Quartz Gilalite

Kuarsa Gilalite, ogé dingaranan medusa quartz atanapi Paraiba quartz

Kuarsa Gilalite, ogé dingaranan medusa quartz atanapi Paraiba quartz.

Dibeuli kuartal gilalite alami di toko kami


Quartz Gilalite umumna disebut medusa quartz atanapi kuarsa Paraiba kusabab warna tina inpormasi na ogé janten daérah di Brazil dimana éta ditambang

Gilalite

Gilalite mangrupikeun mineral silikat tambaga kalayan komposisi kimia Cu5Si6O17 · 7.

Éta lumangsung salaku fase métamorfik retrograde dina deposit rok silikat sareng sulfida. Éta lumangsung sakumaha keusikan narekahan sareng alurahan anu aya hubunganana sareng kristal diopside. Ilaharna kapanggih dina bentuk spherules serat radial.

Mimiti dijelaskeun pikeun kajadian dina tambang tambaga porphyry Natal di Gila County, Arizona di 1980 babarengan sareng apachite mineral. Éta asalna namina tina lokalitas ieu. Éta ogé geus dilaporkeun ti Distrik Goodsprings, Clark County, Nevada; Juazeiro do Norte, Propinsi Ceara, Brazil sareng wilayah slag di Kacamatan Lavrion, Attica, Yunani.

Quartz Gilalite

quartz

Quartz mangrupikeun mineral anu kenceng sareng kristal anu diwangun ku atom silikon sareng oksigén. Atom-atom dihubungkeun dina kerangka teras-terasan SiO4 silikon-oksigén tetrahedra, anu masing-masing oksigén dibagi antara dua tetrahedra, masihan rumus kimia umum tina SiO2. Kuarsa mangrupikeun mineral anu panglobana kadua di kerak buana Bumi, di tukangeun feldspar.

Kuarsa aya dina dua bentuk, normal-quartz normal sareng suhu β-quartz-suhu tinggi, boh tina chiral. Transformasi ti α-quartz dugi ka β-quartz kaleungitan lumangsung dina 573 ° C. Kusabab transformasi ieu disarengan ku parobihan anu signifikan dina volume, éta gampang mendorong narekahan keramik atanapi batu anu ngalangkungan ambang suhu ieu.

Aya seueur jinis quartz anu béda-béda, anu sababaraha batu permata semi-adi. Kusabab umur kuno, variétas quartz mangrupikeun mineral anu sering dianggo dina nyieun perhiasan sareng ukiran hardstone, khususna di Eurasia.

Quartz Gilalite handapeun mikroskop

Mésér quartz gilalite alami di toko permata kami