Siem Reap, Kamboja

Naon ari Siem Reap?

Siem Reap mangrupikeun ibukota Provinsi Siem Reap di barat laut Kamboja. Éta kota kota anu kawéntar sareng gateway ka daérah Angkor.

Siem Reap dinten anu janten tujuan wisata anu populer ngagaduhan seueur hotel, resort, réstoran, sareng bisnis anu raket sareng pariwisata. Ieu jauh disababkeun ku candi Angkor, tempat wisata anu paling populér di Kamboja.

siem manénkeun
Angkor wat

Where’s Siem Reap?

Siem Reap, sacara resmi Siemreap mangrupikeun propinsi Kamboja, perenahna di beulah kulon Kamboja. Éta wates propinsi Oddar Meanchey di kalér, Preah Vihear sareng Kampong Thom di beulah wetan, Battambang di beulah kidul, sareng Banteay Meanchey di kulon. Ibukota sareng kota panggedéna nyaéta Siem Reap. Éta tempat wisata utama di Kamboja, sabab mangrupikeun kota paling caket ka kuil Angkor anu kawentar dunya

dimana siem panén?
peta lokasi

Naha nganjang ka Siem Reap?

Pikeun greener, gaya hirup sareng budaya. Tapi Alesan utami sumping ka Siem Reap nyaéta ngadatangan kuil-muji megah Angkor Wat, tugu agama paling gedé di dunya, dina situs anu ukuranana 162.6 héktar. Asalna diwangun salaku candi Hindu anu didedikasikeun ka déwa Wisnu pikeun Kekaisaran Khmer, éta laun-laun dirobih janten kuil Budha nuju ka ahir abad ka-12.

Naha Siem Reap aman?

Siem Reap sigana mangrupikeun tujuan paling aman di Kamboja. Éta parantos janten tempat wisata anu panas sareng ngalaksanakeun sasuai. Sanaos kejahatan piaraan hanjakalna teu umum, upami saurang gaduh aranjeunna ngeunaan éta bakal aman.

Sabaraha lami cicing di Siem Reap?

Siem Reap can’t be covered in one day. You’ll need at least three or four days to cover the huge expanse of the Angkor temples and other attractions in the area.

Iraha nganjang ka Siem Reap?

Agén perjalanan anu pikaresepeun bakal nyaritakeun yén teu aya waktos anu goréng pikeun ngadatangan Siem Reap. Mana jinisna leres, salami anjeun fleksibel sareng kumaha anjeun nyéépkeun waktos anjeun dugi ka kadieu.

hawa

Usum halodo dijalankeun ti Désémber dugi ka April, sedengkeun monsoon ti Méi nepi ka Nopémber mawa cuaca baseuh sareng kalembaban anu luhur.

The best time to visit Siem Reap is in December and January, when the days are assuredly sunny and dry. Just be aware that this is the peak tourist season, so you’ll find it more crowded everywhere and prices will be higher.

Sakumaha jauh pantai ti Siem Reap?

Siem Reap has no coastline. Cambodia’s beaches are often neglected in favor of Thailand’s. But slowly, surely, the country’s idyllic islands and shining white sands of Sihanoukville are becoming known to the world’s beach lovers.

Jarak ti Siem Reap ka Sihanoukville sakitar 532km (350 mil) ku jalan. Éta kusabab transfer jarak jauh ieu (10-15 jam kalayan jalan) yén seueur wisatawan milih henteu ngarambat ka Sihanoukville pisan. Pilihan anu paling gancang nyaéta nyandak pesawat, anu butuhna jam 1.

pantai cambodia
pantai cambodia

Siem Reap vs Phnom Penh

Antawisna dua tujuan anu populer di Kamboja, Siem Reap sapertos tempat anu pangsaéna pikeun pangsiun. Nalika Phnom Penh ngagambarkeun transformasi, Siem Reap ngarebut hakekat pelestarian. Siem Reap sigana sapertos kampung mundur ngabandingkeun sareng Phnom Penh tina segi kasempetan komérsial.

Siem panen pikeun phnom penh: 143 mil (231 km)

Nalika angkat ti Phnom Penh ka Siem ngebén anjeun gaduh 4 pilihan anu béda:

  • You can take bus – 6 hours
  • Spend a bit more and take a taxi – 6 hours
  • Book a flight – 50 minutes
  • Candak feri anu nyebrang Tonle Sap Lake- 4 ka 6 jam

Siem Reap ka Thailand

Jarak perjalanan Bangkok kirang langkung 400 km.
Antara kota ieu beroperasi sababaraha perusahaan beus anu dipercaya, sareng anjeun tiasa nyandak:

  • Beus langsung ti Siem Reap ka Bangkok. (6 ka 8 jam)
  • Book a flight – 1 hour

Siem Reap ka Vietnam

Jarak perjalanan ti Saigon ka Siem Reap sakitar 600 km ku taneuh.
Ti Ho Chi Minh anjeun tiasa ngarambat:

  • By bus (12 – 20 hours, depends on the stopover in Phnom Penh)
  • Anjeun tiasa buku penerbangan langsung (1 jam)

Siem Reap Hotels

Aya ratusan hotél di Siem Reap. Tradisional atanapi modéren, kanggo anggaran alit atanapi henteu terbatas, ti bumi tamu ka hotel bintang 5, sadayana bakal aya kabagjaan.

Bandara Siem Reap

  • Siem ngagem kode bandara: rep
  • ti bandara ka Angkor Wat: 17 menit (5.8 km) via Bandara Jalan
  • from airport to the city center: 20 – 25 minutes (10 km)

Nalika angkat jarak 9km ti Bandara Siem Reap ka pusat kota, anjeun gaduh pilihan 3:

  • A taksi
  • A tuk-tuk
  • A taksi motor
siem panén bandara
siem panén bandara
kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!