Nuummite, ti Greenland

Nuummite ti Greenland

Info Gemstone

Gemstone Pedaran

0 biasa

Nuummite, ti Greenland

video

Nuummite mangrupakeun batu malihan langka anu diwangun ku mineral amphibole gedrite na anthophyllite. Ieu dingaranan wewengkon Nuuk di Greenland, dimana eta ieu kapanggih.

gambaran

Nuummite téh biasana hideung dina warna jeung opak. Eta diwangun ku dua amfiibola, gedrite na anthophyllite, nu ngawangun exsolution lamellae anu masihan batu nu iridescence has na. mineral umum lianna di batu nu aya pirit, pyrrhotite na chalcopyrite, nu ngawangun pita konéng shimmering di spésimén digosok.

Dina Greenland batu nu diwangun ku dua overprints malihan padeukeut hiji batu mimitina beku. intrusion lumangsung dina Archean sabudeureun 2800 yuta taun ka tukang jeung overprint malihan ieu tanggal dina 2700 na 2500 juta taun ka tukang.

Sajarah

batu nu munggaran kapanggih dina 1810 di Greenland ku mineralogist KL Giesecke. Ieu dirumuskeun ilmiah ku OB Bøggild antara 1905 na 1924. Leres Nuummite ieu ngan kapanggih dina Greenland. Alatan alam iridescent na, batu langka ieu ditéang sanggeus ku dealers gemstone, kolektor jeung maranéhanana kabetot dina esoteric. Hal ieu mindeng dijual kalawan Golěmpang pagawean.

umum

rupa Mineral Kategori
Rumus: (Mg2) (Mg5) Si8 O22 (OH) 2

pangenalan

Rumus massa: 780.82 GM
Warna: Hideung, kulawu
Twinning: Euweuh
Meulah: Sampurna dina 210
Narekahan: Conchoidal
Mohs skala teu karasa: 5.5 - 6.0
Luster: vitreous / herang
Diaphaneity: opak
Kapadetan: 2.85 - 3.57
indéks réfraktif: 1.598 - 1.697 Biaxial
Birefringence: 0.0170 - 0.230

Nuummite Feng Shui

Nuummite utilizes énergi Cai, énergi stillness, kakuatan sepi, tur purifikasi. Ieu embodies potentialities unrealized. Hal ieu ngahasilkeun, formless, acan kuat. Unsur Cai brings kakuatan kaderisasi jeung rebirth. Éta énergi bunderan hirup. Paké kristal pirus pikeun ningkatkeun pidangan spasi wae nu make pikeun repose, cerminan tenang, atawa solat. Énergi cai tradisional pakait jeung aréa North sahiji imah atawa kamar. Hal ieu pakait jeung aréa Karir jeung Kahirupan Path, tanaga ngalir na assuring kasaimbangan énergi sakumaha hirup anjeun unfolds tur ngalir.

Nuummite, ti Greenland

mésér gemstones alam di warung urang

0 biasa
kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!