Ulah kristal penyembuhan sabenerna dianggo?

penyembuhan kristal

Upami anjeun lebet kana dunya pangobatan alternatip, panginten anjeun kantos nguping perkawis kristal. Ngaran anu dibéré sababaraha mineral, sakumaha kuarsa, atanapi amber. Jalma yakin kana sipat kaséhatan anu manpaat.

Mésér batu permata alami di toko permata kami

Holding crystals or placing them on your body is thought to promote physical, emotional and spiritual healing. Crystals supposedly do this by positively interacting with your body’s energy field, or chakra. While some healing crystals supposed to alleviate stress, others purportedly improve concentration or creativity.

Dina panon tina beholder nu

Henteu anéh, panaliti parantos ngalaksanakeun sababaraha studi konvensional dina kristal. Tapi hiji, anu dilakukeun deui dina 2001, nyimpulkeun yén kakuatan mineral ieu nyaéta "dina panon anu ningali."

Di Éropa Kongrés of Psikologi di Roma, jalma 80 kaeusi kaluar hiji angkét dirancang gauge tingkat maranéhanana kapercayaan dina fenomena paranormal. Engké, tim ulikan ditanya dulur tapa pikeun lima menit. Bari nyekel boh mangrupa kristal quartz nyata atawa kristal tiruan dijieunna tina kaca.

Paranormal-kapercayaan

Afterward, the participants answered questions about the sensations they’d felt while meditating with the healing crystals. Both the real and fake crystals produced similar sensations. And people who tested high in the paranormal-belief questionnaire tended to experience greater sensations than those who scoffed at the paranormal.

"Kami mendakan yén seueur jalma nyatakeun yén aranjeunna tiasa ngaraoskeun sensasi ganjil. Nalika nahan kristal, sapertos tingling, panas sareng geter. Upami urang parantos ngawartoskeun sateuacana yén ieu anu tiasa kajadian, "saur Christopher French, profésor psikologi di Goldsmiths, University of London. "Kalayan kecap sanésna, épék anu dilaporkeun mangrupikeun akibat tina kakuatan saran, sanés kakuatan kristal."

Seueur panilitian nunjukkeun kumaha kuat pangaruh placebo. Upami jalma yakin yén perlakuan bakal ngajantenkeun aranjeunna raos langkung saé. Seueur diantara aranjeunna raoseun langkung saé saatos dirawat. Komo lamun élmuwan ngabuktikeun yén éta therapeutically berharga.

Mystical health properties of healing crystals

Candak anjeunna nyaéta salah sahiji anu anjeun ngarepkeun ti élmuwan. Sareng leres, éta ampir pasti akurat pikeun nyarios yén kristal henteu ngagaduhan sipat kaséhatan mistis anu dipasihan ku aranjeunna ku pangguna.

Tapi pikiran manusa mangrupikeun hal anu kuat, sareng langkung hésé pikeun nyarios sacara jelas yén kristal henteu tiasa dianggo, upami anjeun ngahartikeun "damel" salaku nyayogikeun sababaraha kauntungan.

"Kuring pikir yén persépsi masarakat umum sareng médis ngeunaan plasebo mangrupikeun hal anu palsu atanapi licik," saur Ted Kaptchuk, profésor kadokteran di Harvard Medical School. Tapi panilitian Kaptchuk ngeunaan plasebo nunjukkeun yén tindakan terapi na tiasa "asli" sareng "mantap". Nalika anjeunna henteu acan diajar kristal, sareng moal ngoméntaran legitimasi na atanapi naon waé anu aya hubunganana sareng pangobatan alternatip. Kaptchuk parantos nyerat yén pangaruh plasebo terintegrasi terapi tiasa dianggap aspek anu béda tina khasiatna, sareng yén kauntungan anu diinduksi plasebo kedah diwanohkeun, henteu dipecat.

panalungtikan médis

Seueur dokter mémang percaya kana kakuatan plasebo. Panilitian BMJ 2008 mendakan yén sakitar satengah médis anu disurvei dilaporkeun nganggo pangobatan placebo pikeun ngabantosan pasiénna. Ilaharna, dokter nyarankeun ubar nyeri atanapi suplemén vitamin over-the-counter. Sanaos sanés dituduhkeun pikeun gejala pasién. Paling ditingali prakték resep pangobatan placebo salaku étika anu diidinan, panulis nyimpulkeun.

Holding a healing crystals, of course, is not the same as swallowing an Advil. Don’t expect your doctor to recommend crystals at your next visit. From the standpoint of conventional medicine and evidence-based science, the existing research suggests they’re akin to snake oil. But research on the placebo effect suggests that even snake oil can have benefits for those who believe… baca deui >>

kempelan gemstones kamiwarung gemstones alam kami