Anatase

anatase

Info Gemstone

tags

Gemstone Pedaran

0 biasa

Anatase

Dibeuli anatase alam di toko kami


Anatase mangrupikeun mineral anu metastable tina titanium dioksida. Mineral dina bentuk alami biasana ditepang salaku padet hideung, sanaos bahan murni teu warnaan atanapi bodas. Dua bentuk mineral tina TiO2 anu alami sacara alami dipikanyaho, gagang sareng rutile.

Anatase sok kapendak salaku kristal leutik, terasing sareng maju, sareng siga rutile thermodynamically stabil, éta nyababkeun dina sistem tetragonal. Batu permata anu tiasa dicétakan dina sadaya suhu sareng tekanan, sareng rutile mangrupikeun polimérph kasatimbangan. Nanging, anatase sering fase titanium dioksida munggaran dina loba prosés, kusabab énergi permukaanna handap, kalayan transformasi ka rutile lumangsung dina suhu anu luhur. Sanaos darajat simétri sami sareng fase anatase sareng rutile, teu aya hubungan antara sudut antarmuka dua mineral, kecuali dina zona prisma 45 ° sareng 90 °. Piramida umum tina anatase, sajajar sareng rupa-rupa sisi anu sampurna, ngagaduhan sudut sisi tepi kutub 82 ° 9 ′, sudut anu pakait sareng rutile 56 ° 52½ '. Kusabab piramida langkung curam ieu,

watek kristal

Dua kabiasaan tumuwuh kristal anatase tiasa dibédakeun. Anu langkung umum kajantenan sapertos piramida dobel anu akut sederhana kalayan warna indigo-biru dugi ka warna hideung. Kristal siga kieu seueur pisan di Le Bourg-d'Oisans di Dauphiné, dimana aranjeunna aya hubunganana sareng batu-kristal, feldspar, sareng anu aya dina kerang dina granit sareng mika-schist. Kristal anu sami, tapi ukuran mikroskopis, kasebar sacara lega dina batu sédimén, sapertos batu pasir, selingan, sareng batu tulis, ti mana aranjeunna tiasa dipisahkeun ku ngumbah bahan-bahan korén anu langkung hampang. Angka tina anatase mangrupikeun permukaan anu paling thermodynamically stabil sareng nyaéta facet anu paling lega dipedar dina anatase alami sareng sintétis.

Kristal tina jinis kadua ngagaduhan seueur rupa piramida anu dikembangkeun, sareng aranjeunna biasana datar atanapi kadang prismatik dina kabiasaan, warna éta konéng-konéng ka coklat. Kristal sapertos kitu caket sareng xenotime dina penampilan na, saleresna, kanggo waktos anu sakuduna janten kagolong kana spésiés ieu, nami wiserine khusus anu diterapkeun ka aranjeunna. Éta lumangsung napel témbok crevices di gneiss of the Alps, Binnenthal caket Brig di canton Valais, Swiss, janten tempat anu kawéntar. Anu alami alami pseudomorphs rutile saatos anatase ogé dikenal.

Anatase

Dibeuli anatase alam di toko kami

0 biasa
kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!