Naon fenomena optik gemstones?

fenomena optik gemstones

Gemstones fenomena optik

Gemstones hasil fenomena optik ti lampu jalan dilibetkeun ku struktur kristainna tangtu tina gemstone a. interaksi ieu atanapi gangguan tiasa dina wangun lampu scattering, refleksi, réfraksi, difraksi, daya serap atanapi transmisi.

Adularesence

Adularescence mangrupikeun fenomena sheen biru anu ngagambarkeun dina permukaan cabochon kubah Moonstone. Fénoména shimmer asalna tina interaksi cahaya sareng lapisan saeutik kristal "albite" dina batu bulan. Kandelna lapisan kristal leutik ieu nunjukkeun kualitas shimmer biru. Lapisan ipis, langkung saé lampu kilat biru. Ieu biasana némbongan salaku pangaruh cahaya anu alus. Moonstone mangrupikeun feldspars orthoclase, nami sanésna nyaéta "selenite". Romawi nyebatna Astrion.

Asterism

cutters gem mindeng milih motong wangun cabochon, nalika batu anu kualitas low. Dina gems na batu sapertos lamun lampu ragrag dina beungeut cabochon jeung ngajadikeun sinar béntang-kawas, fenomena ieu disebut asterism. Aya 4 ray na 6 ray béntang ditempo normal. Ieu kajadian nalika orientasi tina jarum kawas inclusions atawa sutra dina kristal is on leuwih ti hiji sumbu.

Chatoyancy

Tina nami Perancis "Ngobrol" hartosna ucing. Chatoyancy ngarujuk kana fénoména anu mirip sareng muka sareng nutup panon ucing. Urang tiasa niténan dina permata panon ucing chrysoberyl kalayan jelas pisan. Permata panon ucing ngagaduhan pita seukeut, kadang dua atanapi tilu band, ngalir ngalangkungan permukaan cabochon kubah. Batu permata panon ucing dina bentuk cabochon dipotong sorot obrolan. Jarum lempeng tina struktur kristal tina batu anu jejeg sareng fénoména. Janten nalika cahaya murag kana éta, pita anu seukeut tiasa ditingali. Dina kasus anu pangsaéna, ucing chrysoberyl chatoyant sacara panon sacara visual misahkeun permukaan janten dua beulahan. Urang tiasa ningali pangaruh susu sareng madu nalika batu na bergerak handapeun cahaya.

Iridescence

Iridescence ieu kawanoh ogé salaku goniochromism, fenomena dimana beungeut bahan anu mintonkeun sababaraha kelir salaku sudut parobahan nempoan. Bisa jadi gampang katingali dina beuheung hiji japati, gelembung sabun, jangjang tina kukupu a, indung ti mutiara jsb irregularity beungeut na spasi interstitial badag ngawenangkeun lampu maot sarta ngagambarkeun deui ti sababaraha surfaces (difraksi) ngabalukarkeun multi-warna éfék visual. Digabungkeun jeung gangguan, hasilna mangrupakeun dramatis. mutiara Pengetahuan Alam nembongkeun iridescence yén pisan béda ti warna awakna na. mutiara Tahitian nembongkeun iridescence hébat.

Play of Warna

Permata éndah anu disebut opal nampilkeun warna anu saé. Opal seuneu ti Lightening Ridge, Australia (nunjukkeun pergeseran warna spéktral bercahya ngalawan hideung) kasohor ku fenomena ieu. Nalika maén warna ieu mangrupikeun jinis iridescence, ampir sadaya dealer batu permata nyebatna salah "seuneu". Seuneu mangrupikeun istilah gemological, Éta panyebaran cahaya anu ngagambarkeun batu permata. Éta biasana katingali dina intan. Mangrupikeun dispersi cahaya anu saderhana. Dina hal opal sanés dispersi sareng ku sabab éta, lumayan nganggo kecap "seuneu".

robah warna

Conto anu paling saé pikeun ngarobah warna nyaéta alexandrite. Permata sareng batu ieu katingalina benten pisan dina lampu pijar dibandingkeun sareng cahaya siang alam. Ieu seueur kusabab komposisi kimia permata ogé nyerep kuat pilih. Alexandrite némbongan héjo di beurang sareng ogé némbongan beureum dina lampu pijar. Safir, ogé turmalin, alexandrite sareng batu sanésna tiasa nunjukkeun parobahan warna.

Labradorescence

Labradorescence mangrupakeun jenis iridescence, tapi mangrupa kacida arah kusabab twinning kristal. Urang bisa manggihan eta di labradorite gemstone.