Batu Dalmatian

Info Gemstone

Gemstone Pedaran

Batu Dalmatian

Dibeuli batu dalmatian alami di warung urang


Batu Dalmatian, henteu ogé disebat jasper dalmatian, nyaéta abu abu, krim atanapi batu beige-coklat anu dilakukeun tina feldspar sareng quartz. Kalayan bintik hideung atanapi coklat beusi oksida, turmalin, atanapi inpormasi mineral sanésna anu nyarupaan jaket tina anjing Dalmatian. Batu Dalmatian dihasilkeun di Chihuahua, Mexico.

ciri

Batu Dalmatian mangrupikeun batu homogen, masif, sareng batu cadas. Batu anu dikandung ku batu anu umum kuarsa, feldspars, kalolobaanana mesoperthite, sareng amfibél alkali bawahan. Mineral-group épidote ogé hematite sareng goite ngawangun fase sekundér. Kristal kuarsa dina bagian ipis. Kristal katingalina jelas seukeut kusabab aranjeunna sering sawaréh ditumbuh sareng kristal feldspar anu langkung alit. Dina kontak sareng amfibol alkali, sababaraha kristal quartz nunjukkeun bentuk bujur.

quartz

Quartz mangrupikeun mineral anu diwangun ku atom silikon sareng oksigén dina kerangka teras-terasan SiO4 silikon-oksigén tetrahedra, anu masing-masing oksigén dibagi antara dua tetrahedra, masihan rumus kimia umum tina SiO2. Kuarsa mangrupikeun mineral anu panglobana kadua di kerak buana Bumi, di tukangeun feldspar.

Aya seueur jinis quartz anu béda-béda, anu sababaraha batu permata semi-adi. Kusabab umur kuno, variétas quartz mangrupikeun mineral anu sering dianggo dina nyieun perhiasan sareng ukiran hardstone, khususna di Eurasia.

Feldspars

Feldspar mangrupikeun gugus mineral tectosilicate ngabentuk batu anu ngawangun sakitar 41% kulit bumi buana dumasar beuratna.

Feldspars crystallize tina magma sakumaha urat dina duanana batuan beku intrusive na extrusive na oge hadir dina sababaraha tipe tina batu malihan. Batu ngawujud ampir sagemblengna tina calcic plagioclase feldspar katelah anorthosite. Feldspars ogé kapanggih dina sababaraha tipe batuan sédimén.

Grup ieu mineral ngawengku tectosilicates. Komposisi unsur utama di feldspars umum bisa ditembongkeun dina watesan tilu endmembers:
- kalium feldspar
- albite endmember
- akhir bulan anorthite

Batu Dalmatian ti Méksiko


Dibeuli batu dalmatian alami di warung urang

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!