Naon birthstones?

Urang ngawartosan yén sagalana ngeunaan birthstones teu ilmiah. kituna Kami ninggalkeun widang élmu gemological.
Loba jalma gaduh minat dina topik ieu, jadi didieu aya hasil panalungtikan urang méré pedaran paling tepat birthstones.

Batu kalahiran | Januari | Pebruari | Maret | April | Mei | Juni | Juli | Agustus | September | Oktober | Nopember | Desember

lahirna

Batu lahir mangrupikeun batu permata anu ngagambarkeun bulan kalahiran hiji jalma.

custom barat

Sejarawan Yahudi abad kahiji Josephus yakin aya hubungan antara dua belas batu dina dada Harun. Ngadaptarkeun kaom Israil, sakumaha anu dijelaskeun dina Buku Budalan. Dua belas bulan dina sataun, sareng ogé dua belas tanda zodiak. Tarjamahan sareng tafsir tina petikan dina Pangaluaran ngeunaan tutup dada parantos seueur rupa-rupa. Josephus nyalira masihan dua daptar anu béda pikeun dua belas batu. George Kunz nyatakeun yén Josephus ningali tutup dada Bait Kadua, sanés anu dijelaskeun dina Budalan. St. Jerome, anu ngarujuk ka Josephus, nyatakeun yén Yayasan Stones of the New Yerusalem bakal cocog pikeun dianggo ku urang Kristen.

Dina abad kadalapan sareng kasalapan, risalah agama anu ngahubungkeun batu khusus sareng rasul ditulis, janten "nami aranjeunna bakal ditulis dina Yayasan Batu, sareng kautamaanana." Prakték janten ngajaga dua belas batu sareng nganggo sabulan. Adat ngagem batu lahir tunggal yuswa ngan ukur sababaraha abad, sanaos otoritas modéren béda-béda dina tanggal. Kunz nempatkeun adat di abad ka dalapan belas Polandia, sedengkeun Gemological Institute of America ngamimitianana di Jérman dina taun 1560an.

Daptar batu lahir modéren teu aya hubunganana sareng dada sareng dada Yayasan Kristen. Rasa, adat istiadat sareng tarjamahan anu ngabingungkeun ngajauhkeunana tina asal-usul sajarahna, kalayan saurang panulis nyebatkeun daptar 1912 Kansas "teu nanaon tapi salembar penjualan anu teu didasar."

birthstones tradisional

birthstones tradisional kuno anu birthstones dumasar-masarakat. Tabel di handap ogé ngandung loba batu nu mangrupakeun pilihan populér, mindeng reflecting tradisi Polandia.

Aya sajak anu cocog tiap bulan kalénder Gregorian sareng batu lahir. Ieu mangrupikeun batu tradisional masarakat anu nyarios basa Inggris. Tiffany & Co. nyebarkeun sajak-sajak ieu pikeun anu munggaran dina pamflet di 1870.

birthstones modern

Dina 1912, dina upaya ngabakukeun birthstones, anu Amérika Nasional Association of Jewelers, ayeuna disebut Jewelers of America, patepung di Kansas jeung sacara resmi diadopsi daptar. The Jilbab Industri Council of America diropéa daptar di 1952 ku nambahkeun Alexandrite pikeun Juni, citrine pikeun Nopémber sarta pink tourmaline pikeun Oktober. Éta ogé ngagentos lapis Désémber ku zircon sarta switched dina gems primér / alternatif pikeun Maret. The Amérika gem Association Trade ogé ditambahkeun tanzanite salaku birthstone Désémber dina 2002. Dina 2016, anu Amérika gem Association Trade jeung Jewelers of America ditambahkeun spinel salaku batu lahir tambahan pikeun Agustus. Asosiasi Nasional Goldsmiths Nasional Inggris ogé nyiptakeun daptar batu lahir standarisasi sorangan dina 1937.

Tradisi wétan

budaya wétan ngakuan rupa sarupa ngeunaan gemstones pakait sareng kalahiran, sanajan tinimbang associating a gem sareng bulan lahir, gemstones nu pakait sareng banda angkasa, tur astrologi geus padamelan pikeun nangtukeun gemstones pakait paling raket kalawan tur aya mangpaatna ka individu tangtu. Contona, dina Hindu aya salapan gemstones dina Navagraha. pasukan celestial kaasup planét, ogé panonpoé, sarta bulan, dipikawanoh dina basa Sanskerta jadi Navaratna (salapan gems). Dina kalahiran, hiji bagan astrological ogé diitung. batu tangtu nu dianjurkeun bisa dipaké dina awakna nepi ka Ward kaluar masalah poténsial. Dumasar kana tempat pasukan ieu di langit di tempat pasti sarta waktu kalahiran.

Birthstones ku budaya

sasihAbad ka-15 - ka-20AS (1912)AS (2016)Britania (2013)
JanuariGarnetGarnetGarnetGarnet
Pebruariamethyst, gondok,
mutiara
amethystamethystamethyst
Maretbloodstone, jasperbloodstone,
aquamarine
aquamarine,
bloodstone
aquamarine,
bloodstone
Aprilinten, inten biruinteninteninten, kristal batu
MeiEmpangagateEmpangEmpangEmpangchrysoprase
Junipanon ucing,
pirusagate
mutiaramoonstonemutiaramoonstone,
alexandrite
mutiaramoonstone
Julipirusonyxinten beureuminten beureumRuby, carnelian
Agustussardonyxcarnelian, Moonstone, topazsardonyxperidotperidotspinelperidotsardonyx
Septemberchrysoliteinten biruinten biruinten birulazuli lapis
Oktoberopalaquamarineopaltourmalineopaltourmalineopal
Nopembertopazmutiaratopaztopazcitrinetopazcitrine
Desemberbatu getih, rubypiruslazuli lapispiruszircon,
tanzanite
tanzanitepirus

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!