Kumaha estimasi nilai tina batu?

0 biasa

Kumaha estimasi nilai tina batu?

Iwal intan, euweuh sumber valid harga gemstones di dunya. Sababaraha nagara nyobian pikeun nyetél aturan. Tapi aturan ieu valid hijina di tiap nagara ieu. Di kalolobaan nagara di dunya, teu aya aturan.

Harga batu téh saukur hasil tina hiji perjangjian antara seller na meuli hiji. Tangtu, aya aturan dasar keur estimasi nilai gemstones nu nerangkeun di handap.

Identipikasi gemstone Anjeun

Kahiji, anjeun kudu nangtukeun batu anjeun, nyaéta, naon kulawarga batu? What is the rupa-rupa batu? Éta alam atanapi sintétik?
Lajeng, Lamun tétéla yén batu téh alam, patarosan salajengna ieu: Dupi éta diolah atanapi henteu?
Lamun batu anjeun dirawat, patarosan salajengna nyaeta: Jenis pengobatan ieu dipigawé dina batu?

Ieu parameter mimiti lajeng bakal ngidinan kami pikeun ngamimitian keur estimasi kualitas batu.
Ieu ilaharna jenis ieu informasi anjeun bakal manggihan dina sagala sertipikat dikaluarkeun ku laboratorium gemological. Kusabab ieu informasi nu teu bisa nangtukeun ku diri lamun henteu mangrupa gemologist dialam lamun teu boga parabot laboratorium gemology.

Tapi ieu teu cukup keur estimasi nilai tina batu.
Sakali batu ieu dicirikeun jelas, opat kriteria tambahan kudu dihartikeun.

Identipikasi kualitas gemstone Anjeun

Kahiji nyaeta warna gemstones, anu kadua nya éta kajelasan tina batu, nu katilu nyaeta kualitas nu motong batu jeung nu kaopat nyaéta beurat batu.
Ieu opat kriteria nu ogé dipikawanoh di pasar inten, tapi sababaraha urang terang yen aturan sami dilarapkeun ka sadaya gems.

Identipikasi pasar gemstone Anjeun

Lamun anjeun dicirikeun batu, aya kénéh hiji titik pikeun ngaidentipikasi: harga batu on pasar, gumantung kana tempat anjeun ayana sacara geografi sarta nurutkeun posisi Anjeun di pasar dagang.
Memang batu sampurna idéntik bakal kirang mahal di nagara na asalna lamun ngabandingkeun harga na di nagara ayana di tungtung séjén di dunya.
Sarta pamustunganana, hargana ogé bakal béda gumantung kana naha télépon dibeuli gemstones on pasar borongan atawa reatail. hargana ogé bakal béda gumantung kana naha batu anu geus dipasang dina permata hiji, atanapi henteu.

panalungtikan pasar

Memang sakumaha di sakabéh séktor ékonomi, beuki perantara antara produser gemstone na konsumen, nu leuwih luhur béda harga.
Aya fix gancang. Mun rék estimasi harga batu, anjeun kudu ngalakukeun studi pasar pikeun diri ku akang papanggih gemstones suppliers di tempat dimana anjeun, sarta sangkan, ku ngabandingkeun harga maranéhanana, anjeun bakal boga gagasan kasar harga gemstones anu lumaku di wewengkon géografis ieu, dina waktos tepat ieu.
Ieu pakasaban permanén sabab harga bisa ngarobah gancang.

Mun anjeun resep topict ieu, rek indit ti teori prakna, urang nawiskeun kursus gemology.

0 biasa