Turmalin panon ucing

tourmaline panon ucing urang

Tourmaline mangrupikeun mineral silikat boron kristalin. Dirangkep sareng unsur sapertos aluminium, beusi, magnesium, natrium, litium, atanapi kalium.

Mésér turmalin alami di toko permata kami

Hartosna turmal panon ucing

Batu semi-permata. Kitu ogé kulawarga batu permata anu sanés, turmalin ogé ngagaduhan rupa-rupa warna.

Tourmaline ogé cyclosilicate ring genep anggota ngabogaan sistem kristal trigonal. Ieu lumangsung salami, ramping jeung kristal prismatic na columnar kandel nu biasana triangular di cross-bagian, mindeng mibanda rupa striated melengkung. Saterusna, gaya terminasi di tungtung kristal kadang asymmetrical, disebutna hemimorphism.

Salajengna, kristal prismatik langsing alit biasana aya dina butiran granit anu hadé. Éta disebut aplite, sareng éta sering ngabentuk pola sapertos daisy radial. Tourmaline ngagaduhan tilu sisi prisma, henteu aya mineral umum anu sanés gaduh tilu sisina. Prisma raray sering gaduh striations nangtung beurat anu ngahasilkeun pangaruh segitiga buleud.

Tungtungna, turmalin jarang sampurna dingding. Pengecualian mangrupikeun turmir dravite halus Yinnietharra, di beulah kulon Australia. Sadaya kristal hemimorphic mangrupikeun piezoelektrik, sareng sering ogé piroéléktrik.

Pangaruh batu turmal panon ucing

Dina gemology, chatoyancy, chatoyance atanapi efek panon ucing, mangrupikeun pangaruh mirroring optik anu katingali dina batu permata tangtu. Dijieun tina basa Perancis "oeil de chat", hartosna "panon ucing", chatoyancy timbul naha tina struktur serat bahan, sapertos dina turmalin panon ucing, atanapi tina sisipan serat atanapi rongga dina jero batu, sapertos dina panon ucing krissoberil.

Endapan anu nyababkeun chatoyance dina chrysoberyl nyaéta rutile mineral, kalobaannana diwangun ku titanium dioxide. Sampel anu diuji parantos ngahasilkeun henteu aya bukti tabung atanapi serat. Jarum najis sadayana teras-terasan pakait sareng pangaruh panon ucing. Parameter kisi tina jarum cocog sareng salah sahiji tina tilu sumbu kristal orthorhombic tina chrysoberyl, salaku hasil tina hiji penjajaran sapanjang arah éta.

Fénoména siga anu hérang tina spol sutra. Garis cahaya anu sumunar tina lampu anu terus-terusan teras-menerkeun sareng arah seratna. Kanggo batu permata pikeun nunjukkeun épék ieu paling saé kedah diteukteukan di cabochon, dibuleudkeun kalayan dasar anu datar tibatan facet, kalayan serat atanapi struktur seratna sajajar sareng dasar permata anu parantos réngsé.

Spésimén anu paling saé parantos nunjukkeun pita cahaya anu ditetepkeun kalayan jelas anu ngalir ngalangkungan batu nalika diputer. Batu chatoyant anu kualitasna langkung alit nampilkeun pangaruh dibungkus sapertos has ku ucing-panon panon tina kuarsa. Batu anu ditingali henteu nunjukkeun pangaruhna kalayan saé.

Harga turmoli panon ucing per karat

Sanaos langkung mirah dibanding paraiba Brasil kualitas luhur, sababaraha bahan Mozambik ngajual langkung langkung ti $ 5,000 per karat, anu masih luhur pisan dibandingkeun sareng turmalin sanés.

Mangpaat turmalin panon ucing

Batu permata turmalin panon ucing nyandak disiplin sareng pergaulan diri dina kahirupan urang. Éta tiasa narik kabeungharan dadakan, sabab pakait sareng Ketu. Kristal ngagaduhan sipat magis pikeun ngubaran pikiran négatip sareng ningkatkeun hikmah sareng akal.

Turmalin panon ucing urang ti Brazil

Turmalin alami dijual di toko permata kami

Kami ngadamel perhiasan turmalin buatan khusus salaku cincin pertunangan, kalung, anting stud, pinggel, liontin… Punten taros Kami pikeun cutatan a.