Serpentine

serpentine

Info Gemstone

Gemstone Pedaran

0 biasa

Serpentine

Batu serpentinite nyaéta batu anu diwangun ku hiji atanapi langkung mineral ula, nami anu asalna tina kasaruaan tékstur batu nepi ka kulit oray. Mineral dina grup ieu, anu beunghar ku magnesium sareng cai, terang ka héjo poék, katingali atah sareng parasaan anu leueur, dibentuk ku sértilisasi, hiji hidrasi sareng transformasi métamorfik tina batu ultramafic tina mantel bumi. Ngarobih mineral penting pisan di lantai laut dina wates lempeng tektonik.

palatihan

Serpentinization nyaéta prosés malihan-hawa tiis géologis ngalibetkeun panas sarta cai nu-silika low mafic na ultramafic batu dioksidasi, oksidasi anaérobik of Fe2 + ku proton tina cai ngarah kana formasi H2) jeung dihidrolisis ku cai kana serpentinite. Peridotite, kaasup dunite, di na deukeut seafloor jeung di belts gunung ieu dirobah jadi serpentine, brucite, magnetite, sarta mineral séjénna - sabagian beusi langka, kayaning awaruite, komo pituin. Dina prosés nu jumlahna ageung cai anu nyerep kana batu nu ngaronjatkeun polumeu, ngurangan kapadetan jeung ngaruksak kana struktur tembok.
Perobahan dénsitas ti 3.3 mun 2.7 g / cm3 ku nambahanana volume babarengan dina urutan of 30-40%. réaksina téh kacida exothermic tur hawa batu bisa diangkat ku ngeunaan 260 ° C, nyadiakeun hiji sumber tanaga pikeun formasi vents hydrothermal non-vulkanik. The réaksi kimiawi magnetite ngabentuk ngahasilkeun gas hidrogén dina kaayaan anaérobik prevailing jero dina mantel nu, tebih ti atmosfir Bumi. Karbonat jeung sulfat anu salajengna ngurangan ku hidrogén jeung formulir métana jeung hidrogén sulfida. Hidrogén, métana, sarta hidrogen sulfida nyadiakeun sumber énérgi pikeun mikroorganisme chemotroph laut jero.

Batu hiasan dina arsitéktur

Sasmita tina serpentinite luhur di kalsit marengan antik verd, formulir breccia of serpentinite, geus sajarahna kungsi dipaké salaku batu hias keur qualities marmer-kawas maranéhanana. Kuliah Aula di University of Pennsylvania, AS contona, ieu diwangun kaluar tina serpentine. sumber populér di Éropa saméméh kontak jeung Amérika éta wewengkon Piedmont pagunungan di Italia sarta Larissa, Yunani.

cincin oray

mésér gemstones alam di warung urang

0 biasa