Naon hartosna perhiasan platinum di Kamboja?

Perhiasan Platinum di Kamboja

perhiasan cambodia

According to what we noted during our study, there is no real platinum jewelry in Cambodia. Cambodian people use wrongly the word “Platinum” or “Platine” to describe an alloy of metal containing a certain percentage of gold.

Kami ngagaleuh perhiasan platinum di kota-kota anu béda sareng sababaraha jinis toko pikeun akurat nangtoskeun naon ieu logam téh. Kami ogé ngadangukeun unggal penjualan pikeun ngartos penjelasanna, sareng didieu hasil anu urang meunang.

Angka anu kami bikeun nyaéta inpormasi sareng inpormasi éta langkung akurat jéntré. Nanging, hasil panalungtikan urang teu kedah sasuai jeung sakumna hasil tina sadayana perhiasan, meureun aya pengecualian.

Naon platina nyata?

Platinum nyata mangrupikeun logam lemes, saluran napus, sareng kaleungitan, pérak-bodas pérak. Platinum langkung cair tibatan emas, pérak atanapi tambaga, saéngga tiasa paling muluk tina logam murni, tapi kirang leuleus tibatan emas.

Platinum mangrupikeun unsur kimia anu nganggo simbol Pt sareng nomer atom 78.

Until now, we have never found real platinum jewelry in any jewelry shop in Cambodia. But that does not mean it’s impossible to find

Emas vs Platinum

Cambodian people use the word “Meas” only to talk about pure gold. But pure gold is too soft for jewellery applications.

If a jewel is made with a gold alloy mix with other metals, it is not considered as “Meas”, but as “platinum”.
Noone knows the true origin of the use of the name “Platine”, but we suppose that it is a derivative of the French word “Plaqué” or English word “Plated”, which means that a jewelry in Cambodia is covered with a precious metal, while there is a cheaper metal inside. We suppose that the meaning had change over time.
Actualy, cambodians use the name of French origin “Chromé” to talk about plated jewelry.

Standart platinum (nomer 3)

Ngadaptarkeun penjual penjual, platinum standar nyaéta platinum nomer 3. Naon anu hartosna 3 / 10 emas, atanapi 30% emas, atanapi emas 300 / 1000.

Kanyataanna, kabéh tés kami nyababkeun aya kirang ti 30% emas dina permata ieu, sakumaha anu anjeun tingali di handap, rata-rata nyaéta 25.73%. Ieu tiasa beda-beda ku sababaraha persén diantara toko-toko anu béda-béda, komo saestuna malah manéka perhiasan ti toko anu sami.

platinum cambodia


Diuji ku: Energi Dispersive X-Ray Fluorescence (EDXRF)

  • Tambaga 60.27%
  • 25.73% emas
  • Perak 10.24%
  • Néng 3.75%



Upami urang ngabandingkeun angka ieu ka standar internasional, éta hartosna éta emas 6K atanapi emas 250 / 1000
Kualitas logam ieu henteu aya di nagara-nagara sanés, sabab jumlah emas minimum anu dianggo salaku standar internasional nyaéta 37.5% atanapi 9K atanapi 375 / 1000.

Nomer platinum 5 sareng 7

Ngaregepkeun anu penjual penjelasan:

  • Nomer platinum 5 hartosna 5 / 10 emas, atanapi 50%, atanapi 500 / 1000.
  • Nomer platinum 7 hartosna 7 / 10 emas, atanapi 70%, atanapi 700 / 1000.

Tapi hasilnana béda

Jumlah 5

  • 45.93% emas
  • Tambaga 42.96%
  • Perak 9.87%
  • Néng 1.23%

Jumlah 7

  • 45.82% emas
  • Tambaga 44.56%
  • Perak 7.83%
  • Néng 1.78%

Pikeun jumlah 5, hasilna kirang tina sakuduna, tapi ditarima, kumaha waé, bédana pikeun nomer 7.

Persentase emas sami antara nomer 5 sareng 7, tapi warna logamna béda. Mémang, ku ngarobah babandingan tambaga, perak sareng séng, warna anu robih tina logam.

Permintaan rendah pikeun nomer platinum 5 sareng 7. Perhiasan jarang dijual salaku produk standarisasi di Kamboja. Hal ieu sering diperyogikeun pikeun mesen éta perhiasan pikeun mendesain perhiasan hususna pikeun nasabah.

Nomer platinum 10

emas

Platinum nomer 10 mangrupikeun emas murni, sabab sakuduna dituju janten emas tina emas, atanapi 10% emas, atanapi 10/100 emas.

But in fact, platinum number 10 doesn’t exist, because in that case, pure gold is named as “Meas”.

Kamboja vs standar internasional

Dibandingkeun sareng standar internasional, platinum Kamboja dibandingkeun emas beureum. Galéri ngandung jumlah tambaga anu ageung. Éta ogé cara paling murah pikeun nyieun emas, sabab tambaga jauh langkung mirah tibatan logam sanés anu dianggo dina alloy emas.
Emas konéng tina standar internasional ngandung langkung seueur tambaga tapi langkung seueur pérak ti emas beureum.
Emas emas mangrupikeun perantara antara emas konéng sareng emas beureum, janten ngandung langkung tambaga tibatan emas konéng, tapi langkung kuningan tibatan emas beureum.

Inpormasi ieu tiasa beda-beda ti hiji kana toko anu sanés.

Sigana yén sababaraha perhiasan Kamboja sadar yén alloy na teu kualitas goréng sareng aya standar internasional ogé.

We heard about “Meas Barang”, “Meas Italy”, “Platine 18” ..
Sadaya nami ieu tiasa hartosna béda-béda. Sareng penjual masing-masing gaduh katerangan anu béda.

“Meas Barang” means foreign gold
“Meas Italy” means italian gold
“Platine 18” means 18K gold

But from what we heard, these names sometimes describe a quality of metal, sometimes the quality of jeweler’s work. As for platinum number 18, it doesn’t make sense in comparison with other numbers since it would mean that it is 180% pure gold.

Dagang perhiasan Platinum

Sistem perbankan masih anyar di Kamboja. Jalma Kamboja tradisional nginjem artos artina dina perumahan jangka panjang. Sareng aranjeunna ngagalean perhiasan salaku istilah anu pondok atanapi sedeng pikeun nyegah artos teu diperyogikeun.

Of course, most of people don’t have the budget to invest in anything, but as soon as they have a little bit of saved money, they buy a platinum bangle, necklace or a ring.

Biasana, unggal kulawarga angkat ka toko anu sami kumargi aranjeunna percanten ka anu gaduh.

Most of people don’t understand what they are buying but they don’t really care because the only two informations they want to know are:

  • Sabaraha pantai na?
  • Sakumaha seueur perhiasan éta bakal ngagaleuh permata nalika aranjeunna peryogi artos?

Rata-rata, perhiasan ngagaleuh deui perhiasan platinum standar kanggo sakitar 85% tina harga aslina. Ieu mungkin beda-beda ku toko

Pelanggan mung kedah nyangking perhiasan nganggo invoice pikeun mayar langsung kalayan kontan.

Kauntungan sareng karugian pikeun perhiasan

kauntungan

  • Ieu téh hiji investasi anu saé. Éta gampang earn sababaraha kali artos dina item anu sami
  • Konsumén satia sabab henteu tiasa ngajual perhiasan aranjeunna di toko sanés di Kamboja

kalemahan

  • Need a lot of cash on hand to buy back the jewels of customers. It’s dangerous and can attract thieves. Especially before holidays, when all the customers come at the same time because they need money to go to their province.
  • Pagawean anu saé sareng unggal dinten sabab bos kedah ngatur toko ku nyalira. Henteu aya karyawan anu mumpuni pikeun padamelan ieu

Kauntungan sareng kalemahan pikeun konsumén

kauntungan

  • Gampang kéngingkeun artos
  • Don’t need to be an expert

kalemahan

  • Anjeun kaleungitan artos upami anjeun dijual deui
  • Lamun anjeun leungit invoice, anjeun kaleungitan kabeh
  • Anjeun teu tiasa dijual deui ka toko sanés
  • Everything runs well as long as the store is open. But if the shop closes, what’s going to happen next?

Dimana mésér platét Khmer?

You’ll find it everywhere, in any market in any city in the Kingdom of Cambodia.

Naha urang ngical platinum Khmer?

Hanjakalna henteu.
Urang ukur ngajual gemstones alami sareng logam mulia disertakeun kana standar internasional.
Kami nawiskeun ogé mendesain sareng ngadamel perhiasan khusus anjeun dina logam mulia, sareng kualitas naon, kalebet Platina nyata.

Kami ngarepkeun yén pangajaran kami parantos ngabantosan anjeun.

Ningali pendak sareng anjeun di toko kami pas.

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!