Malaia Garnet, ti Kénya

Malaia Garnet Kénya

Info Gemstone

Gemstone Pedaran

0 biasa

Malaia Garnet, ti Kénya

video

Malaia Garnet atanapi Malaya Garnet mangrupakeun ngaran varietal gemological pikeun lampu keur poék jeruk rada pinkish, oranyeu beureum saulas, atawa yellowish Garnet jeruk, anu sahiji campuran dina pyralspite runtuyan pyrope, almandine, sarta spessartine ku kalsium saeutik. Ngaran Malaia ieu ditarjamahkeun tina Swahili kana hartosna, "salah tanpa kulawarga". Hal ieu kapanggih di Afrika wétan, di Umba Valley wawatesan kamekaran jeung Kénya.

pasipatan

Spésiés Garnet anu kapanggih dina loba kelir kaasup beureum, oranyeu, konéng, héjo, bungur, coklat, biru, hideung, pink, sarta teu warnaan, kalayan nuansa beureum saulas paling umum.

Hiji sampel némbongkeun warna jero Garnet beureum bisa némbongkeun.
Sipat transmisi lampu spésiés Garnet 'bisa dibasajankeun nu spésimén transparan kualitas-gemstone ka variétas opaque dipake keur kaperluan industri sakumaha abrasives. luster mineral urang geus categorized sakumaha vitreous (kaca-kawas) atanapi resinous (Amber-kawas).

struktur kristal

Garnet anu nesosilicates ngabogaan rumus X3Y2 umum (Si O4) 3. Situs X biasana dicicingan ku para divalent kation (Ca, Mg, Fe, Bungbulang) 2 + na situs Y ku kation trivalent (Al, Fe, Cr) 3 + dina octahedral / kerangka tétrahédral kalawan [SiO4] 4- occupying tetrahedra nu. Garnet nu paling mindeng kapanggih dina watek kristal dodecahedral, tapi aya ogé ilahar kapanggih dina watek trapezohedron. (Catetan: kecap "trapezohedron" salaku dipaké di dieu jeung di paling teks mineral nujul kana bentuk disebut icositetrahedron Deltoidal dina géométri solid.) Éta crystallize dina Sistim kubik, ngabogaan tilu sumbu anu sakabéh panjangna sarua jeung jejeg silih . Garnet teu némbongkeun dipegatkeunana, jadi lamun aranjeunna narékahan handapeun stress, potongan teratur seukeut kabentuk (conchoidal).

teu karasa

Kusabab komposisi kimia Garnet variasina, beungkeut atomik dina sababaraha spésiés nu kuat ti pada batur. Hasilna, Golongan mineral ieu nembongkeun sauntuyan teu karasa dina skala Mohs ngeunaan 6.5 mun 7.5. Spésiés harder kawas almandine anu mindeng dipaké pikeun tujuan abrasive.

Malaia Garnet, ti Kénya

mésér gemstones alam di warung urang

0 biasa
kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!