kyanite jeruk, ti ​​Tanzania

Jeruk kyanite Tanzania

Info Project

Project Katerangan

kyanite jeruk, ti ​​Tanzania

video

Kyanite mangrupakeun mineral silikat ilaharna bulao, ilaharna kapanggih dina pegmatites malihan-euyeub aluminium jeung / atawa batuan sédimén. Kyanite dina batu métamorf umumna nunjukkeun tekenan luhur batan opat kilobars. Sanajan berpotensi stabil dina tekanan leuwih handap sarta hawa tiis, kagiatan cai anu biasana cukup luhur dina kaayaan sapertos nu eta diganti ku aluminosilicates hydrous kayaning muscovite, pyrophyllite, atawa kaolinite. Kyanite ieu kawanoh ogé salaku disthene, rhaeticite na cyanite.

Kyanite mangrupakeun anggota runtuyan aluminosilicate, nu ogé ngawengku andalusite polymorph jeung sillimanite polymorph. Kyanite niatna anisotropic, dina éta kateuasanana beda- beda tergantung kana arah crystallographic na. Dina kyanite, anisotropism ieu bisa dianggap hiji ciri identifying.

Dina hawa luhureun 1100 ° C kyanite decomposes kana mullite sarta silika vitreous via réaksi handap: 3 (Al2O3 · SiO2) → 3Al2O3 · 2SiO2 + SiO2. transformasi ieu ngakibatkeun hiji ékspansi.

ngaranna asalna tina asal sarua sakumaha anu ti cyan warna, keur asalna tina kecap κύανος Yunani Kuna. Ieu umumna rendered kana basa Inggris salaku kyanos atanapi kuanos sarta hartina "bulao poék".

Kyanite geus dipaké salaku gemstone semiprecious, nu bisa nembongkeun chatoyancy panon ucing urang, sanajan pamakéan ieu dugi ku anisotropism sarta dipegatkeunana sampurna. variétas Warna antarana anyar kapanggih kyanite jeruk ti Tanzania. Warna jeruk téh alatan citakan saeutik mangan (Mn3 +) dina struktur.

pangenalan

elongated, kristal columnar Kyanite urang téh biasana mangrupa munggaran indikasi alus mineral, sakumaha ogé warna na (mun specimen nyaeta bulao). mineral pakait nu mangpaat sakumaha ogé, utamana ayana polymorphs of staurolite, nu remen lumangsung kalawan kyanite. Sanajan kitu, éta ciri pang gunana di identifying kyanite nyaeta anisotropism na. Mun salah tersangka specimen a janten kyanite, verifying yen eta dua teu karasa distinctly béda dina sumbu jejeg mangrupakeun konci pikeun idéntifikasi, mibanda karasa 5.5 sajajar jeung {001} na 7 sajajar jeung {100}

kyanite jeruk, ti ​​Tanzania

mésér gemstones alam di warung urang

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!