Vanadinite

vanadinite

Info Gemstone

Gemstone Pedaran

0 biasa

Vanadinite

Vanadinite mangrupakeun mineral milik grup apatite of fosfat, jeung rumus kimia Pb5 (VO4) 3Cl. Ieu salah sahiji ores industri utama vanadium logam sarta sumber minor tina kalungguhan. A padet, mineral regas, mangka biasana kapanggih dina bentuk kristal héksagonal beureum. Ieu mangrupa mineral ilahar, dibentuk ku oksidasi deposit bijih kalungguhan kayaning galéna. Munggaran kapanggih dina 1801 di Mexico, deposit vanadinite geus saprak kungsi unearthed di Amérika Kidul, Eropa, Afrika, sarta Amérika Kalér.

asal

Vanadinite mangrupa mineral ilahar, ngan kajadian salaku hasil tina alterations kimiawi ka bahan pre-nu aya. Ieu kituna dipikanyaho salaku mineral sekundér. Hal ieu kapanggih dina iklim gersang sarta bentuk ku oksidasi mineral kalungguhan primér. Vanadinite ieu utamana kapanggih dina pergaulan jeung sulfida kalungguhan, galéna. mineral pakait séjén kaasup wulfenite, limonite, sarta barite.

Eta asalna kapanggih di Mexico ku mineralogist Spanyol Andrés Manuel del Río di 1801. Anjeunna disebut mineral, coklat kalungguhan, sarta negeskeun yen eta ngandung unsur anyar, nu mimiti anjeunna ngaranna pancromium sarta engké, erythronium. Sanajan kitu, anjeunna engké ngarah ka yakin yén ieu moal unsur anyar tapi saukur hiji formulir impure of kromium. Dina 1830, Nils Jibril Sefström kapanggih unsur anyar, nu manehna ngaranna vanadium. Ieu engké kaungkap ieu identik jeung logam kapanggih saméméhna ku Andrés Manuel del Río. "Coklat kalungguhan" Del Río urang ieu ogé rediscovered, dina 1838 di Zimapan, Hidalgo, Mexico, sarta ieu ngaranna vanadinite kusabab kandungan vanadium na tinggi. Ngaran séjén nu saprak geus dibikeun ka vanadinite anu johnstonite sarta kalungguhan vanadat.

kajadian

Vanadinite lumangsung salaku mineral sekundér di zone dioksidasi of deposit kalungguhan-bearing, vanadium kasebut leached ti silikat témbok-batu. mineral pakait kaasup mimetite, pyromorphite, descloizite, mottramite, wulfenite, cerussite, anglesite, kalsit, barite, sarta sagala rupa mineral beusi oksida.

deposit

Deposit of vanadinite anu kapanggih di sakuliah dunya kaasup Austria, Spanyol, Skotlandia, Pagunungan Ural, Afrika Kidul, Namibia, Maroko, Argentina, Mexico, sarta 4 nagara Amérika Sarikat: Arizona, Colorado, New Mexico, sarta Selatan Dakota.

deposit Vanadinite anu kapanggih dina leuwih Pertambangan 400 ka sakuliah dunya. Pertambangan vanadinite kasohor ngawengku pamadegan di Mibladen na Touisset di Maroko; Tsumeb, Namibia; Cordoba, Argentina; sarta Sierra County, New Mexico, sarta Gila County, Arizona, di Amérika Serikat.

pangenalan

Vanadinite mangrupakeun chlorovanadate kalungguhan jeung rumus kimia Pb5 (VO4) 3Cl. Ieu diwangun ku 73.15% kalungguhan, 10.79% vanadium, 13.56% oksigén, sarta 2.50% klorin. Unggal Unit struktural vanadinite ngandung hiji ion klorin dikurilingan ku genep ion kalungguhan divalent di pelosok a octahedron biasa, sareng salah sahiji ion nuju disadiakeun ku hiji molekul vanadinite adjoining. Jarak antara tiap nuju sareng klorin ion nyaeta 317 picometres. Jarak shortest antara tiap ion kalungguhan téh 4.48 Å. Biasa octahedron dua sabalikna na nyanghareup kalawan nu unit vanadinite tatangga, ngabentuk ranté sinambung octahedrons. Unggal atom vanadium ieu dikurilingan ku opat atom oksigén di pelosok hiji tetrahedron teratur. Jarak antara tiap oksigén sarta vanadium atom boh 1.72 atanapi 1.76 Å. Tilu tetrahedrons oksigén adjoin unggal octahedrons kalungguhan sapanjang ranté nu.

Vanadinite

mésér gemstones alam di warung urang

0 biasa