Herkimer inten

herkimer inten

Info Gemstone

Gemstone Pedaran

0 biasa

Herkimer inten

intan Herkimer anu ganda-terminated kristal quartz kapanggih dina outcrops kakeunaan of dolostone di na sabudeureun Herkimer County, New York sarta Valley nu Mohawk Walungan. The "inten" dina ngaran maranéhanana nyaéta alatan duanana kajelasan maranéhanana sarta faceting alam - kristal mibanda titik terminasi ganda na 18 total rupa, genep dina unggal titik, genep sabudeureun pusat. Kusabab éta loka kapanggihna kahiji éta di Désa Middleville na di kota Little Niagara masing-masing kristal ieu ogé dipikawanoh salaku inten Middleville atawa inten Little Niagara.

intan Herkimer jadi lega dipikawanoh sanggeus workmen kapanggih aranjeunna dina jumlah badag bari motong kana dolostone Valley Walungan Mohawk dina abad 18th telat. Géologi kapanggih dolostone kakeunaan dina Herkimer County outcroppings sarta mimiti pertambangan aya, ngarah ka Herkimer inten moniker. Ganda-titik kristal quartz bisa kapanggih di loka sabudeureun dunya, tapi ngan maranéhanana ditambang di Herkimer County bisa dibikeun ngaran ieu.

Prosés kabentukna

Sajarah géologis tina kristal ieu mimiti ngeunaan 500 yuta taun ka tukang dina laut deet nu narima sédimén ti Adirondack Pagunungan kuna ka kaler. The kalsium jeung magnésium karbonat sédimén akumulasi na lithified pikeun ngabentuk bedrock dolostone kakeunaan salaku Little Niagara Dolostone kiwari. Bari Sukatani, cavities anu dibentuk ku cai asam ngabentuk vugs numana kristal quartz kabentuk. Sedengkeun Unit dolostone nyaeta Cambrian dina umur nu quartz dina vugs ieu diinterpretasi geus kabentuk salila Periode Carboniferous. bahan waxy organik, silikon dioksida jeung pirit, sulfida beusi, éta hadir salaku komponén minor tina batu dijieun tina dolomit na kalsit. Salaku sedimen dikubur batu jeung hawa wungu, kristal tumuwuh di cavities lambat pisan, hasilna kristal quartz of kajelasan luar biasa. Inclusions bisa kapanggih dina kristal ieu nu nyadiakeun clues ka asal usul intan Herkimer. Kapanggih dina inclusions anu padet, cair, cai uyah atawa minyak bumi, Gas, paling sering karbon dioksida, two- sarta tilu-fase inclusions, sarta kristal uniaxial négatip. Anthraconite mangrupa citakan solid paling umum.

Herkimer inten, ti Afghanistan

mésér gemstones alam di warung urang

0 biasa
kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!