Wulfenite, ti Madagaskar

Wulfenite Madagaskar

Info Project

Project Katerangan

Wulfenite, ti Madagaskar

video

Wulfenite mangrupakeun mineral molibdat kalungguhan kalawan rumus PbMoO4. Ieu bisa paling mindeng kapanggih kristal tabular sakumaha ipis ku caang oranyeu-beureum ka konéng-oranyeu warna, sakapeung coklat, najan warna bisa pohara variabel. Dina formulir konéng na kadang sok disebut "bijih kalungguhan konéng".

Ieu crystallizes dina Sistim tetragonal, sering kajadian sakumaha stubby, pyramidal atanapi tabular kristal. Ogé lumangsung sakumaha earthy, beurat granular. Hal ieu kapanggih dina loba lokalitas, pakait sareng ores kalungguhan salaku mineral sekundér pakait jeung zone dioksidasi of deposit kalungguhan. Eta oge bijih sekundér tina molybdenum, sarta ditéang ku kolektor.

Kapanggihna tur lumangsungna

Wulfenite munggaran dijelaskeun dina 1845 pikeun lumangsungna di Bad Bleiberg, Carinthia, Austria. Ieu ngaranna pikeun Franz Xavier von Wulfen (1728-1805), hiji mineralogist Austria.

Ieu lumangsung salaku mineral sekundér dina deposit hydrothermal kalungguhan dioksidasi. Ieu lumangsung kalawan cerussite, anglesite, smithsonite, hemimorphite, vanadinite, pyromorphite, mimetite, descloizite, plattnerite sarta sagala rupa beusi jeung oksida mangan.

A locality nyatet pikeun wulfenite teh Awan milik Beureum di Arizona. Kristal anu jero beureum dina warna jeung biasana kacida alusna-kabentuk. The Los Lamentos locality di Mexico dihasilkeun pisan kandel kristal jeruk tabular.

locality sejen nyaeta Gunung Peca di Slovénia. The kristal anu konéng, mindeng mibanda piramida well-dimekarkeun tur bipyramids. Dina 1997, kristal ieu digambarkeun dina cap ku Post of Slovénia.

lokalitas Lesser dipikawanoh tina wulfenite ngawengku: Sherman Torowongan, St. Peter urang Kubah, kabupatén pertambangan Tincup-Tomichi-Moncarch, sombong tina milik Amerika jeung milik Bandora di Colorado.

kristal leutik ogé lumangsung dina Bulwell na Kirkby di Ashfield, Inggris. kristal ieu lumangsung dina cakrawala asphaltite galéna-wulfenite-uraniferous dina batu magnesian. The wulfenite kapanggih di wewengkon ieu téh sarupa dina sipat (runtuyan paragenetic, pérak lemah sareng eusi antimony tina galenas jeung henteuna pyromorphite) kana wulfenites tina Alps jeung bisa jadi sarupa dina asalna.

Wulfenite, ti Madagaskar

mésér gemstones alam di warung urang

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!