Naon hartosna perhiasan platinum di Kamboja?

35 biasa

Perhiasan Platinum di Kamboja

perhiasan cambodia

Numutkeun naon anu urang perhatikeun salila pangajaran urang, henteu aya perhiasan platinum nyata di Kamboja. Jalma Kamboja ngagunakeun anu salah tina kecap "Platinum" atanapi "Platine" pikeun ngajelaskeun campuran logam anu ngandung perséntase emas.

Kami ngagaleuh perhiasan platinum di kota-kota anu béda sareng sababaraha jinis toko pikeun akurat nangtoskeun naon ieu logam téh. Kami ogé ngadangukeun unggal penjualan pikeun ngartos penjelasanna, sareng didieu hasil anu urang meunang.

Angka anu kami bikeun nyaéta inpormasi sareng inpormasi éta langkung akurat jéntré. Nanging, hasil panalungtikan urang teu kedah sasuai jeung sakumna hasil tina sadayana perhiasan, meureun aya pengecualian.

Naon platina nyata?

Platinum nyata mangrupikeun logam lemes, saluran napus, sareng kaleungitan, pérak-bodas pérak. Platinum langkung cair tibatan emas, pérak atanapi tambaga, saéngga tiasa paling muluk tina logam murni, tapi kirang leuleus tibatan emas.

Platinum mangrupikeun unsur kimia anu nganggo simbol Pt sareng nomer atom 78.

Dugi ka ayeuna, kami henteu acan mendakan perhiasan platinum nyata di toko perhiasan di Kamboja. Tapi éta henteu hartosna teu mungkin pikeun mendakan

Emas vs Platinum

Jalma Kamboja nganggo kecap "Ukur" ngan ukur pikeun ngobrol ngeunaan emas murni. Tapi emas murni teuing kanggo aplikasi perhiasan.

Upami permata didamel nganggo campuran alloy emas sareng logam sanés, éta henteu dianggap "ukuran", tapi "platinum".
Noone terang asal usulna tina nami "Platine", tapi kami dianggap yén turunan éta basa Perancis "Plaqué" atanapi basa Inggris "Plated", anu hartosna perhiasan di Kamboja ditutupan ku logam mulia , bari aya logam anu langkung mirah di jero. Anggap kami hartosna ngagaduhan parobihan kana waktosna.
Saleresna, cambodia nganggo nami asal Perancis "Chromé" kanggo ngobrolkeun perhiasan bersalut.

Standart platinum (nomer 3)

Ngadaptarkeun penjual penjual, platinum standar nyaéta platinum nomer 3. Naon anu hartosna 3 / 10 emas, atanapi 30% emas, atanapi emas 300 / 1000.

Kanyataanna, kabéh tés kami nyababkeun aya kirang ti 30% emas dina permata ieu, sakumaha anu anjeun tingali di handap, rata-rata nyaéta 25.73%. Ieu tiasa beda-beda ku sababaraha persén diantara toko-toko anu béda-béda, komo saestuna malah manéka perhiasan ti toko anu sami.

platinum cambodia


Diuji ku: Energi Dispersive X-Ray Fluorescence (EDXRF)

  • Tambaga 60.27%
  • 25.73% emas
  • Perak 10.24%
  • Néng 3.75%



Upami urang ngabandingkeun angka ieu ka standar internasional, éta hartosna éta emas 6K atanapi emas 250 / 1000
Kualitas logam ieu henteu aya di nagara-nagara sanés, sabab jumlah emas minimum anu dianggo salaku standar internasional nyaéta 37.5% atanapi 9K atanapi 375 / 1000.

Nomer platinum 5 sareng 7

Ngaregepkeun anu penjual penjelasan:

  • Nomer platinum 5 hartosna 5 / 10 emas, atanapi 50%, atanapi 500 / 1000.
  • Nomer platinum 7 hartosna 7 / 10 emas, atanapi 70%, atanapi 700 / 1000.

Tapi hasilnana béda

Jumlah 5

  • 45.93% emas
  • Tambaga 42.96%
  • Perak 9.87%
  • Néng 1.23%

Jumlah 7

  • 45.82% emas
  • Tambaga 44.56%
  • Perak 7.83%
  • Néng 1.78%

Pikeun jumlah 5, hasilna kirang tina sakuduna, tapi ditarima, kumaha waé, bédana pikeun nomer 7.

Persentase emas sami antara nomer 5 sareng 7, tapi warna logamna béda. Mémang, ku ngarobah babandingan tambaga, perak sareng séng, warna anu robih tina logam.

Permintaan rendah pikeun nomer platinum 5 sareng 7. Perhiasan jarang dijual salaku produk standarisasi di Kamboja. Hal ieu sering diperyogikeun pikeun mesen éta perhiasan pikeun mendesain perhiasan hususna pikeun nasabah.

Nomer platinum 10

emas

Platinum nomer 10 mangrupikeun emas murni, sabab sakuduna dituju janten emas tina emas, atanapi 10% emas, atanapi 10/100 emas.

Tapi kanyataanna, nomer platinum 10 teu aya, sabab dina hal éta, emas murni disebatna "Ukur".

Kamboja vs standar internasional

Dibandingkeun sareng standar internasional, platinum Kamboja dibandingkeun emas beureum. Galéri ngandung jumlah tambaga anu ageung. Éta ogé cara paling murah pikeun nyieun emas, sabab tambaga jauh langkung mirah tibatan logam sanés anu dianggo dina alloy emas.
Emas konéng tina standar internasional ngandung langkung seueur tambaga tapi langkung seueur pérak ti emas beureum.
Emas emas mangrupikeun perantara antara emas konéng sareng emas beureum, janten ngandung langkung tambaga tibatan emas konéng, tapi langkung kuningan tibatan emas beureum.

Inpormasi ieu tiasa beda-beda ti hiji kana toko anu sanés.

Sigana yén sababaraha perhiasan Kamboja sadar yén alloy na teu kualitas goréng sareng aya standar internasional ogé.

Urang ngadangu ngeunaan "Ngukur Barang", "Ngukur Itali", "Platine 18" ..
Sadaya nami ieu tiasa hartosna béda-béda. Sareng penjual masing-masing gaduh katerangan anu béda.

"Ngukur Barang" hartos emas asing
"Ngukur Itali" hartos emas emas
"Platine 18" hartosna 18K emas

Tapi tina naon anu kami uninga, nami ieu kadang ngajelaskeun kualitas logam, sakapeung kualitas karya perhiasan. Sedengkeun pikeun nomer platinum 18, henteu leres pisan dibandingkeun sareng nomer-angka sanés sabab éta bakal nunjukkeun yén éta nyaéta 180% emas murni.

Dagang perhiasan Platinum

Sistem perbankan masih anyar di Kamboja. Jalma Kamboja tradisional nginjem artos artina dina perumahan jangka panjang. Sareng aranjeunna ngagalean perhiasan salaku istilah anu pondok atanapi sedeng pikeun nyegah artos teu diperyogikeun.

Tangtosna, kalolobaan jalma henteu ngagaduhan anggaran pikeun investasi dina naon waé, tapi pas aranjeunna gaduh sakedik artos disimpen, aranjeunna ngagaleuh platina bangle, kalung atanapi ring.

Biasana, unggal kulawarga angkat ka toko anu sami kumargi aranjeunna percanten ka anu gaduh.

Kaseueuran jalma henteu ngartos naon anu aranjeunna mésér tapi aranjeunna henteu paduli upami dua-dua informasi anu badé terang nyaéta:

  • Sabaraha pantai na?
  • Sakumaha seueur perhiasan éta bakal ngagaleuh permata nalika aranjeunna peryogi artos?

Rata-rata, perhiasan ngagaleuh deui perhiasan platinum standar kanggo sakitar 85% tina harga aslina. Ieu mungkin beda-beda ku toko

Pelanggan mung kedah nyangking perhiasan nganggo invoice pikeun mayar langsung kalayan kontan.

Kauntungan sareng karugian pikeun perhiasan

kauntungan

  • Ieu téh hiji investasi anu saé. Éta gampang earn sababaraha kali artos dina item anu sami
  • Konsumén satia sabab henteu tiasa ngajual perhiasan aranjeunna di toko sanés di Kamboja

kalemahan

  • Peryogikeun artos seueur artos kanggo ngagaleuh tukang permata palanggan. Éta bahaya tur tiasa narik maling. Utamana sateuacan liburan, nalika sadaya para nasabah sumping dina waktos anu sami kusabab aranjeunna peryogi artos lebet ka propinsi maranéhna.
  • Pagawean anu saé sareng unggal dinten sabab bos kedah ngatur toko ku nyalira. Henteu aya karyawan anu mumpuni pikeun padamelan ieu

Kauntungan sareng kalemahan pikeun konsumén

kauntungan

  • Gampang kéngingkeun artos
  • Teu kedah janten ahli

kalemahan

  • Anjeun kaleungitan artos upami anjeun dijual deui
  • Lamun anjeun leungit invoice, anjeun kaleungitan kabeh
  • Anjeun teu tiasa dijual deui ka toko sanés
  • Sagala jalan ogé salami toko kabuka. Tapi upami toko tutup, naon anu bakal aya anu salajengna?

Dimana mésér platét Khmer?

Anjeun bakal mendakan mana waé, di pasar mana waé di kota mana waé di Karajaan Kamboja.

Naha urang ngical platinum Khmer?

Hanjakalna henteu.
Urang ukur ngajual gemstones alami sareng logam mulia disertakeun kana standar internasional.
Kami nawiskeun ogé mendesain sareng ngadamel perhiasan khusus anjeun dina logam mulia, sareng kualitas naon, kalebet Platina nyata.

Kami ngarepkeun yén pangajaran kami parantos ngabantosan anjeun.

Ningali pendak sareng anjeun di toko kami pas.

35 biasa
kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!