Naon téh tester gemstone?

Gemstone tester

Aya trustable portabel gemstone tester. Aya puluhan model, tapi maranéhna sabenerna testers karasa, nu teu ngabuktikeun kaaslian batu.
Hanjakal, ieu téh salah sahiji pangseringna alat nu dipaké ku sellers gemstone.

Upami anjeun ningali gambarna anjeun bakal ningali penguasa kalayan nomer mimitian ti kénca ka katuhu ku 1, 2, 3, 4, 5….

LEDs terang nepi nalika Anjeun noel beungeut batu. Anjeun tiasa ningali jumlah nu pakait jeung karasa batu.
Inpo ieu mangrupa akurat. Ieu skala karasa, disebut oge skala Mohs

Conto Mohs karasa skala

1 - Sawala
2 - Gipsum
3 - Calcite
4 - Fluorit
5 - Apatite
6 - Feldspar Orthoclase
7 - Quartz
8 - Topaz
9 - Corundum
10 - Intan

The Mohs skala karasa mineral dumasar kana kamampuh hiji sampel mineral. Sampel zat dipaké ku Mohs mangrupakeun mineral sagala béda. Mineral kapanggih di alam anu padet kimia murni. Ogé salah sahiji atawa leuwih mineral nyieun batu. Salaku zat kajadian alami hardest dipikawanoh, nalika Mohs dijieun skala, intan aya di luhureun skala. Karasa bahan anu diukur ngalawan skala ku nyungsi bahan hardest dina batu, ngabandingkeun ka bahan panglemesna ku scratching materi. Contona, upami sababaraha bahan tiasa scratch ku apatite tapi moal ku fluorit, kateuasanana dina skala Mohs bakal tumiba antara 4 na 5.

Karasa batu hiji alatan komposisi kimia na

Kusabab batu synthetetic boga komposisi kimia sami salaku batu alam, alat ieu bakal némbongkeun Anjeun persis hasil sarua pikeun batu alam atanapi sintétis.

Maka, inten alami atanapi sintétik bakal nunjukkeun 10. Ruby alami atanapi sintétik ogé bakal nunjukkeun anjeun 9. Sami pikeun safir alami atanapi sintétik: 9. Ogé pikeun quartz alami atanapi sintétik: 7…

Mun anjeun resep topict ieu, rek indit ti teori prakna, urang nawiskeun kursus gemology.

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!