Alexandrite

alexandrite

Info Gemstone

Gemstone Pedaran

0 biasa

Alexandrite

The alexandrite rupa chrysoberyl mintonkeun robah warna silih gumantung sipat cahaya ambient.

fenomena robah warna

pangaruh Alexandrite teh fenomena ngeunaan hiji robah warna observasi tina greenish mun beureum saulas. Ku parobahan dina sumber katerangan. Ieu dihasilkeun tina ngagantian skala leutik aluminium ku ion kromium dina struktur kristal. Ieu ngabalukarkeun diserep sengit cahaya ngaliwatan sauntuyan sempit ti panjang gelombang di wewengkon konéng dina spéktrum cahaya katémbong. Kusabab visi manusa téh paling peka lampu héjo sarta sahanteuna peka lampu beureum. Nembongan greenish di terangan dimana spéktrum pinuh ku lampu ditingali téh hadir. Na beureum saulas di lampu Pijer nu emits spéktrum kirang héjo sarta bulao. robah warna Ieu bebas tina sagala robah tina hue kalayan nempo arah ngaliwatan kristal nu bakal timbul tina pleochroism.

Batu tina Pagunungan Ural di Rusia tiasa héjo ku terangan sarta beureum ku lampu Pijer. variétas séjén bisa jadi yellowish atawa ogé pink di terangan sarta columbine atawa buah prambus beureum ku lampu Pijer.

Batu nu némbongkeun parobahan warna dramatis sarta kelir kuat anu langka tur ditéang-sanggeus. Tapi batu nu némbongkeun colorsmay kirang béda ogé dianggap alexandrite ku Labs gem kayaning Gemological Institute of America.

Sajarah

Numutkeun carita populér tapi kontroversial, alexandrite kapanggih ku mineralogist Finlandia Nils Gustaf Nordenskiöld (1792-1866). Tur ngaranna alexandrite keur ngahargaan ka masa depan Tsar Alexander II Rusia. kapanggihna awal Nordenskiöld urang lumangsung salaku hasil tina hiji ujian tina sampel mineral karek kapanggih. Anjeunna ngalaman nampi ti Perovskii, anu anjeunna diidentifikasi minangka Empang di hareup. The milik Empang munggaran dibuka dina 1831.

5 carats batu na badag anu tradisional pamikiran kapanggih ukur di Pegunungan Ural. Tapi kudu saprak kungsi kapanggih dina ukuran badag di Brazil. deposit séjén anu lokasina di India, oge Madagaskar, Tanzania jeung Sri Lanka. Gemstones dina ukuran leuwih tilu carats pisan jarang.

jieunan

Kiwari, sababaraha Labs bisa ngahasilkeun sintétik batu lab-dipelak kalawan sipat kimia jeung fisik sarua salaku alexandrite alam. Sababaraha métode bisa ngahasilkeun fluks-dipelak, ogé Czocchralski (atawa ditarik), sarta batu hydrothermally-dihasilkeun. gems fluks-dipelak téh cukup hese ngabedakeun tina gemstone alam sabab ngandung inclusions nu sigana alam.
Czochralski atanapi ditarik alexandrite téh gampang pikeun ngaidentipikasi sabab pisan beresih. Sarta ngandung striations melengkung ditingali dina magnification. Sanajan éta robah warna dina batu ditarik tiasa tina bulao ka beureum. Parobahan warna teu sabenerna nyarupaan yén sahiji alexandrite alam ti deposit nanaon. Hydrothermal lab-dipelak batu boga pasipatan fisik jeung kimia idéntik jeung batu nyata.

Sababaraha gemstones falsely didadarkeun salaku lab-dipelak alexandrite sintétis. Éta sabenerna warna sintétik robah corundum. Atawa ogé warna sintétik robah spinel. Aranjeunna sabenerna chrysoberyl. Hasilna, maranéhna bakal leuwih akurat pikeun ngajelaskeun eta salaku alexandrite simulated tinimbang sintétis. bahan inten biru alexandrite-kawas kieu geus di sabudeureun pikeun ampir 100 taun. Ieu nembongkeun parobahan warna ungu ciri. Teu bener kasampak kawas alexandrite lantaran aya pernah wae héjo.

Alexandrite ti Madagaskar

mésér alexandrite alam di warung urang

0 biasa
kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!