Schorl

schorl

Info Gemstone

Gemstone Pedaran

Schorl

Dibeuli turmalin hideung alami di toko kami


Spésiés turmalin anu paling umum nyaéta schorl, endmember beusi natrium gugus. Éta panginten mangrupikeun 95% atanapi langkung tina sadaya turmalin di alam. Sejarah awal schorl mineral nunjukkeun yén nami "schorl" parantos dianggo sateuacan 1400 kusabab hiji kampung anu dikenal ayeuna salaku Zschorlau di Sachony, Jérman teras namina "Schorl" atanapi varian minor tina nami ieu, sareng kampung éta ngagaduhan tempat anu caket tambang timah dimana, salian ti kasétit, turmalin hideung hideung dipendakan. Katerangan munggaran schorl kalayan nami "schürl" sareng kajadianana, rupa-rupa tambang timah di Pegunungan Sakson Ore, ditulis ku Johannes Mathesius (1504-1565) dina 1562 dina judul "Sarepta oder Bergpostill". Dugi ka sekitar 1600, nami tambahan anu dianggo dina basa Jérman nyaéta "Schurel", "Schörle", sareng "Schurl". Dimimitian dina abad ka-18, nami Schörl utamina dianggo di daérah anu nganggo basa Jérman. Dina basa Inggris, nami shorl sareng shirl dianggo dina abad ka-18. Dina abad ka-19 nami biasa schorl, schörl, schorl sareng iron tourmaline mangrupikeun kecap-kecap basa Inggris anu dianggo pikeun mineral ieu.

Tourmaline

Tourmaline mangrupakeun mineral kristalin boron silikat. Sababaraha elemen renik anu aluminium, beusi, ogé magnésium, natrium, litium, atawa kalium. Klasifikasi ieu gemstone semi-adi. datang dina rupa-rupa warna.

Étimologi

Numutkeun kana Madras Tamil Lexicon, nami na asalna tina kecap Sinhalese "thoramalli", sakumpulan batu permata anu aya di Sri Lanka. Numutkeun ka sumber anu sami, basa Tamil "tuvara-malli" asalna tina kecap asal Sinhalese. Étimologi ieu ogé asalna tina kamus standar anu sanés kalebet Kamus Inggris Oxford.

Dina sababaraha permata tourmaline, khususna pink kana batu warna beureum, perlakuan panas tiasa ningkatkeun warna na. Perlakuan panas ati-ati tiasa ngébréhkeun warna batu beureum poék. Iradiasi sinar-gamma atanapi éléktron tiasa ningkatkeun warna pink dina ngandung mangan anu caket warna sareng batu pink bulak. Iradiasi ampir teu tiasa dideteksi dina turmalin, sareng henteu, ayeuna, mangaruhan nilaina. Urang tiasa ningkatkeun kualitas turmalin tinangtu, sapertos rubelit sareng paraiba Brasil, utamina nalika batu na ngandung seueur inklusi. Ngaliwatan sertipikat laboratorium. Turmalin anu parantos ngalaman pangobatan anu meringan, khususna macem-macem Paraiba, bakal langkung saé tibatan batu alam anu sami.

Schorl ti Mogok, Myanmar


Dibeuli turmalin hideung alami di toko kami

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!