Warna Robah Garnet

Warna Robah Garnet

Info Gemstone

Gemstone Pedaran

0 biasa

Warna Robah Garnet

A campuran spessartite na pyrope. Batu ieu presents a robah warna tina brownish di terangan ka pink acuk di lampu Pijer. fenomena teh mangrupa rada sengit na dramatis, surpassing yén sahiji alexandrite leuwih mahal.

Hiji anggota langka tur berharga tina grup Garnet of gemstones. Hal ieu kacida butuhna keur pangabisa nu béda -na pikeun ngarobah warna. Ieu gumantung kana jenis sumber cahaya. Kamampuh ngarobah warna ieu mindeng erroneously salah kaprah pikeun pleochroism. Nu kamampuhan pikeun némbongkeun kelir béda gumantung kana sudut nempoan. Padahal fenomena perubahan warna henteu gumantung sudut nempoan. Ieu ilaharna hibrida-campuran spessartite na pyrope sarta dina sababaraha kasus, oge bisa ngandung ngambah grossularite atanapi almandine Garnet.

Garnet

Ieu mangrupakeun kelompok mineral silikat. Urang make eta ti Jaman Perunggu sakumaha gemstones sarta ogé abrasives.

Sakabéh spésiés garnet mibanda sipat fisik nu sarupa jeung bentuk kristal, tapi béda dina komposisi kimia. Spésiés béda téh pyrope, ogé almandine, spessartine, grossular (variétas diantarana aya hessonite atawa kayu manis-batu jeung tsavorite), uvarovite na andradite. Batu sangkan nepi dua solid runtuyan solusi: pyrope-almandine-spessartine sarta ogé uvarovite-grossular-andradite.

Warna-robah

Inténsitas warna-robah tiasa rada kuat, sabab Hayu urang mindeng surpassing yén sahiji alexandrite finest. Paling jalma batu baris némbongkeun hiji warna brownish-héjo atawa perunggu lamun ditempo dina terangan alam, tapi lamun ditempo dina lampu Pijer, bakal muncul acuk ka pink dina warna. Aya ogé rupa-rupa kombinasi robah warna séjén mungkin. Dina raraga sabenerna ngahargaan rentang pinuh ku robah warna Garnet, spésimén kedah dititénan dina rupa-rupa kondisi pencahyaan, kaasup terangan mimiti isuk, terangan soré telat, lampu fluoresensi jeung lampu Pijer atawa lilin.

Taya perlakuan

Kawas paling gemstones Garnet, robah warna henteu dipikawanoh bisa diolah atawa ogé ditingkatkeun sagala cara.

Formula kimiawi: [Mg3 + Mn3] AL2 (SIO4) - mangan silikat aluminium
Struktur kristal: kubik - rhombic, tetrahedron
Teu karasa: 7 mun 7.5
Index réfraktif: 1.73 - 1.81
Kapadetan: 3.65 mun 4.20
Meulah: Euweuh
Transparansi: transparan, tembus, opaque
Luster: vitreous

Warna Robah Garnet, ti Tanzania

mésér alam warna robah Garnet di warung urang

0 biasa
kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!