Moldavite

moldavite

Info Gemstone

Gemstone Pedaran

0 biasa

Moldavite

Dibeuli batu permata di toko kami


Moldavite mangrupakeun héjo leuweung, zaitun héjo atawa bulao greenish batu vitreous silika projectile dibentuk ku dampak meteorite di Jerman kidul anu lumangsung kira 15 juta taun ka tukang. Ieu mangrupakeun tipe tektite.

Moldavite diwanohkeun ka umum ilmiah pikeun kahiji kalina dina 1786 sakumaha chrysolites ti Tyn nad Vltavou di Kuliah ku Josef Mayer of Iraha Universitas, baca di pasamoan tina peuyeum ilmiah Society, Mayer 1788. Zippe, dina 1836, mimiti dipaké istilah "Moldavite", asalna ti walungan Moldau di Bohemia, Ceko, ti mana potongan dijelaskeun heula sumping.

pasipatan

Rumus kimia moldavite nyaeta SiO2 (+ Al2O3). miboga sipat anu sarupa jeung pamadegan tipe séjén gelas, sarta dilaporkeun Mohs karasa beda-beda ti 5.5 mun 7. Bisa jadi transparan atawa tembus ku warna héjo mossy, kalawan swirls sarta gelembung accentuating penampilan mossy na. Moldavites bisa dibédakeun ti imitations kaca héjo ku observasi inclusions kunang-kawas maranéhanana lechatelierite.

make

Jumlah total moldavite sumebar di sakuliah dunya diperkirakeun dina 275 ton.

Aya tilu sasmita permata ieu: kualitas luhur, sering disebut salaku kelas musium, kualitas sedeng sareng kelas biasa. Katiluna hambalan tiasa dicarioskeun ku penampilanana. Potongan kelas biasa biasana langkung poék sareng langkung jenuh dina warna héjona, sareng permukaanna katingali seukeut pas atanapi cuaca. Jenis ieu sakapeung katingalina aya pegat tina cabé anu langkung ageung.

Museum kelas ngabogaan pola fern-kawas béda jeung leuwih tembus ti kelas biasa. Aya biasana béda cukup badag dina harga antara dua. -Kualitas luhur batu moldavite anu mindeng dipaké pikeun jewelery leungeun-crafted.

Aya musium moldavite, Muzeum Vltavinu, di Cesky Krumlov, Republik Czech. Asosiasi Moldavite diadegkeun di Ljubljana, Slovenia di 2014. Asosiasi panaliti, nunjukkeun sareng promosi batu di sakumna dunya sarta ngagaduhan ahli geologi ti langkung ti 30 nagara di sakuliah dunya.

Moldavite

Dibeuli batu permata di toko kami

0 biasa
kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!