Naon fenomena optik gemstones?

0 biasa

Gemstones fenomena optik

Gemstones hasil fenomena optik ti lampu jalan dilibetkeun ku struktur kristainna tangtu tina gemstone a. interaksi ieu atanapi gangguan tiasa dina wangun lampu scattering, refleksi, réfraksi, difraksi, daya serap atanapi transmisi.

Adularesence

Adularescence mangrupakeun fenomena Sheen biru reflecting dina beungeut cabochon domed of Moonstone. Fenomena shimmer asalna tina interaksi lampu kalayan lapisan saeutik "albite" kristal di moonstones. The ketebalan tina lapisan ieu kristal leutik nangtukeun kualitas shimmer bulao. Thinner lapisan, hadé dina flash bulao. Ieu biasana mucunghul sakumaha éfék lampu billowy. Moonstone nyaeta feldspars orthoclase, ngaran sejen nyaeta "selenite". Rum disebut Astrion.

Asterism

cutters gem mindeng milih motong wangun cabochon, nalika batu anu kualitas low. Dina gems na batu sapertos lamun lampu ragrag dina beungeut cabochon jeung ngajadikeun sinar béntang-kawas, fenomena ieu disebut asterism. Aya 4 ray na 6 ray béntang ditempo normal. Ieu kajadian nalika orientasi tina jarum kawas inclusions atawa sutra dina kristal is on leuwih ti hiji sumbu.

Chatoyancy

Ti nami Perancis "Ngobrol" hartosna ucing. Chatoyancy nujul kana fenomena Akın ka lawang jeung shutting panon ucing urang. Urang tiasa nitenan dina gem panon chrysoberyl ucing urang kalayan kajelasan hébat. Cat panon gems boga band seukeut tunggal, sakapeung dua atawa tilu pita, ngajalankeun sakuliah beungeut cabochon domed. Cat urang gemstones panon di bentuk cabochon anu motong sorot chatoyancy. The jarum lempeng tina struktur kristal batu nu jejeg jeung fenomena. Ku kituna lamun lampu ragrag ka dinya, éta band seukeut bisa ditempo. Dina kasus pangalusna, anu chatoyant Chrysoberyl ucing panon visually misahkeun beungeut kana dua halves. Urang bisa ningali hiji susu jeung madu pangaruh lamun batu mindahkeun handapeun lampu.

Iridescence

Iridescence ieu kawanoh ogé salaku goniochromism, fenomena dimana beungeut bahan anu mintonkeun sababaraha kelir salaku sudut parobahan nempoan. Bisa jadi gampang katingali dina beuheung hiji japati, gelembung sabun, jangjang tina kukupu a, indung ti mutiara jsb irregularity beungeut na spasi interstitial badag ngawenangkeun lampu maot sarta ngagambarkeun deui ti sababaraha surfaces (difraksi) ngabalukarkeun multi-warna éfék visual. Digabungkeun jeung gangguan, hasilna mangrupakeun dramatis. mutiara Pengetahuan Alam nembongkeun iridescence yén pisan béda ti warna awakna na. mutiara Tahitian nembongkeun iridescence hébat.

Play of Warna

The gem éndah disebut opal mintonkeun warna geulis. The opals seuneu ti Lightening Ambat, Australia (némbongkeun shifting patches tina kelir spéktral luminous ngalawan hideung) nu kasohor fenomena ieu. Bari muter ieu Warna mangrupakeun tipe iridescence, ampir kabéh dealers gemstone nelepon deui wrongly "seuneu". Seuneu téh istilah gemological, Ieu teh dispersi cahaya ngeunteung dina gemstones. Ieu ilaharna katingali dina inten a. Ieu mangrupakeun dispersi basajan cahaya. Dina hal opals teu dispersi jeung ku kituna, ayeuna teh wrond ngagunakeun kecap "seuneu".

robah warna

Conto best of robah warna nyaeta alexandrite. Ieu gems na batu muncul pisan béda dina lampu Pijer dibandingkeun lampu dinten alam. Ieu sakitu legana alatan gems komposisi kimia ogé nyerep selektif kuat. alexandrite mucunghul héjo di terangan sarta ogé mucunghul beureum dina lampu Pijer. Inten biru, ogé tourmaline, alexandrite na batu séjén bisa aslo némbongkeun parobahan warna.

Labradorescence

Labradorescence mangrupakeun jenis iridescence, tapi mangrupa kacida arah kusabab twinning kristal. Urang bisa manggihan eta di labradorite gemstone.

0 biasa
kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!