Gemological Institute of Kamboja

wartos

Intan Harepan

Intan Hope mangrupikeun inten biru karat 45.52 karat. Intan biru panggedéna anu kantos kapendak dugi ka ayeuna. harepan nyaéta nami kulawarga anu gaduhna ti 1824. Éta intan recut tina "Bleu de France". Makuta dipaling dina 1792. Éta ditambang di India. The Hope Diamond ngagaduhan reputasi janten intan dilaknat, kumargi sababaraha anu gaduh panerus na parantos terang anu gaduh masalah, bahkan akhir anu tragis. Dinten ieu mangrupikeun paméran di National Museum of Natural History di Washington, DC, Amérika Serikat.
Miharep harga Inten dina sajarah | Mugia Intan laknat | Miharep Inten hargana

Digolongkeun kana intan Tipe IIb.

Intan parantos dibandingkeun ukuran sareng bentukna sareng endog japati, kenari, anu "bentukna pir." Diménsi tina segi panjang, lébar, sareng jero nyaéta 25.60 mm × 21.78 mm × 12.00 mm (1 in × 7/8 in × 15/32 in).

Éta parantos didadarkeun salaku fancy dark greyish-blue ”ogé salaku" warna biru tua "atanapi ngagaduhan warna" steely-blue ".

Batu nembongkeun jinis luminens anu biasana sengit sareng kuat: saatos kakeunaan sinar ultraviolét gelombang pondok, intan ngahasilkeun fosforasi beureum anu cemerlang anu tetep pikeun sababaraha waktos saatos sumber cahayana dipareuman, sareng kualitas anu anéh ieu panginten tiasa ngabantosan BBM reputasi na pikeun dilaknat.

Kajelasanana nyaéta VS1.

Motongna mangrupikeun bantalan antik anu banter ku girdle facét sareng facet tambahan dina pavilion.

Sajarah

Jaman Perancis

Intan éta dibawa deui ka Perancis ku pangumbara Jean-Baptiste Tavernier, anu ngajual ka Raja Louis XIV. Legenda inten, sacara rutin diluncurkeun deui, nyatakeun yén batu éta dipaling tina patung déwi Sitâ. Tapi carita anu bénten-bénten tiasa dilacak taun 2007 ku François Farges ti Muséum national d'histoire naturelle di Paris: inten anu dipésér ku Tavernier, di pasar intan ageung di Golconde, nalika anjeunna angkat ka India handapeun Kakaisaran Mughal. Panaliti ti Museum Sejarah Alam ogé parantos mendakan tempat tambang tempat inten dipercaya asalna sareng anu perenahna di beulah kalér Andhra Pradesh ayeuna. Hipotesis kadua asal usul inten bahkan dibuktikeun ku arsip Mughal Hyderabad. Sababaraha rumor hoyong intan Harepan dikutuk sareng maéhan jalma-jalma anu kagunganana: Tavernier bakal tungtungna ditumpes ku sato galak, saatos dirusak, padahal nyatana anjeunna ngan saukur maot dina umur di Moskow, dina 84 taun. Louis XIV parantos motong permata, anu angkat ti 112.5 dugi ka 67.5 karat, sareng nyebat inten diala "Violet de France" (dina basa Inggris: French Blue, maka éta deformasi nami ayeuna).

Dina Séptémber 1792, intan éta dipaling ti gudang parabot nasional nalika maling permata Karajaan Perancis. Intan sareng maling na ninggalkeun Perancis ka Inggris. Batu éta didaptarkeun janten langkung gampang dijual sareng tilasna leungit dugi ka 1812, persis dua puluh taun sareng dua dinten saatos maling, waktos anu cekap pikeun diresepkeun.

Jaman Inggris

Sakitar 1824, batu éta, anu parantos dipotong ku padagang sareng panarima Daniel Eliason, dijual ka Thomas Hope, bankir di London, anggota garis jegud anu ngagaduhan bank Hope & Co., sareng anu maot dina 1831. La batu mangrupikeun asuransi kahirupan anu ditulis ku lanceukna, dirina mangrupikeun kolektor permata, Henry Philip Hope, sareng dibabawa ku randa Thomas, Louisa de la Poer Beresford. Masih aya di tangan Harepan, intan ayeuna nganggo nami aranjeunna sareng muncul dina inventaris Henry Philip saatos pupusna (tanpa turunan) dina 1839.

Putra cikal Thomas Hope, Henry Thomas Hope (1807-1862), ngawariskeunana: batu éta dipamerkeun di London di 1851 nalika Paméran Ageung, teras di Paris, nalika paméran taun 1855. Dina 1861, putri angkatna Henrietta, tunggal ahli waris , nikah ka Henry Pelham-Clinton (1834-1879) anu parantos janten bapa budak lalaki: tapi Henrietta kasieunan yén anak tiri na bakal ngorbankeun nasib kulawarga, janten anjeunna janten "wali" sareng ngirimkeun pierre ka putu na nyalira, Henry Francis Miharep Pelham-Clinton (1866-1941). Anjeunna ngawariskeunana dina taun 1887 dina bentuk asuransi jiwa; anjeunna sahingga tiasa misahkeun dirina tina batu hungkul ku otorisasi pengadilan sareng dewan wali. Henry Francis hirup saluareun artosna sareng sabagian nyababkeun bangkrut kulawargana di 1897. Pamajikanana, aktris May Yohé (di), nyayogikeun kabutuhanana nyalira. Dina waktu pengadilan mersihkeun anjeunna kanggo ngajual batu éta pikeun ngabantuan mayar hutangna, dina 1901, Mei angkat sareng lalaki sanésna pikeun Amérika Serikat. Henry Francis Hope Pelham-Clinton ngical deui batu dina taun 1902 ka tukang perhiasan London Adolphe Weil, anu ngical deui ka calo Amérika Simon Frankel $ 250,000.

Jaman Amérika

Pamilik anu teras-terasan Hope dina abad ke nyaéta Pierre Cartier, putra tukang perhiasan terkenal Alfred Cartier (ti 1910 dugi ka 1911) anu ngajualna 300,000 dolar ka Evalyn Walsh McLean. Kapamilikan ti 1911 dugi ka pupusna di 1947, teras dipasihkeun ka Harry Winston di 1949, anu nyumbang ka Smithsonian Institute di Washington di 1958. Dina raraga ngangkut batu tina batu sakumaha bijaksana sareng aman, Winston ngirimkeun ka Smithsonian ku pos, dina bungkusan leutik dibungkus dina kertas kraft. Sésana inten biru panggedéna anu kantos kapendak dugi ka ayeuna, intan éta masih katingali di lembaga anu kawéntar, dimana éta manpaat tina kamar anu ditangtoskeun: éta mangrupikeun objék seni anu paling dipikaresep di dunya (genep juta pengunjung taunan) saatos Mona Lisa di Louvre (dalapan juta tamu taunan).

FAQ

Naha Intan Harepan dilaknat?

nu inten tetep sareng kulawarga karajaan Perancis dugi ka dipaling di 1792 nalika Revolusi Perancis. Louis XIV sareng Marie Antoinette, anu dipancung, sering dicutat salaku korban kutukan. nu Asa intan nyaéta anu paling kawéntar intan dilaknat di dunya, tapi éta ngan salah sahiji ti seueur.

Saha anu ayeuna gaduh Inten Hope?

Lembaga Smithsonian sareng Rahayat Amérika Serikat. Smithsonian Institution, ogé dikenal ngan saukur salaku Smithsonian, mangrupikeun sakumpulan musium sareng pusat panilitian anu dikelola ku pamaréntah Amérika Serikat.

Naha Harepan Inten dina Titanic?

The Heart of the Ocean dina pilem Titanic sanés mangrupikeun perhiasan anu nyata, tapi kasohor pisan. Perhiasanna kumaha ogé dumasar kana inten asli, anu 45.52 karat Hope Inten.

Naha Hope Intan safir?

Intan Harepan sanés batu nilam tapi inten biru panggedéna.

Naha Hope Intan dipajang nyata?

Leres éta. Hope Diamond anu asli mangrupikeun bagian tina koleksi permanén musium sareng tiasa ditingali di National Museum of Natural History di Washington, DC, Amérika Serikat. Dina Galeri Harry Winston, dingaranan tukang perhiasan New York anu masihan hadiah intan ka musium.

Naon harga inten Harepan ayeuna?

Intan Biru Harepan mangrupikeun batu biru anu éndah kalayan sajarah anu matak. Ayeuna, inten ieu beuratna 45,52 karat sareng pangaosna $ 250 juta dolar.

tanggalnu bogaajen
Miharep harga inten di 1653Jean-Baptiste Tavernierlivres 450000
Miharep harga inten di 1901Adolph Weil, padagang permata London$ 148,000
Miharep harga inten di 1911Edward Beale McLean sareng Evalyn Walsh McLean$ 180,000
Miharep harga inten di 1958Museum Smithsonian$ 200- $ 250 jutaan

Naha aya anu nyobian nyolong Hope Diamond?

Tanggal 11 Séptémber 1792, Intan Harepan dipaling ti bumi anu nyimpen permata makuta. Intan sareng maling na ninggalkeun Perancis ka Inggris. Batu éta didaptarkeun di ditu janten langkung gampang dijual sareng tilasna leungit dugi ka 1812

Naha aya kembar pikeun Intan Harepan?

Kamungkinan yén intan Brunswick Blue sareng Pirie panginten janten batu adi pikeun Hope parantos mangrupikeun gambaran anu rada romantis tapi éta henteu leres.

Naha inten Harepan mahal pisan?

Warna biru unik tina inten Hope mangrupikeun alesan utami naha seueur jalma yakin éta teu aya hargana. Nyata intan anu teu warnaan, kanyataanna, langka pisan sareng istirahat dina hiji-tungtung spéktrum warna. Dina tungtung-tungtung anu intan konéng.

Naha Hope Intan intan pangageungna di dunya?

Éta intan biru pangageungna di dunya. Tapi Intan Jubli Emas, inten coklat karat 545.67, mangrupikeun inten potong sareng facét panggedéna di dunya.

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!