Ammolite

ammolite

Ammolite mangrupikeun batu permata organik sapertos opal anu dipendakan utamina sapanjang lamping wétan Pegunungan Rocky Amérika Kalér.

Dibeuli batu permata di toko kami


Éta didamel tina cangkang amosit anu fosil, anu dina gilirannana diwangun utamina tina aragonit, mineral anu sami anu dikandung dina nacre, sareng mikrostruktur anu diwariskeun tina cangkang. Mangrupikeun salah sahiji ti saeutik batu permata biogenik, anu sanés kalebet amber sareng mutiara.1 Dina taun 1981, amolit dipasihan status batu permata resmi ku Konférénsi Perhiasan Dunya, taun anu sami mimiti tambang komérsial amolit. Éta ditunjuk janten batu permata resmi Kota Lethbridge, Alberta di 2007.

Ammolite ieu kawanoh ogé salaku aapoak, gem ammonite, calcentine, sarta Korite. Kiwari dimungkinkeun mangrupakeun ngaran dagang dibikeun ka gemstone ku parusahaan pertambangan basis Alberta Korite. Marcel Charbonneau jeung pasangan bisnis na Mike Berisoff éta pangheulana nyieun doublets komersial ti gem di 1967. Aranjeunna nuluykeun pikeun ngabentuk Ammolite Mineral Ltd.

pasipatan

Komposisi kimia ammolite nyaeta variabel, sarta kumisan ti aragonit bisa di antarana kalsit, silika, pirit, atawa mineral lianna. Cangkang téa bisa ngandung sababaraha elemen renik, di antarana: aluminium, barium, kromium, tambaga, beusi, magnesium, mangan, Indonesia, titanium, sarta vanadium. kristalografi nyaeta orthorhombic. kateuasanana nyaeta 3.5-4.5, sarta graviti husus nyaeta 2.60-2.85. Indéks réfraktif tina bahan Kanada, sakumaha diukur via natrium lampu, 589.3 nm, nyaéta saperti kieu: α 1.522, β 1.672-1.673, γ 1.676-1.679, biaxial négatip. Dina sinar ultraviolet, ammolite bisa fluoresce a konéng mustard.

Hiji muter opal-kawas iridescent tina warna anu dipidangkeun dina spésimén rupa, lolobana aya dina nuansa héjo jeung beureum, sadaya kelir spéktral nu mungkin, kumaha. iridescence kasebut alatan mikrostruktur of aragonit kana: kawas paling gems sejen, anu kelir datangna ti nyerep cahya, nu warna iridescent of ammolite asalna tina gangguan jeung lampu anu rebounds ti lapisan tumpuk platélét ipis nu nyieun nepi aragonit kana. The kandel lapisan, beuki reds na greens dihasilkeun, anu thinner lapisan, beuki blues na violets predominate. Reds na greens anu kelir ilahar katempo, owing ka fragility gede tina lapisan finer jawab kana blues. Nalika Freshly oge tina, kelir ieu henteu utamana dramatis, bahan butuh polishing tur perlakuan kamungkinan sejen guna nembongkeun warna poténsi pinuh.

asal

Ammolite asalna tina cangkang fosil tina Upper Cretaceous ammonites disk ngawangun Placenticeras meeki na Placenticeras intercalare, sarta, ka gelar Lesser, anu baculite cylindrical, Baculites compressus. Ammonites éta cephalopods, éta thrived di sagara tropis dugi jadi punah sapanjang jeung dinosaurus dina ahir jaman Mesozoic.

The ammonites nu ngawangun ammolite dicicingan mangrupa prasejarah, laut subtropis darat nu tepung wates jeung Rocky Pagunungan-kieu aréa ieu dinten dipikawanoh salaku Cretaceous atanapi Western Interior Seaway. Salaku ammonites pupus, aranjeunna sank ka handap kukituna dikubur ku lapisan leutak bentonitic anu ahirna janten shale. Loba ammonites kualitas-gem anu kapanggih dina concretions siderite. sédimén ieu dilestarikan dina aragonit tina cangkang, ngahulag tina jalan ngarobah kana kalsit.

Ammolite


Mésér batu permata alami di toko permata kami