Alexandrite sintétik - Czochralski

Info Gemstone

Gemstone Pedaran

Alexandrite sintétik

Dibeuli batu permata di toko kami


Alexandrite hiji batu nu paling endah pisan. Beda utama antara alexandrite na gemstones séjén perenahna di pangabisa unik -na pikeun ngarobah warna gumantung kana lampu ambient. Alexandrite ngabogaan warna bluish-héjo atawa jukut-héjo nalika fluoresensi bodas cahaya jieunan anu dipaké, tapi kabukti Violet atanapi Ruby-beureum dina cahya panonpoé atawa lilin. Ieu disebut fenomena pangaruh alexandrite, sarta ilahar dipaké ku mineral séjén anu bisa ngarobah warna. Contona, garnet, nu bisa ngarobah warna, nu disebut oge garnet kalawan pangaruh alexandrite.

Alexandrite téh rupa-rupa nu chrysoberyl mineral. Pangaruh robah warna ilahar téh alatan ayana ion kromium di kisi kristal. Ayeuna, alexandrite alam ieu dipikawanoh minangka salah sahiji gems paling geulis tur jarang. Pasti, ieu ngarah ka penampilan forgeries di pasar, nu hijina jarak jauh nyarupaan batu aslina sakumaha maranéhna kalah ka nembongkeun warna hébat ngarobah pangaruh jeung muter lampu jero alexandrite alam. forgeries Corundum pisan nyebar.

prosés Czochralski (ditarik)

Prosés Czochralski mangrupakeun metoda pertumbuhan kristal dipaké pikeun ménta kristal tunggal semikonduktor (misalna silikon, germanium na gallium arsenide), logam (misalna palladium, platinum, pérak, emas), uyah jeung gemstones sintétis. Prosésna dingaranan élmuwan Polandia Jan Czochralski, anu nimukeun metoda dina 1915 bari nalungtik ongkos kristalisasi tina logam. Manehna nyieun penemuan ieu ku kacilakaan, bari diajar laju kristalisasi tina logam lamun, tinimbang dipping kalam na kana tinta, manéhna jadi di tin molten na Drew a filamén tin, éta engké kabukti aya kristal tunggal.

Aplikasi pangpentingna bisa jadi tumuwuhna ingots cylindrical badag, atanapi boules, tina silikon kristal tunggal dipaké dina industri elektronika nyieun alat semikonduktor kawas sirkuit terpadu. semikonduktor lianna, kayaning gallium arsenide, ogé bisa dipelak ku cara metoda ieu, najan handap kapadetan cacad dina hal ieu tiasa didapet maké varian téhnik Bridgman-Stockbarger.

Alexandrite sintétik - Czochralski
Rumus kimia: BeAl2O4: Cr3 +
Sistim kristal: Rhombic
Teu karasa (Mohs): 8.5
Kapadetan: 3.7
indéks réfraktif: 1.741-1.75
Dispersi: 0.015
Inclusions: Inclusions gratis. (Konci separation ti Alexandrite alam: Fogs, retakan, liang, inclusions multi-fase, quartz, biotite, fluorit)


Dibeuli batu permata di toko kami

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!