Quartz Gilalite

quartz gilalite

Info Gemstone

Gemstone Pedaran

0 biasa

Quartz Gilalite

Dibeuli kuartal gilalite alami di toko kami


Quartz Gilalite umumna disebut medusa quartz atanapi kuarsa Paraiba kusabab warna tina inpormasi na ogé janten daérah di Brazil dimana éta ditambang

Gilalite

Gilalite mangrupikeun mineral silikat tambaga kalayan komposisi kimia Cu5Si6O17 · 7.

Éta lumangsung salaku fase métamorfik retrograde dina deposit rok silikat sareng sulfida. Éta lumangsung sakumaha keusikan narekahan sareng alurahan anu aya hubunganana sareng kristal diopside. Ilaharna kapanggih dina bentuk spherules serat radial.

Mimiti dijelaskeun pikeun kajadian dina tambang tambaga porphyry Natal di Gila County, Arizona di 1980 babarengan sareng apachite mineral. Éta asalna namina tina lokalitas ieu. Éta ogé geus dilaporkeun ti Distrik Goodsprings, Clark County, Nevada; Juazeiro do Norte, Propinsi Ceara, Brazil sareng wilayah slag di Kacamatan Lavrion, Attica, Yunani.

quartz

Kuarsa nyaéta mineral kristal anu keras sareng atom silikon sareng oksigén. Atom-atom kasebut dihubungkeun dina kerangka sinambung SiO4 silikon-oksigén tetrahedra, kalayan unggal oksigén dibagi antara dua tetrahedra, méré rumus kimia umum SiO2. Quartz mangrupikeun mineral anu kalintang ageung di kulit buana Bumi, tinggaleun feldspar.

Kuarsa aya dina dua bentuk, normal-quartz normal sareng suhu β-quartz-suhu tinggi, boh tina chiral. Transformasi ti α-quartz dugi ka β-quartz kaleungitan lumangsung dina 573 ° C. Kusabab transformasi ieu disarengan ku parobihan anu signifikan dina volume, éta gampang mendorong narekahan keramik atanapi batu anu ngalangkungan ambang suhu ieu.

Aya seueur jinis quartz anu béda-béda, anu sababaraha batu permata semi-adi. Kusabab umur kuno, variétas quartz mangrupikeun mineral anu sering dianggo dina nyieun perhiasan sareng ukiran hardstone, khususna di Eurasia.

Quartz Gilalite

Dibeuli kuartal gilalite alami di toko kami

0 biasa
kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!