Hibonite, ti Madagaskar

Hibonite Madagaskar

Info Gemstone

Gemstone Pedaran

0 biasa

Hibonite, ti Madagaskar

video

Hibonite ((Ca, CE) (Al, Ti, Mg) 12O19) mangrupakeun mineral hideung brownish sareng karasa 7.5-8.0 jeung struktur kristal héksagonal. Ieu jarang, tapi ieu kapanggih dina luhur-grade batu métamorf on Madagaskar. Sababaraha séréal presolar di meteorites primitif diwangun ku hibonite. Hibonite ogé mangrupakeun mineral umum di inclusions Ca-Al-euyeub (CAIs) kapanggih dina sababaraha meteorites chondritic. Hibonite téh raket patalina jeung hibonite-Fe (IMA 2009-027, ((Fe, Mg) Al12O19)) hiji mineral robahan tina meteorite Allende.

A langka pisan gem, Dingaranan Paul Hibon, a prospector Perancis di Madagaskar, anu manggihan mineral dina Juni 1953. Anjeunna dikirim parsél nu mibanda sababaraha sampel ka Akang Behier keur ujian dina taun anu sarua. Behier dipikawanoh éta salaku mineral anyar mungkin tur masihan eta nami gawe "hibonite". Anjeunna diteruskeun sampel ka C. Guillemin, Labratoire de Minéralogie de la Sorbonne, di Paris, Perancis bisa satuluyna dianalisis. Ieu nyababkeun pedaran tina mineral anyar ku Curien dkk (1956).

Hibonite ti Esiva, wilayah Fort Dauphin, Tuléar, Madagaskar
Hideung, kristal teuas ditunda di metamorphosed matrix kapur beunghar palgioclase calcic. associates probable dina matrix nu corundum, spinel na thorianite. Dijelaskeun dina 1956. Teu pahili jeung Hibbenite. Hibonite dingaranan P. Hibon, anu kapanggih mineral nu.

umum

mineral Oksida: Kategori
Rumus: (Ca, CE) (Al, Ti, Mg) 12O19
Sistim kristal: héksagonal
Kristal kelas: dipyramidal Dihexagonal (6 / mmm)
HM simbol: (6 / m 2 / m 2 / m)

pangenalan

Warna: Brownish hideung mun hideung; beureum saulas coklat dina fragmen ipis; biru di lumangsungna meteorite
Kristal watek: platy Prismatic mun kristal pyramidal lungkawing
Meulah: {0001} alus, {1010} parting
Narekahan: Subconchoidal
Mohs skala teu karasa: 7½-8
Luster: vitreous
Tilas: beureum saulas coklat
Diaphaneity: Semitransparent
graviti husus: 3.84
Sipat optik: Uniaxial (-)
indéks réfraktif: nω = 1.807 (2), nε = 1.79 (1)
Pleochroism: O = brownish abu; E = abu

Hibonite, ti Madagaskar

mésér gemstones alam di warung urang

0 biasa
kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!