Dupi gemstones mineral?

0 biasa

Dupi gemstones mineral?

Mineral mangrupakeun sanyawa kimia kajadian sacara alami, biasana ngeunaan formulir kristalin teu dihasilkeun ku prosés hirup. Mineral boga salah komposisi kimia husus, sedengkeun batu a tiasa hiji agrégat mineral béda. Élmu mineral nyaéta mineralogi.

Paling gemstones mangrupakeun mineral

Mineral gaduh rupa sipat fisik. pedaran maranéhna depsnds on struktur kimiana maranéhanana sarta komposisi. ciri distinguishing umum ngawengku struktur kristal jeung watek, oge karasa, luster, diaphaneity, warna, tilas, tenacity, meulah, narekahan, parting, graviti husus, magnetism, rasa atawa ambeu, radioaktivitas, sarta réaksi mun asam.

Exemple of gemstones mineral: quartz, inten, corrundum, Beryl, ...

gemstones sintétik

Kadé keur ngabedakeun antara gemstones sintétik, jeung katara atanapi gems simulated.

gems sintétik mangrupakeun fisik, optik sarta kimia idéntik jeung batu alam, tapi dilakukeun dina Kilang kitu a. Dina maket dagang, gemstones dealers sering nganggo nami "lab dijieun". Ayeuna damel batu sintétik langkung marketable ti "pabrik dijieun".

Exemple of gemstones sintétik: corrundum sintétik, inten sintétik, quartz sintétik, ...

gemstones jieunan

Conto batu jieunan ngawengku zirconia kubik, diwangun ku zirconium oksida jeung moissanite simulated nu duanana gemstones simulants. Imitations nyalin katingal sarta warna tina batu nyata tapi mibanda ngayakeun kimiawi maranéhanana atawa ciri fisik. Moissanite sabenerna ngabogaan indéks réfraktif luhur batan inten jeung lamun dibere gigireun hiji inten sarua ukuran jeung cut kudu leuwih "seuneu" ti inten teh.

batu

Batu ngarupakeun zat alami, a agrégat padet salah sahiji atawa leuwih mineral atawa mineraloid. Contona, Lapis lazuli mangrupakeun biru malihan batu jero. Klasifikasi nyaeta batu semi-adi. Komponén mineral pangpentingna lazuli lapis nyaeta lazurite (25% kana 40%), mangrupa silikat mineral feldspathoid.

gemstones organik

Aya sababaraha bahan organik dipaké salaku gems, kaasup:
Amber, Ammolite, Bone, Copal, Karang, Gading, Jet, Nacre, Operculum, Mutiara, Petoskey batu

mineraloid

A mineraloid ngarupakeun zat mineral-kawas nu teu demonstrate crystallinity. Mineraloid mibanda komposisi kimiawi anu rupa-rupa leuwih ti Bulan ditarima sacara umum pikeun mineral husus. Contona, obsidian mangrupa kaca amorf teu kristal a. Jet diturunkeun tina buruk kai dina tekenan ekstrim. Opal nyaeta mineraloid sejen sabab alam non-kristalin na.

mineraloid jieunan manusa

Jieunan manusa kaca, plastik, ...

0 biasa
kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!