Turmalin panon ucing

tourmaline panon ucing urang

Info Gemstone

Gemstone Pedaran

Turmalin panon ucing

Dibeuli turmalin alam di toko kami

tourmaline

Tourmaline mangrupakeun mineral kristalin boron silikat. Diperparah kalayan elemen kayaning aluminium, beusi, magnesium, natrium, litium, atawa kalium. Éta batu semi-adi. Kitu ogé kulawarga gemstones sejen, tourmaline ogé asalna dina rupa-rupa warna.

Tourmaline ogé cyclosilicate ring genep anggota ngabogaan sistem kristal trigonal. Ieu lumangsung salami, ramping jeung kristal prismatic na columnar kandel nu biasana triangular di cross-bagian, mindeng mibanda rupa striated melengkung. Saterusna, gaya terminasi di tungtung kristal kadang asymmetrical, disebutna hemimorphism.

Salajengna, kristal prismatik langsing alit biasana aya dina butiran granit anu hadé. Éta disebut aplite, sareng éta sering ngabentuk pola sapertos daisy radial. Tourmaline ngagaduhan tilu sisi prisma, henteu aya mineral umum anu sanés gaduh tilu sisina. Prisma raray sering gaduh striations nangtung beurat anu ngahasilkeun pangaruh segitiga buleud.

Tungtungna, turmalin jarang sampurna dingding. Pengecualian mangrupikeun turmir dravite halus Yinnietharra, di Australia kulon. Sadaya kristal hemimorphic mangrupikeun piezoelektrik, sareng sering ogé piroéléktrik.

Pangaruh panon ucing

Dina gemology, chatoyancy, chatoyance atanapi efek panon ucing, mangrupikeun pangaruh mirroring optik anu katingali dina batu permata tangtu. Dijieun tina basa Perancis "oeil de chat", hartosna "panon ucing", chatoyancy timbul naha tina struktur serat bahan, sapertos dina turmalin panon ucing, atanapi tina kalebet serat atanapi rongga dina jero batu, sapertos dina panon ucing krissoberil. Endapan anu nyababkeun chatoyance dina chrysoberyl nyaéta rutile mineral, kalobaannana diwangun ku titanium dioxide. Sampel anu diperiksa parantos henteu ngahasilkeun buktos tina tabung atanapi serat. Jarum najis sadayana teras-terasan pakait sareng pangaruh panon ucing. Parameter kisi tina jarum cocog ngan ukur hiji tina tilu sumbu kristal orthorhombic tina chrysoberyl, salaku hasil tina hiji penjajaran sapanjang arah éta.

Fénoména siga anu hérang tina spol sutra. Garis cahaya anu sumunar tina lampu anu terus-terusan teras-menerkeun sareng arah seratna. Kanggo batu permata pikeun nunjukkeun épék ieu paling saé kedah diteukteukan di cabochon, dibuleudkeun kalayan dasar anu datar tibatan facet, kalayan serat atanapi struktur seratna sajajar sareng dasar permata anu parantos réngsé. Spésimén anu paling saé parantos nunjukkeun pita cahaya anu ditetepkeun sacara jelas anu ngalir ngalangkungan batu nalika diputer. Batu chatoyant anu kualitasna langkung alit nampilkeun pangaruh dibungkus sapertos has ku ucing-panon panon tina kuarsa. Batu anu ditingali henteu nunjukkeun pangaruhna kalayan saé.

Turmalin panon ucing urang ti Brazil


Dibeuli turmalin alam di toko kami

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!