Naon hartosna perhiasan platinum di Kamboja?

Perhiasan Platinum di Kamboja

perhiasan cambodia

Numutkeun naon anu kami nyatet salami diajar, teu aya perhiasan platinum nyata di Kamboja. Jalma urang Kamboja salah nganggo kecap "Platinum" atanapi "Platine" pikeun ngajelaskeun paduan logam anu ngandung perséntase emas.

Kami ngagaleuh perhiasan platinum di kota-kota anu béda sareng sababaraha jinis toko pikeun akurat nangtoskeun naon ieu logam téh. Kami ogé ngadangukeun unggal penjualan pikeun ngartos penjelasanna, sareng didieu hasil anu urang meunang.

Angka anu kami bikeun nyaéta inpormasi sareng inpormasi éta langkung akurat jéntré. Nanging, hasil panalungtikan urang teu kedah sasuai jeung sakumna hasil tina sadayana perhiasan, meureun aya pengecualian.

Naon platina nyata?

Platinum nyata mangrupikeun logam lemes, saluran napus, sareng kaleungitan, pérak-bodas pérak. Platinum langkung cair tibatan emas, pérak atanapi tambaga, saéngga tiasa paling muluk tina logam murni, tapi kirang leuleus tibatan emas.

Platinum mangrupikeun unsur kimia anu nganggo simbol Pt sareng nomer atom 78.

Dugi ka ayeuna, kami henteu kantos mendakan perhiasan platinum asli di toko perhiasan di Kamboja. Tapi éta sanés hartosna mustahil pikeun mendakan

Emas vs Platinum

Jalma Kamboja ngagunakeun kecap "Ukur" ngan ukur pikeun ngobrolkeun emas murni. Tapi emas murni lemes teuing pikeun aplikasi perhiasan.

Upami permata didamel nganggo campuran campuran emas sareng logam sanés, éta henteu dianggap salaku "Ukur", tapi salaku "platinum".
Noone terang asal leres tina panggunaan nami "Platine", tapi kami anggap éta turunan kecap Perancis "Plaqué" atanapi kecap Inggris "Plated", anu hartosna yén perhiasan di Kamboja ditutupan ku logam mulia , bari aya logam langkung mirah di jero. Kami anggap yén hartosna parantos robih ku jalanna waktos.
Sabenerna, urang Kamboja nganggo nami asal Perancis "Chromé" kanggo nyarioskeun perhiasan berlapis.

Standart platinum (nomer 3)

Ngadaptarkeun penjual penjual, platinum standar nyaéta platinum nomer 3. Naon anu hartosna 3 / 10 emas, atanapi 30% emas, atanapi emas 300 / 1000.

Kanyataanna, kabéh tés kami nyababkeun aya kirang ti 30% emas dina permata ieu, sakumaha anu anjeun tingali di handap, rata-rata nyaéta 25.73%. Ieu tiasa beda-beda ku sababaraha persén diantara toko-toko anu béda-béda, komo saestuna malah manéka perhiasan ti toko anu sami.

platinum cambodia


Diuji ku: Energi Dispersive X-Ray Fluorescence (EDXRF)

  • Tambaga 60.27%
  • 25.73% emas
  • Perak 10.24%
  • Néng 3.75%



Upami urang ngabandingkeun angka ieu ka standar internasional, éta hartosna éta emas 6K atanapi emas 250 / 1000
Kualitas logam ieu henteu aya di nagara-nagara sanés, sabab jumlah emas minimum anu dianggo salaku standar internasional nyaéta 37.5% atanapi 9K atanapi 375 / 1000.

Nomer platinum 5 sareng 7

Ngaregepkeun anu penjual penjelasan:

  • Nomer platinum 5 hartosna 5 / 10 emas, atanapi 50%, atanapi 500 / 1000.
  • Nomer platinum 7 hartosna 7 / 10 emas, atanapi 70%, atanapi 700 / 1000.

Tapi hasilnana béda

Jumlah 5

  • 45.93% emas
  • Tambaga 42.96%
  • Perak 9.87%
  • Néng 1.23%

Jumlah 7

  • 45.82% emas
  • Tambaga 44.56%
  • Perak 7.83%
  • Néng 1.78%

Pikeun jumlah 5, hasilna kirang tina sakuduna, tapi ditarima, kumaha waé, bédana pikeun nomer 7.

Persentase emas sami antara nomer 5 sareng 7, tapi warna logamna béda. Mémang, ku ngarobah babandingan tambaga, perak sareng séng, warna anu robih tina logam.

Permintaan rendah pikeun nomer platinum 5 sareng 7. Perhiasan jarang dijual salaku produk standarisasi di Kamboja. Hal ieu sering diperyogikeun pikeun mesen éta perhiasan pikeun mendesain perhiasan hususna pikeun nasabah.

Nomer platinum 10

emas

Platinum nomer 10 mangrupikeun emas murni, sabab sakuduna dituju janten emas tina emas, atanapi 10% emas, atanapi 10/100 emas.

Tapi nyatana, platinum nomer 10 henteu aya, sabab dina kasus éta, emas murni dingaranan salaku "Ukur".

Kamboja vs standar internasional

Dibandingkeun sareng standar internasional, platinum Kamboja dibandingkeun emas beureum. Galéri ngandung jumlah tambaga anu ageung. Éta ogé cara paling murah pikeun nyieun emas, sabab tambaga jauh langkung mirah tibatan logam sanés anu dianggo dina alloy emas.
Emas konéng tina standar internasional ngandung langkung seueur tambaga tapi langkung seueur pérak ti emas beureum.
Emas emas mangrupikeun perantara antara emas konéng sareng emas beureum, janten ngandung langkung tambaga tibatan emas konéng, tapi langkung kuningan tibatan emas beureum.

Inpormasi ieu tiasa beda-beda ti hiji kana toko anu sanés.

Sigana yén sababaraha perhiasan Kamboja sadar yén alloy na teu kualitas goréng sareng aya standar internasional ogé.

Kami nguping perkawis "Ukur Barang", "Ukur Italia", "Platine 18" ..
Sadaya nami ieu tiasa hartosna béda-béda. Sareng penjual masing-masing gaduh katerangan anu béda.

"Ukur Barang" hartosna emas asing
"Ukur Italia" hartosna emas Italia
"Platine 18" hartosna emas 18K

Tapi tina naon anu urang kadéngé, nami-nami ieu kadang ngajelaskeun kualitas logam, sakapeung kualitas padamelan perhiasan. Sedengkeun pikeun platinum nomer 18, henteu asup akal upami dibandingkeun sareng nomer sanés kumargi éta hartosna éta 180% emas murni.

Dagang perhiasan Platinum

Sistem perbankan masih anyar di Kamboja. Jalma Kamboja tradisional nginjem artos artina dina perumahan jangka panjang. Sareng aranjeunna ngagalean perhiasan salaku istilah anu pondok atanapi sedeng pikeun nyegah artos teu diperyogikeun.

Tangtosna, kaseueuran jalma henteu ngagaduhan anggaran kanggo nanem modal naon waé, tapi pas aranjeunna gaduh sakedik artos, aranjeunna mésér gelang platinum, kalung atanapi cincin.

Biasana, unggal kulawarga angkat ka toko anu sami kumargi aranjeunna percanten ka anu gaduh.

Kaseueuran jalma henteu ngartos naon anu dipésér tapi aranjeunna henteu paduli pisan sabab ngan ukur dua inpormasi anu aranjeunna hoyong terang nyaéta:

  • Sabaraha pantai na?
  • Sakumaha seueur perhiasan éta bakal ngagaleuh permata nalika aranjeunna peryogi artos?

Rata-rata, perhiasan ngagaleuh deui perhiasan platinum standar kanggo sakitar 85% tina harga aslina. Ieu mungkin beda-beda ku toko

Pelanggan mung kedah nyangking perhiasan nganggo invoice pikeun mayar langsung kalayan kontan.

Kauntungan sareng karugian pikeun perhiasan

kauntungan

  • Ieu téh hiji investasi anu saé. Éta gampang earn sababaraha kali artos dina item anu sami
  • Konsumén satia sabab henteu tiasa ngajual perhiasan aranjeunna di toko sanés di Kamboja

kalemahan

  • Peryogi seueur artos ditangan kanggo ngagaleuh permata konsumén. Éta bahaya sareng tiasa narik maling. Utamana sateuacan liburan, nalika sadaya pelanggan sumping dina waktos anu sami sabab peryogi artos kanggo angkat ka propinsi na.
  • Pagawean anu saé sareng unggal dinten sabab bos kedah ngatur toko ku nyalira. Henteu aya karyawan anu mumpuni pikeun padamelan ieu

Kauntungan sareng kalemahan pikeun konsumén

kauntungan

  • Gampang kéngingkeun artos
  • Teu kedah janten ahli

kalemahan

  • Anjeun kaleungitan artos upami anjeun dijual deui
  • Lamun anjeun leungit invoice, anjeun kaleungitan kabeh
  • Anjeun teu tiasa dijual deui ka toko sanés
  • Sadayana lancar ogé salami toko dibuka. Tapi upami warungna ditutup, naon anu bakal kajadian salajengna?

Dimana mésér platét Khmer?

Anjeun tiasa mendakanana dimana-mana, di pasar mana waé di kota mana waé di Karajaan Kamboja.

Naha urang ngical platinum Khmer?

Hanjakalna henteu.
Urang ukur ngajual gemstones alami sareng logam mulia disertakeun kana standar internasional.
Kami nawiskeun ogé mendesain sareng ngadamel perhiasan khusus anjeun dina logam mulia, sareng kualitas naon, kalebet Platina nyata.

Kami ngarepkeun yén pangajaran kami parantos ngabantosan anjeun.

Ningali pendak sareng anjeun di toko kami pas.

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!