Naon birthstones?

0 biasa

Birthstone

Urang ngawartosan yén sagalana ngeunaan birthstones teu ilmiah. kituna Kami ninggalkeun widang élmu gemological.
Loba jalma gaduh minat dina topik ieu, jadi didieu aya hasil panalungtikan urang méré pedaran paling tepat birthstones.

A birthstone mangrupakeun gemstone nu ngagambarkeun sabulan jalma lahir.

custom barat

Abad kahiji sajarah Yahudi Josephus dipercaya aya sambungan antara dua belas batu di breastplate Harun urang. Signifying kaom Israil, sakumaha dijelaskeun dina Kitab Budalan. Dua belas bulan taun, sarta oge belas tanda zodiak. Translations na tafsir tina petikan di Budalan ngeunaan breastplate nu geus variatif lega. Josephus dirina méré dua béréndélan béda pikeun belas batu. George Kunz boga pamadegan yén Josephus nempo breastplate sahiji Kuil Kadua, teu hiji dijelaskeun dina Budalan. St. Jerome, ngarujuk ka Josephus, ceuk Yayasan Stones di Yerusalem Anyar bakal luyu keur Kristen migunakeun.

Dina abad kadalapan na kasalapan, treatises agama associating batu tangtu kalawan rasul anu ditulis, supaya "ngaran maranéhna bakal inscribed dina Stones Yayasan, sarta kahadéan-Na." Praktek janten tetep belas batu na ngagem salah sabulan. The custom di ngagem birthstone tunggal nyaeta heubeul ukur sababaraha abad, sanajan otoritas modern béda dina kaping. Kunz tempat nu custom di abad ka Polandia, sedengkeun Gemological Institute of America dimimitian deui di Jerman dina 1560s.

béréndélan modérn birthstones gaduh sakedik ngalakonan jeung boh breastplate atawa Yayasan Stones Kristen. Rasa, adat jeung tarjamahan ngabingungkeun geus distanced aranjeunna tina asal sajarah maranéhanana, kalayan salah sahiji pangarang nelepon ka 1912 Kansas daftar "nanaon tapi sapotong salesmanship unfounded".

birthstones tradisional

birthstones tradisional kuno anu birthstones dumasar-masarakat. Tabel di handap ogé ngandung loba batu nu mangrupakeun pilihan populér, mindeng reflecting tradisi Polandia.

Aya sajak nu cocog unggal bulan Maséhi dina Kalénder Gregorian kalawan birthstone a. Di handap ieu mangrupakeun batu tradisional masyarakat Inggris-diomongkeun. Tiffany & Co. diterbitkeun sajak ieu pikeun kahiji kalina dina pamplet di 1870.

birthstones modern

Dina 1912, dina upaya ngabakukeun birthstones, anu Amérika Nasional Association of Jewelers, ayeuna disebut Jewelers of America, patepung di Kansas jeung sacara resmi diadopsi daptar. The Jilbab Industri Council of America diropéa daptar di 1952 ku nambahkeun Alexandrite pikeun Juni, citrine pikeun Nopémber sarta pink tourmaline pikeun Oktober. Éta ogé diganti lapis Désémber urang kalawan zircon sarta switched dina gems primér / alternatif pikeun Maret. The Amérika gem Association Trade ogé ditambahkeun tanzanite salaku birthstone Désémber dina 2002. Dina 2016, anu Amérika gem Association Trade jeung Jewelers of America ditambahkeun spinel salaku hiji birthstone tambahan pikeun Agustus. National Association Britania ngeunaan Goldsmiths ogé dijieun daftar standardized sorangan birthstones di 1937.

Tradisi wétan

budaya wétan ngakuan rupa sarupa ngeunaan gemstones pakait sareng kalahiran, sanajan tinimbang associating a gem sareng bulan lahir, gemstones nu pakait sareng banda angkasa, tur astrologi geus padamelan pikeun nangtukeun gemstones pakait paling raket kalawan tur aya mangpaatna ka individu tangtu. Contona, dina Hindu aya salapan gemstones dina Navagraha. pasukan celestial kaasup planét, ogé panonpoé, sarta bulan, dipikawanoh dina basa Sanskerta jadi Navaratna (salapan gems). Dina kalahiran, hiji bagan astrological ogé diitung. batu tangtu nu dianjurkeun bisa dipaké dina awakna nepi ka Ward kaluar masalah poténsial. Dumasar kana tempat pasukan ieu di langit di tempat pasti sarta waktu kalahiran.

Birthstones ku budaya

sasih 15th abad ka - 20th AS (1912) AS (2016) Britania (2013)
Januari Garnet Garnet Garnet Garnet
Pebruari amethyst, Gondok,
mutiara
amethyst amethyst amethyst
Maret bloodstone, Jasper bloodstone,
aquamarine
aquamarine,
bloodstone
aquamarine,
bloodstone
April inten, inten biru inten inten inten, kristal batu
Mei Empang, agate Empang Empang Empang, chrysoprase
Juni panon ucing urang,
pirus, agate
mutiara, moonstone mutiara, Moonstone,
alexandrite
mutiara, moonstone
Juli pirus, onyx inten beureum inten beureum Ruby, carnelian
Agustus sardonyx, carnelian, Moonstone, topaz sardonyx, peridot peridot, spinel peridot, sardonyx
September chrysolite inten biru inten biru inten biru, lazuli lapis
Oktober opal, aquamarine opal, tourmaline opal, tourmaline opal
Nopember topaz, mutiara topaz topaz, citrine topaz, citrine
Desember bloodstone, Ruby pirus, lazuli lapis pirus, zircon,
tanzanite
tanzanite, pirus
0 biasa
kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!