Naon adi jeung semi gemstones adi?

0 biasa

Adi jeung semi gemstones mulia

Numutkeun elmu gemological, aya dua klasifikasi pikeun gems: batu mulia tur batu semi adi.

Aya ngan 4 batu mulia

The 4 batu mulia anu inten, Ruby, inten biru, tur Empang.

Ngeunaan 70 kulawarga jeung variétas 500 digolongkeun kana gems

The diffrence betwin gems na batu séjén anu kanyataan yén maranéhanana anu dipaké pikeun nyieun perhiasan bari batu séjén henteu.

Hukum pasar

Sabalikna naon lolobana jalma kapercayaan, nu ngan hiji alesan naha batu digolongkeun kana mulia nyaeta sajarah. Memang ngeunaan 500 sababaraha taun ka pengker, kuat di dunya ieu nya éta kabetot ukur dina opat batu ieu. Wanoh, batu séjén teu boga nilai. kituna urang tiasa mertimbangkeun yén ieu batu fashionable, dina wayah éta sarta aranjeunna geus tetep, dugi kiwari, batu paling prized ku kuat.
Eta digambarkeun simbol kabeungharan jeung kakuatan. Tur éta pikeun ieu alesan sarua yen eta masih tetep, dina momen, batu paling mahal.

Ku kituna teu aya katerangan ilmiah. Éta ngan saukur kusabab hukum pasar, atawa hukum suplai jeung paménta.

pasar Gemstone

Anjeun bakal ngadéngé ngeunaan "adi" opals, tanzanites, alexandrites jeung loba batu séjén. Ieu sagemblengna salah. Tapi mangrupakeun titik jual dipaké ku padagang gem pikeun narik para nasabah, sarta nambahan nilai ka batu, hoping pikeun meunangkeun harga jual hadé.

Kalolobaan dealers gem henteu gemologists sarta mindeng pikir maranéhna terang naon maranéhna ngawangkong ngeunaan, nalika aranjeunna nyaho ukur jual beuli maranéhanana jeung harga jual aranjeunna mudahan pikeun ménta. Kalobaannana teu terang beda antara batu alam na batu sintétis. Ieu endah, teu eta?
Éta naha aya laboratorium gemological nu ngajamin batu. Hal ieu ngaronjatkeun waragad seller, tapi facilitates jualan.

Adi jeung semi adi nilai batu

misconception sejen nyaeta gemstones adi alam anu merta pisan mahal. Dina fakta, ieu teu salawasna bener. Memang hiji inten, Ruby a, inten biru atawa hiji Empang tiasa pisan affordable finansial. Eta gumantung kana kualitas maranéhanana. Bari sababaraha kualitas luhur batu semi adi bisa hargana leuwih ti ieu gems kualitas low.

Dina kasimpulan, adi jeung semi batu mulia tiasa pisan mahal atanapi pisan affordable.

Mun anjeun resep topict ieu, rek indit ti teori prakna, urang nawiskeun kursus gemology.

0 biasa
kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!