Ulah kristal penyembuhan sabenerna dianggo?

0 biasa

Ulah kristal penyembuhan sabenerna dianggo?

Mun anjeun kana dunya kadokteran alternatif, anjeun geus meureun Nu Uninga Ngeunaan kristal. Ngaranna dibikeun ka sababaraha mineral, saperti quartz, atawa Amber. Jalma percanten sipat kaséhatan mangpaatna.

Nyekel kristal atawa nempatkeun aranjeunna dina awak anjeun mikir pikeun ngamajukeun penyembuhan fisik, emosi jeung rohani. Kristal konon ngalakukeun ieu ku cara positif interacting jeung widang énergi awak anjeun, atawa chakra. Bari sababaraha kristal sakuduna dituju alleviate stress, batur purportedly ningkatkeun konsentrasi atawa kreativitas.

Dina panon tina beholder nu

Unsurprisingly, peneliti geus dilumangsungkeun sababaraha studi konvensional dina kristal. Tapi salah, dipigawé deui di 2001, menyimpulkan yén kakuatan mineral ieu mangrupa "dina panon ti beholder nu".

Di Éropa Kongrés of Psikologi di Roma, jalma 80 kaeusi kaluar hiji angkét dirancang gauge tingkat maranéhanana kapercayaan dina fenomena paranormal. Engké, tim ulikan ditanya dulur tapa pikeun lima menit. Bari nyekel boh mangrupa kristal quartz nyata atawa kristal tiruan dijieunna tina kaca.

Paranormal-kapercayaan

Afterward, pamilon diwaler patarosan ngeunaan sensations aranjeunna kukituna dirasakeun bari niis jeung kristal. Boh kristal nyata jeung palsu dihasilkeun sensations sarupa. Jeung jalma anu diuji tinggi dina angket paranormal-kapercayaan biasana ngalaman sensations gede ti jalma anu scoffed dina paranormal teh.

"Urang kapanggih yén kavling urang ngaku yén maranéhna bisa ngarasakeun sensations ganjil. Bari nyekel kristal, kayaning tingling, panas tur vibrations. Mun urang kukituna ngawartoskeun aranjeunna sateuacanna yén ieu téh naon tiasa lumangsung, "nyebutkeun Christopher Perancis, profesor psikologi di Goldsmiths, universitas London. "Dina basa sejen, efek dilaporkeun éta hasil tina kakawasaan saran, teu daya tina kristal".

Kavling panalungtikan nembongkeun numaha kawasa efek placebo tiasa. Lamun urang yakin yen perlakuan anu bakal nyieun eta ngarasa leuwih alus. Loba di antarana ulah ngarasa leuwih alus sanggeus aranjeunna geus miboga perlakuan. Malah lamun élmuwan dibuktikeun yén éta therapeutically hargana.

Sipat kaséhatan mistis

nyokot na hiji anjeun bakal nyangka ti élmuwan a. Na enya, éta ampir pasti akurat pikeun nyebutkeun yén kristal teu sorangan mibanda salah sahiji sipat kaséhatan mistis attributed ka aranjeunna ku pamaké.

Tapi pikiran manusa ngarupakeun hal anu kuat, sarta éta trickier ngomong flatly yén kristal teu dianggo, lamun nangtukeun "karya" salaku nyadiakeun sabagian kauntungan.

"Kuring pikir nu persépsi masarakat umum jeung médis ngeunaan placebo nyaeta hiji hal anu bogus atanapi curang," nyebutkeun Ted Kaptchuk, dosen ubar di Harvard Médis Sakola. Tapi panalungtikan Kaptchuk urang on placebo nunjukkeun yen lampah terapi na tiasa duanana "asli" na "tahan". Bari anjeunna teu diajarkeun kristal, sarta moal mairan kana legitimasi maranéhanana atawa nanaon ka teu jeung ubar alternatif. Kaptchuk geus ditulis yén diwangun-di éfék placebo hiji terapi urang bisa dianggap aspék béda tina efficacy na, sarta yén kauntungan placebo-ngainduksi kedah jadi pangkat, teu PHK.

panalungtikan médis

Loba médis ulah percanten ka kakawasaan placebo. Hiji studi 2008 BMJ kapanggih yén kasarna satengah tina médis surveyed dilaporkeun maké perlakuan placebo pikeun mantuan pasien maranéhanana. Ilaharna, dokter nyarankeun hiji leuwih deui-counter nyeri reliever atawa vitamin suplement. Sanajan ngayakeun ieu dituduhkeun pikeun gejala sabar urang. Paling ditempo praktek resep perlakuan placebo sakumaha ethically diidinan, anu pangarang menyimpulkan.

Nyekel kristal a, tangtosna, teu sarua kawas neureuy hiji Advil. Ulah nyangka dokter anjeun ka nyarankeun kristal dina kadatangan anjeun salajengna. Ti sudut pandang kadokteran konvensional sarta elmu dumasar-bukti, hasil panalungtikan aya nunjukkeun aranjeunna nuju Akın kana minyak oray. Tapi hasil panalungtikan aya dina pangaruh placebo nunjukkeun yen sanajan minyak oray bisa boga mangpaat pikeun jalma anu iman ... baca leuwih >>

kempelan gemstones kami

warung gemstones alam kami

0 biasa