Vesuvianite - Idocrase

vesuvianite idocrase

Info Gemstone

Gemstone Pedaran

0 biasa

Vesuvianite

Vesuvianite, ogé katelah idocrase, nyaéta silikat mineral héjo, coklat, konéng, atawa bulao. Vesuvianite lumangsung sakumaha kristal tetragonal dina deposit skarn na limestones nu geus subjected ngahubungan metamorphism. Ieu ieu munggaran kapanggih dina blok kaasup atanapi meungkeut lavas di Gunung Vesuvius, ku kituna ngaran na. kristal pikaresepeun-pilari kadang motong sakumaha gemstones. Lokalitas nu geus yielded spésimén rupa crystallized kaasup Gunung Vesuvius jeung Ala Valley deukeut bekasi, Piedmont.

pangenalan

The graviti husus nyaéta 3.4 tur karasa 6 1/2. Ngaran "vesuvianite" ieu dirumuskeun ku AG Werner di 1795, sabab kristal denda mineral nu kapanggih di Vesuvius, ieu coklat dina warna na lumangsung dina blok kapur nu ejected of Monte Somma. Sababaraha ngaran sejenna anu dilarapkeun ka spésiés ieu, salah sahiji anu, "idocrase" ku RJ Haiiy (1796), nyaeta ayeuna ilahar dipake oge.

sumber

A langit rupa bluish katelah cyprine geus dilaporkeun ti Franklin, New Jersey, AS sarta lokasi nu sejen. bulao nu geus alatan pangotor tambaga dina sorosilicate kalsium aluminium kompléks. Californite mangrupakeun ngaran kadangkala dipake keur vesuvianite jade-kawas, ogé katelah California jade, jade Amérika atawa Vesuvianite jade. Xanthite mangrupakeun rupa euyeub mangan. Wiluite mangrupa rupa optik positif ti Wilui, Sibéria. Idocrase mangrupa sinonim heubeul kadangkala dipake keur kualitas-gemstone vesuvianite.

Cyprine

The serat tambaga-bearing rupa cyprine munggaran katalungtik ku panulis di 1905 dina dump leutik asalna kanyahoan di muara tina aci Parker. Ieu di bundles of rada radiate jarum sumebar ngaliwatan pegmatite feldspathic kasar-grained. Éta loba pisan di spésimén na nyaeta conspicuous, sakumaha warna nyaeta bulao ka biru-héjo. Kalawan eta anu manganophyllite, Garnet yellowish, jeung tambaga pituin di threads jeung popotongan teratur.

Salaku mineral nu teu di mimiti dipikawanoh salaku cyprine tapi ieu panginten janten spésiés anyar, bahan pikeun analisis ieu dipisahkeun ku crushing na handpicking na tampikan ati sadaya ngambah nu pakait logam, tambaga, salaku mineral sorangan ngandung tambaga dina kombinasi. Analisis 1 sarua jeung nu ti cyprine ti Tellemarken, Norwégia, tapi beda dina detil.

Vesuvianite - Idocrase

mésér vesuvianite alami di toko kami

0 biasa