Dupi gemstones mineral?

mineral batu permata

Mésér batu permata alami di toko permata kami

Dupi gemstones mineral?

Mineral mangrupikeun senyawa kimia anu alami, biasana tina bentuk kristalin sareng henteu dihasilkeun ku prosés kahirupan. Éta ngagaduhan hiji komposisi kimia khusus, sedengkeun batuan tiasa janten agrégat tina macem-macem mineral. Élmu na nyaéta mineralogi.

Kaseueuran batu permata mangrupikeun mineral

Aranjeunna ngagaduhan sababaraha sipat fisik. Pedaranana gumantung kana struktur kimia sareng komposisi na. Karakteristik anu ngabédakeun umum kaasup struktur kristal sareng kabiasaan, ogé karasa, hérang, diapéna, warna, corétan, kateguhan, bengkahna, patah tulang, perpisahan, gravitasi khusus, magnetisme, rasa atanapi bau, radioaktivitas, sareng réaksi kana asam.

Contoh mineral: Kuarsa, intan, korundum, berili,…

gemstones sintétik

Penting pikeun ngabédakeun batu sintétis, sareng permata tiruan atanapi simulasi.

Permata sintétik sacara fisik, optik sareng kimia sami sareng batu alam, tapi didamel di Pabrik. Dina maket dagang, padagang Stones sering nganggo nami "lab didamel". Éta ngajantenkeun batu sintétik langkung tiasa dipasar tibatan "pabrik didamel".

Conto batu Sintétik: Korundum sintétik, inten sintétik, kuarsa sintétik,…

Batu permata jieunan

Conto batu jijieunan kaasup zirconia kubik, diwangun ku zirconium oksida sareng moissanite simulasi, anu duanana mangrupakeun batu simulants. Tiruan nyalin tampilan sareng warna batu aslina tapi henteu ngagaduhan ciri kimia atanapi fisikna.

Moissanite saleresna ngagaduhan indéks réfraktif anu langkung luhur tibatan inten sareng nalika dipasihan di sagigir inténsina ukuran sareng potong bakal ngagaduhan langkung "seuneu" tibatan intan.

batu

Batu mangrupikeun zat alami, agrégat solid hiji atanapi langkung mineral atanapi mineralaloid. Salaku conto, Lapis lazuli mangrupikeun batu metamorfik biru jero. Klasifikasi na nyaéta batu semi-permata. Komponén anu paling penting tina lapis lazuli nyaéta lazurite (25% dugi ka 40%), silikat feldspathoid.

gemstones organik

Aya sababaraha bahan organik dipaké salaku gems, kaasup:
damar nu jadi kaya batu, Ammolite, Tulang, Kopal, batu karang, Gading, Jet, Nacre, Operculum, Mutiara, batu Petoskey

mineraloid

Mineralid mangrupikeun zat sapertos mineral anu henteu nunjukkeun crystallinity. Mineraloid ngagaduhan komposisi kimia anu bénten-bénten tibatan rentang anu ditampi umumna pikeun mineral khusus. Salaku conto, obsidian mangrupikeun gelas amorf sareng sanés kristal.

Jet asalna tina kai buruk dina tekenan ekstrim. Opal mangrupikeun anu sanés kusabab sifatna henteu kristalin.

mineraloid jieunan manusa

Jieunan manusa kaca, plastik, ...

Batu permata alami dijual di toko permata kami