Moldavite

moldavite

Info Gemstone

Gemstone Pedaran

0 biasa

Moldavite

Moldavite mangrupakeun héjo leuweung, zaitun héjo atawa bulao greenish batu vitreous silika projectile dibentuk ku dampak meteorite di Jerman kidul anu lumangsung kira 15 juta taun ka tukang. Ieu mangrupakeun tipe tektite.

Moldavite diwanohkeun ka umum ilmiah pikeun kahiji kalina dina 1786 sakumaha chrysolites ti Tyn nad Vltavou di Kuliah ku Josef Mayer of Iraha Universitas, baca di pasamoan tina peuyeum ilmiah Society, Mayer 1788. Zippe, dina 1836, mimiti dipaké istilah "Moldavite", asalna ti walungan Moldau di Bohemia, Ceko, ti mana potongan dijelaskeun heula sumping.

pasipatan

Rumus kimia moldavite nyaeta SiO2 (+ Al2O3). miboga sipat anu sarupa jeung pamadegan tipe séjén gelas, sarta dilaporkeun Mohs karasa beda-beda ti 5.5 mun 7. Bisa jadi transparan atawa tembus ku warna héjo mossy, kalawan swirls sarta gelembung accentuating penampilan mossy na. Moldavites bisa dibédakeun ti imitations kaca héjo ku observasi inclusions kunang-kawas maranéhanana lechatelierite.

make

Jumlah total moldavite sumebar di sakuliah dunya diperkirakeun dina 275 ton.

Aya tilu hambalan dina moldavite: kualitas luhur, mindeng disebut salaku musium kelas, kualitas sedeng jeung kelas biasa. Katiluna sasmita bisa ngawartoskeun eta ku penampilan maranéhanana. Potongan kelas biasa téh biasana darker tur leuwih jenuh dina warna héjo, sarta beungeut katempona umuran sakumaha raket dipisah atanapi weathering. jenis ieu kadang nembongan geus pegat eta ti chunk leuwih gede.

Museum kelas ngabogaan pola fern-kawas béda jeung leuwih tembus ti kelas biasa. Aya biasana béda cukup badag dina harga antara dua. -Kualitas luhur batu moldavite anu mindeng dipaké pikeun jewelery leungeun-crafted.

Aya musium moldavite, Muzeum Vltavinu, dina Cesky Krumlov, Céko. The Moldavite Association didirikan dina Ljubljana, Slovénia di 2014. pakaitna researches, némbongkeun sarta promotes moldavites na tektites lianna di sakuliah dunya sarta boga geolog anggota ti leuwih ti nagara 30 di sakuliah dunya.

Moldavite

mésér gemstones alam di warung urang

0 biasa