Kuarsa nganggo marcasite

Kuarsa kalayan hartos batu permata kristal marcasite sareng pasipatan.

Beuli kuarter alami sareng marcasite di warung kami


Kuarsa nganggo marcasite mangrupakeun batu permata anu jarang. Marcasite sareng quartz biasana biasa kapendak, tapi jarang duaan.

Marcasite

Marcasite mineral, kadang disebut pyrite beusi bodas, nyaéta beusi sulfida (FeS2) kalayan struktur kristal orthorhombic. Éta béda sareng fisik kristalin ti béda pyrite, nyaéta beusi sulfida kalayan struktur kristal kubik. Kadua struktur nyaéta umumna yén aranjeunna ngandung ion disulfida S22− kalayan jarak beungkeutan anu pondok antara atom walirang. Struktur bénten kumaha cara di-anion ieu disusun sakurilingna kase Fe2 +. Marcasite torek sareng langkung rapih tibatan piru. Spésiés maréait sering ngoyak sareng ngarobih kusabab struktur kristal anu teu stabil.

Dina permukaan seger éta konéng bulak ka ampir bodas sareng gaduh warnét logam anu cerah. Éta tarnishes warna konéng atanapi coklatish sareng masihan tilas hideung. Éta mangrupikeun bahan anu rapih anu teu tiasa kacaré kalayan péso. Kristal ipis, datar, tabular, nalika ngagabung sareng grup, disebut cockscombs.

Kuarsa nganggo marcasite

quartz

quartz mangrupikeun mineral anu kenceng sareng kristal anu diwangun ku atom silikon sareng oksigén. Atom-atom dihubungkeun dina kerangka kontinyu tina SiO4 silikon oksigén tetrahedra, kalayan masing-masing oksigén dibagi antara dua tetrahedra, masihan rumus kimia umum tina SiO2. Kuarsa mangrupikeun mineral kadua anu paling loba di kerak buana Bumi, di tukangeun feldspar.

Aya seueur jinis quartz anu béda-béda, anu sababaraha batu permata semi-adi. Kusabab umur kuno, variétas quartz mangrupikeun mineral anu sering dianggo dina nyieun perhiasan sareng ukiran hardstone, khususna di Eurasia.

Kuarsa kalayan hartos batu permata kristal marcasite sareng pasipatan penyembuhan

Bagian di handap ieu mangrupikeun ilmiah sareng dumasar kana kapercayaan budaya.

  • Perlindungan tina énergi négatif.
  • Ngabantosan asupkeun kana pikiran sadar.
  • Mastikeun kabagjaan di kulawarga.
  • Nembongkeun kakuatan penyembuhan anu serbaguna tina quartz.
  • Ningkatkeun énergi anu positif.
  • Ningkatkeun harga diri jeung kayakinan awéwé.
  • Saé kanggo ningkatkeun kreativitas.
  • Ningkatkeun kamampuan pikeun ngartos hal.
  • Alus pikeun kakuatan méntal.

Kuarsa sareng marcasite handapeun mikroskop

Mésér quartz alami sareng marcasite di toko permata urang

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!