Gelas dieusi ruby

Gelas dieusi ruby

Filling the fractures or fissures inside the ruby with lead glass or a similar material dramatically improves the transparency of the stone, making previously unsuitable rubies fit for applications in jewelry. Glass filled ruby identification is quite simple and its value is more affordable than an untreated ruby.

Mésér gelas dieusi kaca di toko kami

Gelas timbel dieusian ruby

ajen

  • Batu kasar tos dipoles pikeun ngabasmi sadaya kokotor permukaan anu tiasa mangaruhan prosésna
  • Batu kasar dibersihkeun ku hidrogén fluorida
  • Prosés pemanasan anu munggaran anu henteu dieusian dieusian. Prosés pemanasan ngabasmi kokotor dina jero patah tulang. Sanaos ieu tiasa dilakukeun dina suhu dugi ka 1400 ° C (2500 ° F) sigana kamungkinan aya dina suhu sakitar 900 ° C (1600 ° F) kumargi sutra rutil masih utuh.
  • Prosés pemanasan anu kadua dina oven listrik anu béda-béda bahan kimia. Solusi sareng campuran anu bénten parantos kabuktosan janten suksés, nanging seueurna bubuk-kaca anu ngandung timbel dianggo ayeuna. Ruby dicelupkeun kana minyak, teras ditutupan bubuk, dipasang dina ubin sareng disimpen dina oven dimana dipanaskeun sakitar 900 ° C (1600 ° F) salami sajam dina atmosfir oksidasi. Bubuk warna oranyeu dirobih nalika dipanaskeun janten témpél warna transparan kana warna konéng, anu ngeusi sadaya patok. Saatos tiis warna témpél nyaéta transparan lengkep sareng sacara dramatis ningkatkeun transparansi ruby ​​sacara umum.

warna

Upami warna kedah ditambihan, bubuk kaca tiasa "ditingkatkeun" ku tambaga atanapi oksida logam sanés ogé unsur-unsur sapertos natrium, kalsium, kalium jst.

Prosés pemanasan anu kadua tiasa diulang tilu dugi ka opat kali, bahkan nerapkeun campuran anu béda. Nalika perhiasan anu ngandung batu rubi dipanaskeun pikeun diropea. Éta henteu kedah dilapis ku asam boracic atanapi zat sanésna, sabab ieu tiasa ngabeulit permukaanna. Éta henteu kedah dijagaan sapertos inten.

Kaca dieusian ruby ​​idéntifikasi

Perlakuan tiasa dikenal ku nyatet gelembung dina rongga sareng patah tulang nganggo 10 × loupe.

FAQ

Kumaha kuring terang upami batu rubi dieusian gelas?

Karakteristik visual anu paling terkenal tina rubi komposit nyaéta gelembung gas internal. Ieu tiasa spheres tunggal atanapi awan gelembung, rata atanapi buleud, sareng aranjeunna aya ampir sadaya rubi anu dieusian fisur. Dina kaseueuran kasempetan, aranjeunna katingali bahkan ku panon anu teu dibantuan.

Naha kaca dieusi Ruby alami?

Leres, Éta téh batu anu diubaran. Dijieun nganggo panas sareng unsur pikeun nyandak warna beureum jero sapertos batu rubi anu henteu diubaran, batu permata diperlakukeun pikeun ngeusian patok anu aya dina batu. Permata ieu sapertos batu anu henteu diubaran, tapi éta henteu cocog sareng kakuatan sareng daya tahan batu asli.

Naha rubi anu dieusi gelas teu berharga?

Glass filled ruby value is much cheaper than an untreated ruby. The effectiveness of the treatment is amazing, in that it transforms corundum that is opaque and nearly worthless into material that is transparent enough for use in jewelry. Indeed, the stones can seem very appealing to an untutored buyer. It can be ten to thousand times cheaper than a same looking untreated stone.



Mésér gelas dieusian kaca di toko permata kami

Kami ngadamel perhiasan khusus sareng rubak anu dieusi fisika salaku cincin, anting, pinggel, kalung atanapi liontin.

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!