Naon téh tester gemstone?

Gemstone tester

Aya trustable portabel gemstone tester. Aya puluhan model, tapi maranéhna sabenerna testers karasa, nu teu ngabuktikeun kaaslian batu.
Hanjakal, ieu téh salah sahiji pangseringna alat nu dipaké ku sellers gemstone.

Upami anjeun ningali gambarna anjeun bakal ningali penguasa kalayan nomer mimitian ti kénca ka katuhu ku 1, 2, 3, 4, 5….

gemstone tester

LEDs terang nepi nalika Anjeun noel beungeut batu. Anjeun tiasa ningali jumlah nu pakait jeung karasa batu.
Inpo ieu mangrupa akurat. Ieu skala karasa, disebut oge skala Mohs

Conto Mohs karasa skala

1 - Talc
2 - Gipsum
3 - Calcite
4 - Fluorit
5 - Apatite
6 - Feldspar Orthoclase
7 - Quartz
8 - Topaz
9 - Corundum
10 - Intan

Skala Mohs kekerasan mineral dumasar kana kamampuan hiji sampel mineral. Sampel zat anu dianggo ku Mohs sadayana mineral anu béda. Mineral anu aya di alam nyaéta padet sacara kimia murni. Ogé hiji atanapi langkung mineral ngajantenkeun batu. Salaku zat alami anu paling hese dipikanyaho, nalika Mohs nyiptakeun skala, intan aya di luhur skala.

Teu karasa hiji bahan diukur ngalawan skala ku mendakan bahan paling hese dina batu, dibandingkeun sareng bahan paling lemes ku ngagosok bahanna. Salaku conto, upami sababaraha matéri tiasa digoréng ku apatite tapi henteu ku fluorit, karasa na dina skala Mohs bakal turun antara 4 sareng 5.

Karasa batu hiji alatan komposisi kimia na

Kusabab batu synthetetic boga komposisi kimia sami salaku batu alam, alat ieu bakal némbongkeun Anjeun persis hasil sarua pikeun batu alam atanapi sintétis.

Maka, inten alami atanapi sintétik bakal nunjukkeun 10. Ruby alami atanapi sintétik ogé bakal nunjukkeun anjeun 9. Sami pikeun safir alami atanapi sintétik: 9. Ogé pikeun quartz alami atanapi sintétik: 7…

Mun anjeun resep topict ieu, rek indit ti teori prakna, urang nawiskeun kursus gemology.