zamrud pangbadagna di dunya

Jamrud pangageungna

Jamrud pangageungna di dunya nyaéta Inkalamu, Singa Zamrud tapi The Bahia Emerald dianggap salaku zamrud panggedéna anu pernah dipendakan.

Éta gumantung kana naha urang nganggap blok diwangun ku sababaraha batu atanapi hiji kristal.

Jamrud pangbadagna di dunya anu kantos dipendakan

Jamrud pangageungna di dunya nyaéta Bahia Emerald: 1,700,000 karat

Bahia Emerald ngandung salah sahiji beling tunggal panggedéna anu kantos kapendak. Batuna, beuratna sakitar 341 kg atanapi 1,700,000 karat, asalna ti Bahia, Brasil sareng mangrupikeun kristal anu dilebetkeun kana batu host. Éta sempit kabur banjir nalika Hurricane Katrina di 2005 salami waktos disimpen di gudang di New Orleans.

Aya sengketa kapamilikan saatos dilaporkeun dipaling dina Séptémber 2008 ti kolong anu diamankeun di South El Monte di Los Angeles County, California. Permata éta aya sareng pasualan sareng kapamilikan parantos dibéréskeun. Batuna parantos hargana sakitar $ 400 juta, tapi nilai aslina henteu jelas.

Emerald 180,000 carats masif digali anyar-anyar ieu

Permata karat 180,000 masif digali nembé ku panambang di jero Tambang Carnaiba di Brazil. Spesimen zamrud anu luar biasa ieu jangkungna 4.3 méter sareng hargana sakitar $ 309 juta.

Batu éta aya di daérah Brasil anu dipikaterang ngahasilkeun permata anu megah, Tambang Carnaiba di nagara Pernambuco. Klaster permata éta jero 200 méter di tambang sareng meryogikeun 10 urang saminggu saé kanggo ngaluarkeun sareng angkat gugusan kana permukaan.

Spesimen ieu diwangun tina total 180,000 karat tina zamrud beryls. Dibikeun ukuran, jarang sareng jumlah kristal, para ahli memperkirakan yén sakabéh spésimén tiasa janten $ 309 juta.

Kristal zamrud anu pangageungna nyaéta dunya nyaéta Inkalamu, Singa Emerald: 5,655 karat

Jamrud anu pang gedéna sadunya, beuratna 1.1kg sareng sakitar £ 2m, parantos kapendak di tambang di Zambia. Permata karét 5,655 kapendak ku perusahaan tambang Gemfields di Kagem, tambang zamrud sadunya, dina 2 Oktober 2020.

Éta parantos dingaranan Inkalamu, anu hartosna singa dina basa Bemba lokal. Gemfields nyarios yén ukur batu paling langka sareng paling berharga anu dibéré nami. Ngaran Bemba dipilih pikeun ngahargaan padamelan konservasi perusahaan pertambangan.

The Emerald Unguentarium: 2,860 karat

Emerald Unguentarium, vas zamrud 2,860 ct (20.18 oz) ukiran taun 1641, dipajang di Imperial Treasury, Wina, Austria.

The Holy Emerald Buddha: 2,620 karat

Diukir tina 3,600 ct zamrud zamrud di 2006, patung Suci Emerald Buddha beuratna 2,620 lembar.

Répréséntasi Siddhartha Gautama mangrupikeun salah sahiji permata diukir pangageungna di dunya. Anjeunna kagambar dina posisi mudra standar anu sacara tradisional dikaitkeun sareng pépéling ka anggota kulawargana (sangha atanapi imamat) pikeun ngeureunkeun paséa diantara aranjeunna nyalira.

Timbang dina 2,620 karat, éta ngagaduhan warna héjo biru anu héjo (kusabab pangotor tina kromium sareng vanadium), kanggo kuring warna anu paling saé pikeun zamrud, sareng kawilang bébas tina sisit.

Jarang pisan pikeun kualitas sapertos kasar sapertos anu ngagaduhan nasib anu sanés dibanding janten permata rupa-rupa, janten kaputusan anu dicandak perusahaan pikeun ngukir éta mangrupikeun anu gagah. Éta ngukir sareng dipoles ku pematung jed master disebut Aung Nyein, asalna ti Burma tapi nyicingan di Thailand.

The Guinness Emerald Crystal: 1,759 karat

Guinness Emerald Crystal anu dipendakan di ranjau zamrud Coscuez mangrupikeun kristal éméral kualitas permata panggedéna di dunya, sareng mangrupikeun kristal zamrud pangageungna dina kumpulan kristal milik Banco Nacionale de la Republica di Bogota, ibukota Kolombia.

Asal-usul nami Guinness henteu dipikaterang, tapi anu manjang, 1759-karat, kristal héjo caang pastina ngagaduhan sadayana kredensial pikeun nuliskeun buku Guinness tina catetan dunya salaku permata kualitas permata pangageungna di dunya sahenteuna salami sababaraha taun dugi ka éta dilangkungan ku kristal zamrud alam anu langkung ageung.

The 1,686.3 carats LKA sareng 1,438 karat Stephenson zamrud

Plot alam pikeun nyiptakeun hal anu leres-leres ngareureuhkeun dina kaagunganana. 1,686.3 karat LKA sareng 1,438 karat édsonis Stephenson anu dipanggihan dina 1984 sareng 1969.

Masing-masing dina daérah Hiddenite mangrupikeun batu paling spektakuler sadunya, tapi gemologists anu béntés ngahargaan dua batu alam anu luar biasa tina kristal anu pikasieuneun ieu ditempatan di antara zamrud pangageungna anu pernah aya di dunya: LKA sareng Stephenson.

Mim Emerald: 1,390 karat

Kristal ageung, di-héksagonal tina 1,390 karat teu dipotong kalayan warna héjo jero anu saé. Éta transparan sareng ngagaduhan sababaraha citakan dina luhur 2/3, sareng tembus dina bagian handap. Diantep di Musium Mim, Beirut, Libanon.

Adipati Devonshire Emerald: 1,383.93 karat

The Duke of Devonshire Emerald mangrupikeun salah sahiji permata uncut panggedéna sareng paling terkenal di dunya, beuratna 1,383.93 karat. Asalna di tambang di Muzo, Kolombia, éta ogé kado atanapi dijual ku Kaisar Pedro I ti Brazil ka William Cavendish, Patih ka-6 di Devonshire di 1831. Éta dipajang di Paméran Ageung di London dina 1851, sareng anu anyar di Alam Museum Sejarah di 2007

The Isabella Emerald: 964 karat

Isabella Emerald, batu motong 964 karat, dipimilik ku Archeological Discovery Ventures, LLC.

Isabella Emerald ngagaduhan nami ti Ratu Isabella ti Portugal, permaisuri raja Charles Charles V (1516 dugi ka 1556), Kaisar Romawi Suci, Raja Spanyol, sareng Archduke di Austria, anu ngawariskeun kaisar anu lega ngalangkungan Éropah, ti Spanyol sareng Walanda ka Austria sareng Karajaan Naples, sareng ogé daérah luar negeri Spanyol Amérika.

Ratu Isabella ngarepkeun kristal sareng hoyong pisan gaduhna, saatos ngupingkeun akun batu tina Hernan Cortez, dina serat anu ditulis ka anjeunna ti Méksiko. Permata anu dikenal salaku mistis "Zamrud Kiamat" dipasihkeun ka Cortez, ku Montezuma II, Raja Karajaan Aztec, dina waktos Cortez lebet ka kota Tenochtitlan sareng pasukanana dina 8 Nopémber 1519. Hernan Cortez nami batu permata éta pikeun ngahargaan ka Ratu Isabella, permaisuri Ratu Charles V, Kaisar Romawi Suci sareng Raja Spanyol.

The Gachalá Emerald: 858 karat

Gachalá Emerald, salah sahiji zamrud anu paling berharga sareng terkenal di dunya, dipendakan dina taun 1967, di tambang anu disebut Vega de San Juan, tempatna di Gachala, hiji kota di Kolombia, tempatna 142 km ti Bogota. Gachalá Chibcha hartosna "tempat Gacha." Ayeuna kristal éta di Amérika Serikat, dimana éta disumbangkeun ka Smithsonian Institution ku tukang perhiasan New York City, Harry Winston.

The Patricia Emerald: 632 karat

Patricia mangrupikeun spésimén anu ageung sareng endah pisan. Dina 632 karat, kristal dihexagonal, atanapi dua belas sisi, kristal dianggap salah sahiji zamrud anu hébat di dunya. Kapanggih di Kolombia di 1920, éta dingaranan anak awéwé boga tambang.

Kalemahan dina kristal ieu normal tapi kompromi daya tahan permata anu keras. Spesimen ieu mangrupikeun salah sahiji saeutik zamrud ageung anu parantos dilestarikan henteu kapotong. Ayeuna, Kolombia masih mangrupikeun sumber utama zamrud di dunya.

The Mogul Mughal Emerald: 217.80 karat

The Mogul Mughal Emerald mangrupikeun zamrud panggedéna anu dipikaterang. Rumah lelang Christie ngajelaskeun salaku:

Baju zamrud-cut zamrud katelah The Mogul Mughal timbangan 217.80 karat, anu obraved ukiran ku invasi Shi'a dina naskah naskh elegan, tanggal 1107 Hijriyah, anu sabalikna ukiran sadayana kalayan hiasan foliate, rosette sentral diapit ku kembang poppy ageung, kalayan garis tilu kembang poppy anu langkung alit dina dua sisi, sisina beveled diukir nganggo pola corétan silang sareng hiasan herringbone, masing-masing tina opat sisi dibor pikeun kantétan, 5.2 * 4.0 * 4.0 cm.

Asalna ditambang di Kolombia, éta dijual di India, dimana batu-batu éta dipikahoyong pisan ku penguasa Kakaisaran Mughal. Mogul Mughal unik diantara kristal Mughal nalika ngantunkeun tanggal - 1107 Hijriah (1695-1696 Masehi) - anu aya dina kakuasaan Aurangzeb, kaisar kagenep. Tapi, penguasa Mughal mangrupikeun Sunni, padahal tulisanana, Salawat heterodok didedikasikan pikeun Hassan bin Ali sareng Husayn bin Ali ogé dikenal salaku Nad e Ali, nyaéta Shi'a, sahingga sigana yén éta sanés milik Aurangzeb, tapi pikeun salah sahiji punggawa atanapi perwira na.

Dijual dina 27 Séptémber 2001 ku Christie's pikeun £ 1,543,750, kalebet premium anu mésér. Dugi ka 17 Désémber 2008, éta diilikan Museum Seni Islam, Doha, Qatar.

Jamrud kasohor

Kaisar Kaisar: 64 karat

Kaisar karat 64.82 karaton nempatkeun gunung di NC dina peta! Emerald Karolina Kalér anu kawéntar ieu cenah diideuan ku sapotong perhiasan anu sami anu dipimilik ku Catherine anu Agung.

Permaisuri ngagaduhan hiji héxagonal anu éndah ngawangun zamrud Kolombia kalayan berlian ngurilingan zamrud dina bros anu dijual dina lelang Christie langkung ti $ 1.65 juta. Kaisar Karolina, anu dipendakan sacara lokal di Hiddenite, NC, dibeli taun ka tukang sareng ayeuna nembe disumbangkeun ka Museum Karolina Pengetahuan Alam North Carolina di Raleigh, NC.

Bagian anu paling hebat tina ieu nyaéta yén dermawan parantos naroskeun supaya tetep anonim. Paméran di musium cenah ngagaduhan tilu kristal henteu dipotong. Batu panggedéna ieu beuratna 1,225 karat mangrupikeun warna héjo biru anu dipikahoyong anu tiasa dibandingkeun sareng batu permata Muzo anu seueur dipilarian.

Jamrud Saint Saint: 51.60 karat

Jamrud Saint-Louis anu ngahias makuta Raja-raja Perancis asalna ti ranjau Austria ogé paling zamrud Éropa kuno. Tambang ieu produktip dugi ka abad ka-19, ampir dugi ka mendakan setoran Ural di 1830.

The Chalk Emerald: 37.82 karat

Penguasa karajaan Nagara Baroda, nagara pangéran di India, pernah ngagaduhan batu éta. Éta mangrupikeun inti tina kalung zamrud sareng intan anu dianggo ku Maharani Saheba, anu ngalirkeun ka putrana, Maharajah Cooch Behar.

Dina abad ka-20, permata éta dicutat tina beurat aslina 38.40 karat (7.680 g) sareng disetél dina cincin anu didamel ku Harry Winston, Inc., dimana dikurilingan ku genep puluh intan bentuk pir, jumlahna sakitar 15 karat.

Cincin ieu disumbangkeun ku Bapak sareng Ibu O. Roy Chalk ka Museum Sejarah Alam Smithsonian di 1972 sareng mangrupikeun bagian tina éta SmithsonianKumpulan Permata Nasional sareng Mineral.

Jamrud henteu dingaranan

  • Hiji 7,052 karat kristal henteu dipotong ti Kolombia, milik pribadi sareng dianggap teu hargana.
  • Hiji batu karat Rusia henteu dipotong 1,965, dipajang di Museum Sejarah Alam di Los Angeles County.
  • Hiji karéta 1,861.90-ct henteu dipotong sareng henteu dingaranan nami ti Hiddenite, NC, milik pribadi. Kapanggih dina 2003, ayeuna mangrupikeun zamrud anu paling ageung dikenal di Amérika Kalér.
  • Lima kristal ageung henteu dingaranan ti Muzo, Kolombia, disimpen di kolong Bank Républik Kolombia, beuratna tina 220 carat dugi ka 1,796 karat.
  • Fred Leighton ngical 430 karat ngukir batu Mughal pikeun sababaraha juta dolar.
  • anjeunna al-Sabah Collection ti Kuwait nampilkeun seueur batu anu éndah, kalebet kristal 398 carats dina bentuk héksagonal sareng manik kristal 235 carats.
  • Cangkir anggur Mughal abad ka-17 kristal, emas sareng enamel abad ka-7 dijual di Christie pikeun harga 1.79 juta di 2003.
  • Carat 161.20 ngukir batu Mughal ngukut $ 1.09 juta di Christie di 1999.

Jamrud palsu pangageungna

Teodora: 57,500 karat

Batu héjo 11.5 kilogram ditagih salaku zamrud pangbadagna sadunya sareng disebat Teodora, nami anu asalna tina basa Yunani sareng hartosna "kado ti déwa."

Batu permata, kumaha oge, panginten henteu janten $ 1 juta-plus batu anu dianggap boga na Regan Reaney ngamajukeun salaku.

Mr Reaney ditéwak dina Januari 2012 di Kelowna di pedalaman SM, sabab Pulisi Kanada dipasang Kanada nyandak anjeunna ditahan. Mr Reaney dituduh sababaraha pelanggaran panipuan di Ontario, RCMP nyarios dina pernyataan anu ringkes, sareng Pulisi Hamilton ngagaduhan waran anu luar biasa pikeun ditéwak.

Mr. Reaney saacanna dipikaterang ku pulisi Kelowna, tapi anjeunna henteu ngaraos naluri ngajaga profil handap. Anjeunna kagungan permata permata saukuran samangka kanggo dijual.

Nyatana, éta mangrupikeun beryl asli, tapi éta dicelup.

Jamrud pangageungna: FAQ

Sabaraha nilai zamrud sadunya?

Permata pangbadagna di dunya anu kantos kapendak dina hiji beling, Bahia Emerald beuratna sakitar 1.7 juta karat, atanapi 752 lbs. Éta kauninga di daérah Bahia di wétan Brazil. Batu ageung, anu ayeuna dumuk di kolong di Los Angeles, tiasa janten sakitar $ 925 juta.

Saha anu ngagaduhan zamrud pangageungna?

Kristal pangageungna anu kantos kapendak di dunya, beuratna 1.1 Kg sareng sakitar £ 2m, parantos kapendak di tambang di Zambia. Permata karét 5,655 kapendak ku perusahaan tambang Gemfields di Kagem, tambang zamrud sadunya, dina 2 Oktober 2020.

Tambih deui inpormasi gemologis jeung zamrud pikeun dijual di warung urang