Goethite amethyst

Info Gemstone

Gemstone Pedaran

5 biasa

Goethite amethyst

Mésér pamatén alam di toko kami


Goethite amethyst, ogé salah disebut cacoxenite amethyst

Aya anu pernah nyatakeun inpormasi ieu salaku cacoxenite kusabab teu ampir sarua sareng mineral anu, tapi kecubung kalayan cacoxenitemay henteu aya.

Éta ti baheula disebut cacoxenite di Brazil. Henteu lami-lami engké yén panilitian empiris dilakukeun sareng dina waktos éta telat pikeun ngarobih mesin pemasaran sareng kabiasaan masarakat nyebat éta cacoxenite.

Rangkuman Goethite ngabentuk bungkusan anu biasana khas tina jarum konéng ka coklat anu katingali sapertos sapu.

Asalna Goethite amethyst

Bahan ieu mangrupikeun ciri tina hiburan anu asalna tina sakumna Ametista do Sul, baheulana disebut Sao Gabriel, Rio Grande do Sul, Brazil.

Goethite

Goethite mangrupikeun oksigamisida beusi anu ngandung beusi férrik. Éta komponén utama tina beusi karat sareng beusi. Teu karasa Goethite antara 5.0 dugi 5.5 dina skala Mohs, sareng graviti spésifikna bénten ti 3.3 dugi 4.3. Mineral ngabentuk kristal siga jarum prismatik, jarum beusi, tapi biasana biasana masif.

Feroxyhyte sareng lepidocrocite duanana polymorph tina beusi oxyhydroxide FeO (OH) anu stabil dina tekanan sareng kaayaan hawa permukaan Bumi. Sanajan aranjeunna gaduh formula kimia anu sami sareng goite, struktur kristainna bénten-béda pisan anu ngajadikeun mineralna béda.

Salaku tambahan, goite ngagaduhan sababaraha tekanan tinggi sareng suhu polimérph, anu tiasa aya hubunganana sareng kaayaan interior Bumi.

Goethite amethyst kuarter

Amethyst mangrupikeun jinis quartz wungu sareng warna warna violet ka irradiation, najis beusi sareng dina sababaraha kasus logam transisi sanésna, sareng ayana unsur renik sanésna, anu nyababkeun substitisi kisi kristal kompléks. Teu karasa mineralna sarua sareng kuarsa, sahingga cocog pikeun dianggo dina perhiasan.

Amethyst lumangsung dina warna primér ti ungu warna pinkish dugi ka wungu jero. Amethyst tiasa nunjukkeun hiji atanapi kadua warna sekundér, beureum sareng biru.

Ti inténsitas pisan variabel, warna amethyst mindeng diteundeun kaluar dina stripes sajajar ka rupa ahir kristal teh. Hiji aspék dina seni lapidary ngalibatkeun bener motong batu pikeun nempatkeun warna dina jalan nu ngajadikeun nada tina gem rengse homogen. Lolobana, kanyataan yén sakapeung ngan permukaan lapisan ipis warna Violet aya dina batu atawa nu warna teu ngajadikeun homogen keur motong hésé.

Goethite amethyst ti Brazil


Mésér pamatén alam di toko kami

5 biasa
kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!