Kumaha teu jadi ripped kaluar ku meuli batu?

Kumaha teu jadi ripped kaluar ku meuli batu?

Gemstone sarta perhiasan sellers make sababaraha teknik ngayakinkeun anjeun mésér. Henteu masalah lamun kirang atawa jelema beunghar. Aranjeunna baris manggihan cara ngayakinkeun anjeun, lalajo nu dugi aranjeunna bakal nempo béntang mimiti caang dina panon anjeun. Aranjeunna baris ngipnotis anjeun, sangkan anjeun méakkeun duit anjeun gaduh dina saku anjeun.

sellers Gemstone henteu gemologists

99.99% tina sellers batu teu gemologists. Aranjeunna sellers, aranjeunna dilatih pikeun diobral batu keur sababaraha jam atawa sababaraha poé, di pangalusna. Anjeun teu boga babaturan di dinya. Éta nempo maneh sakumaha ngan cara nyieun duit.

Cara anu pangsaéna pikeun mésér batu atanapi permata nyaéta henteu ngadangukeun argumen anu ngajual, ngan ukur ngandelkeun naon anu anjeun terang sareng naon anu anjeun tingali. Penjual moal lirén némpél anjeun sacara émosional, pikeun mindahkeun anjeun. Janten, nolak, ngupingkeun akal logis anjeun.

Scams di warung leutik

Hayu urang mimitian ku panipuan di toko-toko alit, tambang atanapi di daérah produksi batu.

Di handap sababaraha conto

potongan harga

Mun seller a nawarkeun maneh harga pikeun hiji permata atanapi batu, jeung geura nawarkeun pikeun ngurangan harga dina satengah, Anjeun kudu hadé ngaji diri.
Nanya ka diri: mun anjeun buka restoran, meuli imah, hayam manggang atawa tube of odol, bakal maneh jadi ditawarkeun diskon 50% tanpa signage promosi? jawaban nu teu. Teu make akal pikiran, henteu masalah lamun batu téh leres atanapi palsu, anjeun bakal ripped pareum.

testers batu

testers batu, batu panas, batu rubbing ngalawan sejen, jsb
Kabéh nu damel moal aya rasa. Nyaéta yén Komposisi kimia batu sintétik mangrupakeun sami salaku batu alam. Bakal meta persis kawas batu nyata sakabeh tés maranéhna bakal ngalaman.

Bandingkeun batu sintétik mun sapotong kaca

Pikeun nipu anjeun, anu ngajual ngabandingkeun batu sintétik kana sacangkir gelas. hayu s nyarioskeun pikeun conto tina Ruby. Ruby mangrupikeun batu beureum tina kulawarga corundum. Komposisi kimia utamina aluminium oksida. Ruby sintétik ogé didamel kalayan komposisi kimia anu sami sareng anu asli. Aranjeunna bakal ngaréaksikeun persis cara anu sami pikeun sadaya tés anu bakal ditingalikeun ka anjeun. Penjual bakal ngabandingkeun 2 batu: ruby ​​sintétik sareng sapotong gelas beureum. Ngécéskeun yén aranjeunna dua batu anu béda, éta gelas mangrupikeun batu palsu sareng ruby ​​sintétis mangrupikeun batu anu asli. Tapi éta bohong. Duanana batu palsu sareng teu gaduh nilai, sanés.

Scams di toko geulis

Ayeuna, conto toko geulis, saparapat méwah, hiji mall atanapi hiji bandara.
Sellers moal coba ngayakinkeun yén batu nu leres ku tés batu atawa diskon komérsial. Téhnik dipaké dina hal ieu leuwih halus: appearances jeung unsur basa.

appearances

Anu bakal nyangka yen hiji toko jeung sapertos penampilan mewah, pinuh ku shopkeepers well-diasah sarta dididik, sabenerna ngajual barang palsu?

Unsur basa

Ngalakukeun sababaraha tés ku nanyakeun patarosan. Lamun ngadengekeun taliti kana waleran, anjeun bakal ngartos kana eta kalimat anu ogé ngapalkeun. Sagampil réspon tina attendants hiber, atawa ogé nelepon hostesses puseur.

Patarosan 1: Anjeun ngajual batu alam?
Jawab: Madam, ieu kristal nyata.

The kristal istilah dina gemology nujul ka bahan transparan. Ieu henteu hartosna yén batu téh alam atanapi sintétis.

Patarosan 2: Nyaéta logam pérak a?
Jawab: Ny, éta logam mulia.

Anjeunna nyarios sanés "enya" atanapi "henteu". Anjeunna henteu ngajawab patarosan anjeun.
Istilah "logam mulia" ogé henteu ngagaduhan hartos sah. Nyatana, toko ieu ngajual perhiasan tina logam campuran anu henteu ngandung pérak, emas, atanapi logam berharga mana waé.

Salaku bisa ningali, teu aya jalan miraculous ulah lalaki scammed. common sense anjeun pertahanan pangalusna anjeun.

Mun anjeun resep topict ieu, rek indit ti teori prakna, urang nawiskeun kursus gemology.

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!