Naon adi jeung semi gemstones adi?

Adi jeung semi gemstones mulia

Adi jeung semi gemstones mulia

Numutkeun elmu gemological, aya dua klasifikasi pikeun gems: batu mulia tur batu semi adi.

Aya ngan 4 batu mulia

The 4 batu mulia anu inten, Ruby, inten biru, tur Empang.

Ngeunaan 70 kulawarga jeung variétas 500 digolongkeun kana gems

The diffrence betwin gems na batu séjén anu kanyataan yén maranéhanana anu dipaké pikeun nyieun perhiasan bari batu séjén henteu.

Hukum pasar

Sabalikna naon lolobana jalma kapercayaan, nu ngan hiji alesan naha batu digolongkeun kana mulia nyaeta sajarah. Memang ngeunaan 500 sababaraha taun ka pengker, kuat di dunya ieu nya éta kabetot ukur dina opat batu ieu. Wanoh, batu séjén teu boga nilai. kituna urang tiasa mertimbangkeun yén ieu batu fashionable, dina wayah éta sarta aranjeunna geus tetep, dugi kiwari, batu paling prized ku kuat.
Eta digambarkeun simbol kabeungharan jeung kakuatan. Tur éta pikeun ieu alesan sarua yen eta masih tetep, dina momen, batu paling mahal.

Ku kituna teu aya katerangan ilmiah. Éta ngan saukur kusabab hukum pasar, atawa hukum suplai jeung paménta.

pasar Gemstone

Anjeun bakal ngadangukeun ngeunaan opal "mulia", tanzanites, alexandrites sareng seueur batu sanés. Ieu leres-leres lepat. Tapi éta mangrupikeun titik jual anu dianggo ku padagang permata pikeun narik pelanggan, sareng nambihan nilai kana batu, ngarepkeun kéngingkeun harga jual anu langkung saé.

Kaseueuran padagang permata sanés ahli gemologi sareng sering mikir yén aranjeunna terang naon anu aranjeunna carioskeun, nalika aranjeunna terang ngan ukur harga pameseran sareng harga jual anu aranjeunna pikahoyong. Kaseueuran aranjeunna henteu terang bédana batu alam sareng batu sintétis. Éta endah, sanés?
Éta sababna aya laboratorium gemologis anu mastikeun batu. Ieu ningkatkeun biaya anu ngajual, tapi ngagampangkeun penjualan.

Adi jeung semi adi nilai batu

misconception sejen nyaeta gemstones adi alam anu merta pisan mahal. Dina fakta, ieu teu salawasna bener. Memang hiji inten, Ruby a, inten biru atawa hiji Empang tiasa pisan affordable finansial. Eta gumantung kana kualitas maranéhanana. Bari sababaraha kualitas luhur batu semi adi bisa hargana leuwih ti ieu gems kualitas low.

Dina kasimpulan, adi jeung semi batu mulia tiasa pisan mahal atanapi pisan affordable.

Mun anjeun resep topict ieu, rek indit ti teori prakna, urang nawiskeun kursus gemology.