Dupi gemstones mineral?

Dupi gemstones mineral?

Mineral mangrupakeun sanyawa kimia kajadian sacara alami, biasana ngeunaan formulir kristalin teu dihasilkeun ku prosés hirup. Mineral boga salah komposisi kimia husus, sedengkeun batu a tiasa hiji agrégat mineral béda. Élmu mineral nyaéta mineralogi.

Kaseueuran batu permata mangrupikeun mineral

Mineral ngagaduhan sababaraha sipat fisik. Pedaranana gumantung kana struktur kimia sareng komposisi na. Karakteristik anu ngabédakeun umum kaasup struktur kristal sareng kabiasaan, ogé karasa, hérang, diapéna, warna, corétan, kateguhan, bengkahna, patah tulang, perpisahan, gravitasi khusus, magnetisme, rasa atanapi bau, radioaktivitas, sareng réaksi asam.

Exemple of gemstones mineral: quartz, inten, corrundum, Beryl, ...

gemstones sintétik

Kadé keur ngabedakeun antara gemstones sintétik, jeung katara atanapi gems simulated.

Permata sintétik sacara fisik, optik sareng kimia sami sareng batu alam, tapi didamel dina Pabrik. Dina maket dagang, padagang batu permata sering dianggo nami "lab didamel". Éta ngajantenkeun batu sintétik langkung tiasa dipasar tibatan "pabrik didamel".

Exemple of gemstones sintétik: corrundum sintétik, inten sintétik, quartz sintétik, ...

Batu permata jieunan

Conto batu jijieunan kaasup zirconia kubik, diwangun ku zirconium oksida sareng moissanite simulasi, anu duanana mangrupakeun simulants batu permata. Tiruan nyalin tampilan sareng warna batu aslina tapi henteu ngagaduhan ciri kimia atanapi fisikna. Moissanite saleresna ngagaduhan indéks réfraktif anu langkung luhur tibatan inten sareng nalika dipasihan di sagigir inténsina ukuran sareng potong bakal ngagaduhan langkung "seuneu" tibatan intan.

batu

Batu ngarupakeun zat alami, a agrégat padet salah sahiji atawa leuwih mineral atawa mineraloid. Contona, Lapis lazuli mangrupakeun biru malihan batu jero. Klasifikasi nyaeta batu semi-adi. Komponén mineral pangpentingna lazuli lapis nyaeta lazurite (25% kana 40%), mangrupa silikat mineral feldspathoid.

gemstones organik

Aya sababaraha bahan organik dipaké salaku gems, kaasup:
Amber, Ammolite, Bone, Copal, Karang, Gading, Jet, Nacre, Operculum, Mutiara, Petoskey batu

mineraloid

A mineraloid ngarupakeun zat mineral-kawas nu teu demonstrate crystallinity. Mineraloid mibanda komposisi kimiawi anu rupa-rupa leuwih ti Bulan ditarima sacara umum pikeun mineral husus. Contona, obsidian mangrupa kaca amorf teu kristal a. Jet diturunkeun tina buruk kai dina tekenan ekstrim. Opal nyaeta mineraloid sejen sabab alam non-kristalin na.

mineraloid jieunan manusa

Jieunan manusa kaca, plastik, ...

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!