Ulah kristal penyembuhan sabenerna dianggo?

Ulah kristal penyembuhan sabenerna dianggo?

Upami anjeun lebet kana dunya pangobatan alternatip, panginten anjeun kantos nguping perkawis kristal. Ngaran anu dibéré sababaraha mineral, sakumaha kuarsa, atanapi amber. Jalma yakin kana sipat kaséhatan anu manpaat.

Ngayakeun kristal atanapi nempatkeun kana awak anjeun panginten tiasa ngamajukeun penyembuhan fisik, émosional sareng spiritual. Kristal sakuduna ngalakukeun ieu ku interaksi positif sareng lapangan énergi awak anjeun, atanapi cakra. Sedengkeun sababaraha kristal sakuduna meredih setrés, anu sanésna konon ningkatkeun konsentrasi atanapi kréativitas.

Dina panon tina beholder nu

Henteu anéh, panaliti parantos ngalaksanakeun sababaraha studi konvensional dina kristal. Tapi hiji, anu dilakukeun deui dina 2001, nyimpulkeun yén kakuatan mineral ieu nyaéta "dina panon anu ningali."

Di Éropa Kongrés of Psikologi di Roma, jalma 80 kaeusi kaluar hiji angkét dirancang gauge tingkat maranéhanana kapercayaan dina fenomena paranormal. Engké, tim ulikan ditanya dulur tapa pikeun lima menit. Bari nyekel boh mangrupa kristal quartz nyata atawa kristal tiruan dijieunna tina kaca.

Paranormal-kapercayaan

Saatos éta, pamilon ngajawab patarosan ngeunaan sensasi anu aranjeunna kantos raos nalika meditasi sareng kristal. Boh kristal anu asli sareng palsu ngahasilkeun sensasi anu sami. Sareng jalma anu diuji tinggi dina angket paranormal-kayakinan condong ngalaman sensasi anu langkung ageung tibatan anu nyindiran paranormal.

"Kami mendakan yén seueur jalma nyatakeun yén aranjeunna tiasa ngaraoskeun sensasi ganjil. Nalika nahan kristal, sapertos tingling, panas sareng geter. Upami urang parantos ngawartoskeun sateuacana yén ieu anu tiasa kajadian, "saur Christopher French, profésor psikologi di Goldsmiths, University of London. "Kalayan kecap sanésna, épék anu dilaporkeun mangrupikeun akibat tina kakuatan saran, sanés kakuatan kristal."

Seueur panilitian nunjukkeun kumaha kuat pangaruh placebo. Upami jalma yakin yén perlakuan bakal ngajantenkeun aranjeunna raos langkung saé. Seueur diantara aranjeunna raoseun langkung saé saatos dirawat. Komo lamun élmuwan ngabuktikeun yén éta therapeutically berharga.

Sipat kaséhatan mistis

Candak anjeunna nyaéta salah sahiji anu anjeun ngarepkeun ti élmuwan. Sareng leres, éta ampir pasti akurat pikeun nyarios yén kristal henteu ngagaduhan sipat kaséhatan mistis anu dipasihan ku aranjeunna ku pangguna.

Tapi pikiran manusa mangrupikeun hal anu kuat, sareng langkung hésé pikeun nyarios sacara jelas yén kristal henteu tiasa dianggo, upami anjeun ngahartikeun "damel" salaku nyayogikeun sababaraha kauntungan.

"Kuring pikir yén persépsi masarakat umum sareng médis ngeunaan plasebo mangrupikeun hal anu palsu atanapi licik," saur Ted Kaptchuk, profésor kadokteran di Harvard Medical School. Tapi panilitian Kaptchuk ngeunaan plasebo nunjukkeun yén tindakan terapi na tiasa "asli" sareng "mantap". Nalika anjeunna henteu acan diajar kristal, sareng moal ngoméntaran legitimasi na atanapi naon waé anu aya hubunganana sareng pangobatan alternatip. Kaptchuk parantos nyerat yén pangaruh plasebo terintegrasi terapi tiasa dianggap aspek anu béda tina khasiatna, sareng yén kauntungan anu diinduksi plasebo kedah diwanohkeun, henteu dipecat.

panalungtikan médis

Seueur dokter mémang percaya kana kakuatan plasebo. Panilitian BMJ 2008 mendakan yén sakitar satengah médis anu disurvei dilaporkeun nganggo pangobatan placebo pikeun ngabantosan pasiénna. Ilaharna, dokter nyarankeun ubar nyeri atanapi suplemén vitamin over-the-counter. Sanaos sanés dituduhkeun pikeun gejala pasién. Paling ditingali prakték resep pangobatan placebo salaku étika anu diidinan, panulis nyimpulkeun.

Ngayakeun kristal, tangtosna, henteu sami sareng ngelek Advil. Entong ngarepkeun dokter anjeun nyarankeun kristal dina kadatangan anjeun salajengna. Tina sudut pandang ubar konvensional sareng sains basis bukti, panilitian anu aya nunjukkeun aranjeunna mirip sareng minyak oray. Tapi panilitian ngeunaan pangaruh plasebo nunjukkeun yén bahkan minyak oray tiasa ngagaduhan manpaat pikeun anu percanten ... baca deui >>

kempelan gemstones kami

warung gemstones alam kami

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!