Gelas dieusi ruby

Gelas dieusi ruby

Info Gemstone

Gemstone Pedaran

Gelas dieusi ruby

Ngeusian patempatan atanapi retakan di jero batu rubi ku kaca timbel atanapi bahan anu sami sacara dramatis ningkatkeun transparansi batu, ngajantenkeun rubies anu saencanna henteu cocog pikeun aplikasi dina perhiasan. Idéntifikasi rubi anu dieusi kaca cukup saderhana sareng harga na langkung terjangkau tibatan ruby ​​anu henteu diubaran.

Dibeuli batu permata di toko kami

Gelas timbel dieusian ruby

  • Batu kasar tos dipoles pikeun ngabasmi sadaya kokotor permukaan anu tiasa mangaruhan prosésna
  • Batu kasar dibersihkeun ku hidrogén fluorida
  • Prosés pemanasan anu munggaran anu henteu dieusian dieusian. Prosés pemanasan ngabasmi kokotor dina jero patah tulang. Sanaos ieu tiasa dilakukeun dina suhu dugi ka 1400 ° C (2500 ° F) sigana kamungkinan aya dina suhu sakitar 900 ° C (1600 ° F) kumargi sutra rutil masih utuh.
  • Prosés pemanasan anu kadua dina oven listrik anu béda-béda bahan kimia. Solusi sareng campuran anu bénten parantos kabuktosan janten suksés, nanging seueurna bubuk-kaca anu ngandung timbel dianggo ayeuna. Ruby dicelupkeun kana minyak, teras ditutupan bubuk, dipasang dina ubin sareng disimpen dina oven dimana dipanaskeun sakitar 900 ° C (1600 ° F) salami sajam dina atmosfir oksidasi. Bubuk warna oranyeu dirobih nalika dipanaskeun janten témpél warna transparan kana warna konéng, anu ngeusi sadaya patok. Saatos tiis warna témpél nyaéta transparan lengkep sareng sacara dramatis ningkatkeun transparansi ruby ​​sacara umum.

warna

Upami warna kedah ditambihan, bubuk kaca tiasa "ditingkatkeun" ku tambaga atanapi oksida logam sanés ogé unsur-unsur sapertos natrium, kalsium, kalium jst.

Prosés pemanasan anu kadua tiasa diulang tilu dugi ka opat kali, bahkan nerapkeun campuran anu béda. Nalika perhiasan anu ngandung batu rubi dipanaskeun pikeun diropea. Éta henteu kedah dilapis ku asam boracic atanapi zat sanésna, sabab ieu tiasa ngabeulit permukaanna. Éta henteu kedah dijagaan sapertos inten.

Kaca dieusian ruby ​​idéntifikasi

Perlakuan tiasa dikenal ku nyatet gelembung dina rongga sareng patah tulang nganggo 10 × loupe.

FAQ

Kumaha kuring terang upami batu rubi dieusian gelas?

Karakteristik visual anu paling terkenal tina rubi komposit nyaéta gelembung gas internal. Ieu tiasa spheres tunggal atanapi awan gelembung, rata atanapi buleud, sareng aranjeunna aya ampir sadaya rubi anu dieusian fisur. Dina kaseueuran kasempetan, aranjeunna katingali bahkan ku panon anu teu dibantuan.

Naha kaca dieusi Ruby alami?

Leres, Éta téh batu anu diubaran. Dijieun nganggo panas sareng unsur pikeun nyandak warna beureum jero sapertos batu ruby ​​alami, rubi anu dieusi gelas dirawat pikeun ngeusian patok anu aya dina batu. Permata ieu tiasa nyonto sumur ruby, tapi éta henteu cocog sareng kakuatan sareng daya tahan batu asli.

Naha rubi anu dieusi gelas teu berharga?

Harga rubi anu dieusi kaca langkung mirah tibatan ruby ​​anu henteu diubaran. Éféktivitas pangubaranana luar biasa, sabab éta ngarobah corundum anu opak sareng ampir henteu berharga kana bahan anu cukup transparan pikeun dianggo dina perhiasan. Mémang, batu na tiasa katingali pikaresepeun pisan pikeun anu mésér. Éta tiasa sapuluh dugi ka rébuan kali langkung mirah tibatan batu anu teu diobati anu sami.

Gelas timbel dieusian ruby



Dibeuli batu permata di toko kami

Kami ngadamel perhiasan khusus sareng rubak anu dieusi fisika salaku cincin, anting, pinggel, kalung atanapi liontin.

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!