Bauksit

Bauksit

Info Gemstone

tags

Gemstone Pedaran

0 biasa

Bauksit

Dibeuli kaos alami di toko kami


Bauxite nyaéta batu sédimén anu ngandung eusi aluminium anu kawilang luhur. Éta mangrupikeun sumber utama aluminium sareng hélium. Bauxite kalolobaanana aya tina mineral gibbsite, boehmite sareng diaspore, dicampurkeun sareng dua oksida beite na hematite, kaolinite mineral mineral liat sareng jumlah anatase sareng ilmenit.

palatihan

Skema klasifikasi réa parantos diusulkeun pikeun bauksit.

Vadász (1951) ngabédakeun kaitit laterit (silikat) tina orés kaé karat (karbonat):

  • Bauxit karbonat lumangsung sacara umum di Éropa, Guyana, sareng Jamaika di luhur batu karbonat (batu kapur sareng dolomit), dimana aranjeunna kabentuk ku langka dudutan na, akumulasi sésana lapisan lempung intercalated - jalan-jalan anu sumebar anu konsentrasi salaku batu kapur laun-laun dibubarkeun nalika cuaca cuaca .
  • Batu laterit kapanggih di kalolobaan nagara. Éta kabentuk ku lateritization tina sagala rupa batu silikat sapertos granit, gneiss, basalt, syenite, sareng shale. Babandingan sareng laterites anu beunghar beusi, formasi batu-batu ieu langkung gumantung kana kaayaan cuaca sengit di hiji lokasi sareng saluran cai anu saé pisan. Ieu tiasa ngabubarkeun kaolinite sareng présipitasi gibbsite. Zona anu ngandung eusi aluminium pangluhurna sering ayana di handapeun lapisan permukaan ferruginous. Hidroksida alumunium dina deposit bauksit laterit ampir ekslusif gibbsite.

Dina kasus Jamaica, analisa panganyarna tina taneuh nunjukkeun tingkat tinggi kadmium, nunjukkeun yén bauksit asalna tina titipan lebu Miocene tina épisode gunung berapi anu penting di Amérika Tengah.

produksi

Australia mangrupikeun produser bauks pangbadagna, dituturkeun ku China. Dina taun 2017, China mangrupikeun produsén luhur aluminium kalayan ampir satengah produksi bumi, dituturkeun ku Rusia, Kanada, sareng India. Sanaos paménta aluminium gancang-gancang, katelah cadangan tina batu-batu bijilna cekap pikeun nyayogikeun tungtutan dunya pikeun aluminium mangabad-abad. Ngaronjatkeun daur ulang alumunium, anu ngagaduhan kauntungan anu nurunkeun biaya listrik listrik dina ngahasilkeun aluminium, leres-lami bakal manjangkeun deui cadangan dunya.

Hartos bau

Bagian di handap ieu mangrupikeun ilmiah sareng dumasar kana kapercayaan budaya.

Batu bauxite tiasa dianggo meditasi, sareng ieu tiasa ngabantosan anjeun pikeun nyandak jawaban kana kaayaan anu tiasa waé

Éta ogé tiasa waé ngawenangkeun anjeun waspada kana karsa batur. Perlu dipikanyaho ngabantosan nambahan raos kabagjaan sareng ageung kabiasaan.

Éta henteu sagancangna tapi upami dijaga di sakurilingeun, tanaga dianggo pikeun merangsang anjeun tina waktos.

Ku ngabantosan anjeun ngabebaskeun masalah émosional anu ngeureunkeun anjeun tina kahontal naon anu anjeun pikahoyong, éta tiasa ngabantosan anjeun ngaleupaskeun perasaan anu nyababkeun anjeun ngarasa ambek atanapi ambek ngeunaan kaayaan hirup anjeun.

Bauxite, ti Australia

Dibeuli kaos alami di toko kami

0 biasa
kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!