstones alam di warung urang

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!